Actualitat

Els alumnes de 1r de Grau Mitjà de Mecanització visiten l’empresa Nedschroef

Les visites tècniques a empreses del sector permeten als alumnes d'un cicle formatiu de veure aplicats els coneixements que aprenen a l'aula i veure cap a quines activitats professionals i tipus d'empreses s'estan encaminant. Divendres va ser el torn dels de 1r de Mecanització 

Nedschroef SA són fabricants i proveïdors de cargols, i es van establir a Barcelona el 1912, ja fa 106 anys! Actualment compten amb una moderna fabrica de 8500 m2 a Sant Joan Despí.

Divendres passat, 30 de novembre, els alumnes de 1r del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Mecanització es van dividir en dos grups per fer-hi una visita guiada en què van poder veure tot el procés de producció, des que arriba la matèria primera fins que se n'obté un cargol.

Al llarg de la visita han pogut conèixer els processos de conformat de metall, com ara l’estampat en fred per a fer cargols. També han vist com segueixen un estricte control de qualitat. Per sorprenent que sembli, una peça tan quotidiana com un cargol pot esdevenir una qüestió vital en seguretat si forma part d'una part d'un vehicle, com per exemple d'un avió.

A més a més de l’estampat, l’empresa disposa d’una àmplia gamma de màquines per a realitzar operacions de

  • tornejat convencional 
  • operacions de tornejat CNC
  • operacions de perforació 
  • operacions de deformació de premsat
  • rectificat…

Una visita molt complerta per ampliar coneixements i veure processos que complementen el seu aprenentatge en l'ambit e la mecanització tradicional per arrencament de ferritja

I com sempre, les sortides, han permès a l'alumnat i al professorat de compartir una estona fora de l’aula en un ambient més distès, sense deixar d'aprendre coses!