Actualitat

Els alumnes de diversificació curricular de 3r i 4t d’ESO a Radio Sant Feliu

Els alumnes de diversificació curricular de 2n cicle de l’ESO realitzen i graven la secció musical de “El mirall“, el magazine matinal de Ràdio Sant Feliu, que s’ha emès avui al 105,3 FM!


Aquestes tres últimes setmanes els alumnes de diversificació curricular de 3r i 4t d’ESO han après com es fa un progràma de ràdio gràcies a Adrià Luque, un dels professor que enguany està fent les seves pràctiques del Màster de Formació del Professorat a Salesians Sant Vicenç dels Horts.

Gràcies a ell, que col·labora amb Ràdio Sant Feliu, en Sergi Martín, Younes Mhir, Arnau Berga, Gabriel Villalba i Jordi Moreno han anat als estudis de Ràdio Sant Feliu per posar el punt final al projecte “Fem ràdio” (la Lupe Riera no hi ha pogut anar però també ha format part de l’equip). Aquest projecte ha consistit en l’aprenentatge del funcionament tècnic de l’estudi, dels recursos sonors, tot el necessari per fer l’elaboració del guió i la gravació de la secció musical del magazine “El mirall“, un programa que s’emet diàriament cada matí al dial 105,3 FM.

Com podeu escoltar en el podcast, els alumnes han enfocat la secció des d’un punt de vista pedagògic. S’han dividit en dos grups i han realitzat enquestes sobre estils musicals que els seus companys escolten, han elaborat taules de freqüències, estadístiques tot treballant la competència matemàtica, també la competència lingüística amb l’elaboració del guió, la improvisació, la lectura i la comprensió oral.

Així mateix s’ha treballat la competència digital amb l’ús de Classcraft, una plataforma gamificada de lliurament i seguiment de treballs. Tot plegat, un projecte innovador i motivador per als alumnes. No és el mateix esforçar-se a elaborar un guió que no surt de l’aula que fer-ne un que serà difós en un ràdio pública.

Aquí teniu el resultat! Enhorabona!

CLICA PER ESCOLTAR EL PODCAST