Actualitat

[AUDIO] Ainhoa Cano de 2n de Batxillerat obté el 2n lloc al Premi “FilCat.UB” 2018 pel seu Treball de Recerca!

Ainhoa Cano, alumna de batxillerat humanístic de Salesians Sant Vicenç dels Horts obté el 2n lloc al Premi FilCat.UB en la modalitat literatura pel seu Treball de Recerca "L'arqueologia del text medieval aplicada a Ramon Llull". Aquí tens l'entrevista de Salesians Radio.

Un dels maldecaps que han d'afrontar els estudiants de batxillerat és el Treball de Recerca (TR), una petita investigació que comencen a primer i que presenten a segon. 

Com qualsevol recerca, el TR comporta sovint dificultats, canvis de plantejament, sensació de no avançar; però, de vegades, com qui troba una veta de mineral en una mina, quan tot desemboca en unes conclusions clares i en una direcció bona, la seva elaboració pot resultar apassionant.

Ainhoa Cano, de 2n de batxillerat humanístic, dirigida pel tutor Òscar Ardèvol, i coodirigida pel Dr. Albert Soler de la UB, s'ha atrevit a fer arqueologia del text medieval a partir d'una de les propostes de TR ofertes per la Universitat de Barcelona. I a més s'ha aventurat a fer-ho amb un text del pare de la prosa catalana i un dels pensadors medievals amb més projecció a nivell europeu: Ramon Llull.

Aquest esforç i l'excel·lent qualitat del seu TR li ha valgut el 2n lloc al premi FilCat.UB en la seva 5a edició.

 

«Una recerca d'aquest nivell bé mereixia no quedar només entre les parets de l'escola. Ha estat una gran alegria saber que seria una de les premiades del FilCat.UB» comenta el tutor Òscar Ardèvol. «Ha estat una satisfacció molt gran haver aconseguit arribar a la final del premi i obternir un segon lloc. És com una recompensa per l'esforç i les hores que hi ha invertides en la recerca» comenta Ainhoa Cano. 

El premi FilCat.UB, és un concurs organitzat pel departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona que té per objectiu potenciar la recerca en l'àmbit de la llengua i la literatura catalanes. Aquest 2018 celebren la seva 5a edició.