Actualitat

Tota la secundària de convivències!

Ahir, 27 de setembre, tant els alumnes de 1r, 2n, 3r i 4t d'ESO, com els de 1r i 2n de batxillerat van estar de convivències repartits per Catalunya. Aquí teniu les fotos del dia:

Tant importants considerem aquests moments de convivència fora dels espais habituals de les aules que fem concidir totes les sortides i activitats d'aquest tipus el mateix dia en tota la secundària. Comença el curs amb aquests moments més distesos i de proximitat entre equip de professors, tutors i alumnat permet construir ponts que, altrament, resulten molt més complicat i llarg d'aconseguir. 

1r d'ESO

Els alumnes de 1r van dividir-se per classes i van anar a llocs diferents: 1r A a Begues, 1r B a Pallejà i 1r C a Torrelles. Aquestes convivències tenen per objectiu cohesionar els grups, generar equip. Molts dels nois i noies de 1r no es coneixen de res, per això a questa sortida inicial és un bon moment per treballar aquesta coneixença mútua entre companys de la mateixa classe.

2n d'ESO

Els de 2n d'ESO ja es coneixen. Tornen a ser pràcticament el mateix grp de nois i noies que el curs passat. La cohesió, per tant, passa a un segon terme i l'objectiu és pastoral. Aprofundir sobre el sentit de la vida, sobre la solidaritat, sobre Déu. 

3r d'ESO

A 3r d'ESO els grups s'han barrejat i per tant cal tornar a construir cohesió en cada classe. Per això, com els alumnes de primer, han anat per separat a tres destinacions diferents compartides amb els alumnes de primer, dels quals són padrins: 3rA Begues, 3rB Pallejà i 3rC Torrelles. Junts han establert ponts entre els companys i amb els tutors i professors.

4t d'ESO

L'últim curs de l'ESO és un curs de decisions, és l'últim curs obligatori de la seva vida i vers aquesta situació vital s'han enfocat les convivències. A partir d'una dinàmica han aprofundit en el sentit de la vida, la importància de les decisions i de l'esforç voluntari. També ha estat present com a proposta la companyia de Déu en la vida, com a company de decisions i fatigues. Els alumnes de 4t han anat a La Conreria, Entre Tiana i Sant Fost de Campsentelles.

 

Batxillerat 1r i 2n

Aquesta és una etapa dura en la qual, una vegada més cal crear cohesió, especialment a 1r, i afrontar decisions, especialment a 2n. Les dinàmiques realitzades en ambdós cursos han anar dirigides a aquests dos aspectes. Els alumnes han anat a Cal Mata, Saifores (Penedès).