Actualitat

Una nova tripulació torna de Mart XXI – Missió Complerta!

Durant aques mes de febrer, una nova tripulació formada per 10 alumnes  de 4t d'ESO de Salesians Sant Vicenç dels Horts, entre d'altres de diferents instituts del municipi, ha estat participant al projecte Mart XXI a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per saber si seria possible una colònia humana a Mart.

Un dels projectes més consolidats i alhora més ben valorats pels alumnes que hi participen és el MART XXI, una iniciativa de l'Escola d'Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (UPC) duta a terme en col·laboració amb l'Area d'Educació de la Diputació de Barcelona, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i 9 municipis de la comarca.

Durant 5 sessions de tot un matí al CBL-UPC, de manera pràctica i interdisciplinària, s’analitza la viabilitat d’una colònia humana a Mart, amb la ciència i el treball en equip com a fil conductor. Són dies especials i espacials que permeten treballar colze amb colze amb alumnes d'altres centres, utilitzar els equipaments de la universitat i sentir-se per uns dies un científic o un enginyer aeroespacial de debó.

I per què embolicar-se com a universitat en aquest tipus d'iniciatives? La mateixa organització assenyala aquests objectius:

  1. Motivar els participants a fi que valorin el paper del coneixement, la importància de l’estudi i l’esforç realitzat.
  2. Ajudar en la seva orientació acadèmica i professional.
  3. Ser capaços de treballar en equip i per projectes, assumint una responsabilitat dins l’equip i combinant el treball en grup amb la realització de tasques de manera individual i autònoma.
  4. Conèixer de prop la universitat i vèncer prejudicis sobre la mateixa, els estudis i el món acadèmic en general. Posar de relleu el paper que desenvolupa la ciència i la tecnologia a la nostra societat i les seves potencialitats en el futur.
  5. Iniciar una línia de treball compartit entre universitat, món local i centres d’ensenyament secundari.

Els alumnes que han pujat a bord del projecte aquest 2018 han estat:

4tA 4tB 4tC
Alejandro Arroyo Diego González Samuel Sánchez
Berta Bosch Dani Pallarés Guillem Farrera
Mireia Rodríguez Dani Miralles Judit Jara
  Clara Soto  

El proper 1 de març a les 18h tindrà lloc l'acte de cloenda del projecte MART XXI a les mateixes instal·lacions de la facultat d'Enginyeria i Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (UPC) oberta a tothom. 

Esperem que aquests intensos dies hagins servit per incrementar l'interès en els àmbits del coneixement esmentats i hagi despertat vocacions científiques i tecnològiques entre els alumnes que ja estan acabant l'ESO i aviat seran tripulants de la seva pròpia nau!