L'ONG VOLS fa arribar una carta i un vídeo d'agraïment als alumnes de 1r i 2n d'ESO pels 630€ que han recaptat en la campanya "un Salt x l'educació"  destinats a la construcció d'una escola d'FP per a noies a Koubri Ouagadougou (Burkina Faso).

Carta d'agraïment que l'ONG VOLS ha adreçat als alumnes de 1r i 2n d'ESO

Ja s'ha fet arribar a l'ONG VOLS la suma de donatius que els alumnes de 1r i 2n d'ESO van comprometre's a recaptar en la passada campanya "Un Salt x l'educació". Com recordareu, en aquesta campanya per cada minut que els alumnes s'estaven saltant a la corda, se sumava una quantitat de diners al marcador. 

Com en tot gest vertaderament educatiu, no s'acabava tot en la festa de saltar a corda, calia arribar fins al final: aconseguir els diners sumats al marcador. Per la qual cosa cada noi i noia ha hagut d'anar a demanar-los als "patrocinadors" (pares, familiars, amics, veïns…) amb qui hagués assumit aquest compromís.

Potser és poca cosa, potser no solucionarem el desequilibri en el repartiment de la riquesa que hi ha al món, però per als alumnes i professors aquest és sobretot un gest que ens ensenya a deixar de mirar-nos el melic, a entendre que la injustícia que pateixen uns és una injustícia que patim tots i, en la mesura que es pugui, contribuir a reduir-la és també millorar el món en què vivim. 

Encara que amb 630€ no puguem oferir una escola de formació professinal a totes les nenes d'Àfrica, almenys per a les 20 o 30 que sí que la tindran haurà valgut la pena l'esforç. Ja que un gran canvi sempre és la suma de milers de milions de petits canvis que comencen en el cor de cadascú.

Gràcies a vosaltres, ONG VOLS; per seguir tenint la valentia de fer el que feu, que és una lliçó de vida per a tots.