Actualitat

També a secundària, la inclusió és el repte

Dijous 1 de març, una quinzena de professionals de diverses escoles del Baix Llobregat van visitar la nostra USEE (Unitat de Suport a l'Educació Especial) en el marc de les diferents trobades d'intercanvi promogudes per Serveis Territorials.

USEE

Des de Serveis Educatius del Baix Llobregat s'està promovent l'intercanvi d'experiències entre diferents escoles de la zona, tant de primària com de secundària a fi fe generar una xarxa de relacions que permeti compartir la forma d'atendre la diversitat. El passat dijous 1 de març va ser el torn de Salesians Sant Vicenç dels Horts i vam tenir ocasió d'explicar com treballem en la nostra USEE (Unitat de Suport a l'Educació Especial).

Entre els visitants s'hi comptaven professores, educadors, mestres de les escoles que també disposen d'USEE i responsables de l'EAP. Tots ells han coincidit a valorar molt positivament aquestes trobades, que van començar a l'octubre i s'han anat repetint cada mes.

Hi havia molt d'interès en veure com és possible en una escola de secundària l'atenció a la diversitat ja que, a primària, on la majoria de professionals són mestres, educadors i pedagogs, sol haver-hi un context més favorable a aquest tipus d'atenció. En aquest sentit, els hem pogut explicar com funciona el nostre equip, quin perfil d'alumnes atenem i els diferents projectes que realitzem.

La millor part de la visita va ser poder veure algun d'aquests projectes in situ amb els alumnes que els realitzen: el Projecte hort, Aprenentatge-serveiRobòtica