Actualitat

Sabeu què és l’Emprenedoria Solidària?

No totes les escoles són iguals ni treballen de la mateixa manera. Prova d'això és que cada institut pot decidir quines matèries optatives ofereix a l'ESO. A 3r d'ESO a Salesians Sant Vicenç dels Horts fem Emprenedoria Solidària

El passat  dimecres 21 de novembre al matí els alumnes de 3r d'ESO del la nova optativa Emprenedoria Solidària han fet una visita a tres punts d'ajuda social de Sant Vicenç dels Horts gestionades per l'ONG Caritas Diocesana, des dels quals, gràcies a personal voluntari, es gestionen diferents ajudes per a persones necessitades del nostre municipi.

Els tres llocs visitats han sigut: el casal parroquial, on te lloc l'acollida de necessitats; el Rober, on es recull i distribueix roba; i el Rebost, on es fa el mateix amb els aliments.

En cada visita, ens ha atès una voluntària que ens ha explicat cada una de les accions socials.

Aquesta visita s'encabeix en un treball curricular que es fa des d'aquesta matèria d'investigació sobre l'ONG Caritas, alhora que els alumnes s'assabenten de l'existència d'aquests llocs d'acció social, sobre els quals, en molts casos, no en tenien coneixement.

L'Emprenedoria Solidària, doncs, no és una optativa que vol formar els alumnes per a obrir start-ups amb les quals fer-se rics, tampoc s'ensenya a fer anàlisis de mercat ni crear projectes empresarials. 

L'objectiu d'aquesta nova optativa és treballar la sensibilització solidària, analitzar les injustícies, conèixer entitats que responen a les desigualtats del nostre territori. Tot per despertar un compromís envers els altres, i també per motivar la creativitat i l'emprenedoria orientant-la a buscar formes de respondre solidàriament a aquestes necessitats.