Actualitat

Jornades Professionals i Tecnològiques 2019 en marxa!

Com cada any per aquestes dates, se celebren les Jornades Professionals i Tecnològiques de l’FP, uns dies plens de tallers, visites a empreses dels diferents sectors dels nostres cicles formatius, masterclass de professionals, networking… de tot!

Programa de les VI Jornades Professionals i Tecnològiques 19
Clica per veure el programa de les jornades

Al llarg del mes de març de 2019, tot l’alumnat de Formació Professional de l’escola, Grau Mitjà, Grau Superior i PFI, participa en les Jornades Professionals i Tecnològiques. Els diferents cicles formatius realitzen visites tècniques a empreses i entitats, xerrades de professionals del sector, participació en fires, realització de tallers pràctics… tot vinculat als mòduls dels cicles formatius per apropar i conèixer de primera mà el sector professional en el qual s’estan formant.

Aquestes jornades integren un conjunt d’activitats de caràcter especial que tenen com a objectiu posar en valor una relació positiva i significativa de l’escola amb l’empresa i el món loboral, apropant coneixements, i tecnologia, i que enguany arriben a la seva sisena edició.

L’objectiu és posar en valor una relació positiva i significativa entre l’escola, l’empresa i el món laboral

Tot i que aquestes jornades es realitzen durant el mes de març, algunes s’han de dur a terme abans o després per qüestions organitzatives com per exemple el taller d’Educació financera per als alumnes de 2n d’Administració i Finances que es va realitzar el 18 de febrer.

A dia d’avui, els alumnes ja han fet força sortides i han pogut participar en molts dels tallers i sentir moltes de les xerrades programades. Aquí en teniu algunes:

El 12 març, els alumnes de 2n del cicle formatiu de Grau Mitjà de Mecanització van rebre una xerrada tècnica sobre infraestructures comunes en edificis i habitatges a càrrec del Sr. Ángel de Miguel, de l’empresa TELEVES. També van realitzar una pràctica de fusió de fibra òptica.

El Sr. Ángel de Miguel oferint un taller pràctic de fusió de fibra òptica

L’endemà, els alumnes de 1r del cicle formatiu de Grau Mitjà d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques van poder rebre a la seva aula d’informàtica a Valèria Moreira de l’empresa Schneider Electric, que els va oferir una xerrada sobre Smart Link. En aquesta xerrada els alumnes han après com controlar i visualitzar l’estat un quadre elèctric mitjançant el telèfon mòbil. En aquest mateix taller van poder fer una demostració amb un quadre real.

Valèria Moreira fa una demostració de com controlar i visualitzar l’estat d’un quadre elèctric des d’un smartphone

El 14 de març, els alumnes de 1r del cicle formatiu de Grau Mitjà d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques van ralitzar una visita tècnica a a la piscina municipal Montserrat Canals, on van poder accedir i veure el funcionament de tota la part d’instal·lacions elèctriques.

Els alumnes de 1r d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques a la piscina municipal Montserrat Canals de Sant Vicenç dels Horts

Aquell mateix dia a la tarda, el grup de 2n del cicle formatiu d’Automatització i Robòtica Industrial va gaudir d’una interessant xerrada sobre servomotors a càrrec del senyor Juan Olea, també de l’empresa Schneider Electric.

Mentrestant els alumnes de 1r del cicle formatiu de Grau Superior d’Administració i Finances van realitzar una visita a l’empresa Sparber Group a la zona 1 del ZAL, al Port de Barcelona.

El gerent de la delegació de Barcelona, el Sr. Lluís Palau, els va oferir una màsterclass sobre el funcionament d’una empresa de Forwarding com la seva. Va exposar-los les seves quatre àrees de negoci: la terrestre, l’aèria, la marítima i la de projectes, i tots van quedar impactats d’aquest darrer departament. Lluís Palau també els va remarcar la importància del departament d’administració i, per acabar, ens va acompanyar a visitar el magatzem duaner.

Alumnes de 1r d’Administració i Finances a Sparber Group

15 març al matí, els alumnes de 2n del cicle formatiu de Grau Mitjà d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques van visitar el Gremi d’instal·ladors a Cornellà. Allí han pogut conèixer les instal·lacions i els han informat sobre els cursos i serveis que com ofereixen als professionals del gremi.

Els alumnes d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques al Gremi d’Instal·ladors, Cornellà.

A la tarda, els alumnes de 1r del cicle formatiu d’Automatització i Robòtica Industrial van rebre la visita d’Antón Rigau de l’empresa Siemens, que els va explicar quin és el futur de l’automatització industrial. I després, Iván Egea, de l’empresa FESTO, els va oferir una xerrada sobre eficiència energètica en la pneumàtica.

Antón Rigau de l’empresa Simens fa una panoràmica sobre el futur de l’Automatització Industrial.
Iván Egea de l’empresa FESTO ofereix una xerrada sobre eficiència energètica en la pneumàtica als alumnes de 1r d’Automatització i Robòtica Industrial.

I després de la xerrada amb els de 1r, Antón Rigau va visitar els de 2n d’Automatització i Robòtica Industrial per parlar-los i fer una demostració de l’IoT (Internet of things). Es tractava d’una pràctica demostrativa realitzant la gestió d’un autòmat mitjançant el telèfon mòbil.

Antón Rigau realitza una demostració de gestió d’un autòmat mitjançant un smartphone gràcies al IoT