Actualitat

FOC – la fe neix i creix en una trobada amb Algú

7 alumnes de 4t d’ESO han passat un cap de setmana inoblidable a Llinars de Vallès juntament amb 91 altres joves de diverses realitats salesianes de Catalunya per fer FOC (Fem Opcions Cristianes).


FOC – la fe neix i creix en una trobada amb Algú

Quin és el sentit dels sentits? Aquesta ha estat la pregunta que, a mode de repte, ha obert un recorregut de reflexió i de celebració comunitària al voltant del sentit de la pròpia vida per als qui han participat a la trobada FOC d’enguany.

L’Andrea, el Víctor, La Gabriela, el Rodrigo, la Irene, l’Elena i la Sara de 4t d’ESO han passat el cap de setmana del 23 i 24 de març a la casa de colònies Mogent de Llinars del Vallès per entomar el repte i atrevir-se a aprofundir en la pròpia vida.

Una de les activitats inicials ha servit per adonar-se de la necessitat de tenir vista, oïda, olfacte, gust i tacte per, posteriorment i a la llum d’alguns passatges bíblics, comprendre per a què estem fets. Han estat dos dies plens d’activitats, gimcanes, moments celebratius i de reflexió per comprendre que:

  • Hi ha mirades que atreuen i mirades que refusen… Hi ha gent a qui no els interessa veure per a no comprometre’s… Som capaços de veure més enllà de les aparences? Sabem buscar més enllà?
  • Hi ha qui escolta allò que l’interessa, qui només escolta a aquells que l’adulen… Però també hi ha qui escolta als necessitats i escolten a aquells que els fan correccions constructives…
  • Hi ha qui es queda amb les olors superficials i hi ha qui busca els veritables perfums de les persones… Som capaços d’olorar allò que porten al seu cor?
  • Hi ha gent que tracta als altres amb tacte Som capaços d’apropar-nos als altres adequadament? De quina manera ho faig? Fent pressió?  Suaument? Fent-los servir per a mi? Amb comprensió? Sóc capaç de palpar les necessitats dels altres? I de fer quelcom per a ajudar-los?
  • Hi ha persones que es deixen portar pels gustos… Som capaços de tenir gust a l’hora d’escollir allò que farem? O ens deixem portar per les modes? Busquem el sabor autèntic de les coses? Assaborim la vida?

Preguntes i reflexions que necessiten d’un temps de convivència i d’un ambient adequat. Per això, les trobades FOC (Fem Opcions Cristianes) són una ocasió propícia per fer amics, trobar-se amb els altres i amb un mateix, i per aprofundir. Està comprovat, aquells que s’atreveixen a aprofundir esdevenen persones més autèntiques.

Moment de cants a la nit