Actualitat

El dia de la ciència converteix el pati en una fira d’experiments!

Dijous 23 de novembre hem celebrat el nostre 3r Dia de la Ciència! Una jornada plena d'activitats i experiments relacionats amb l'observació de fenòmens i l'experimentació amb diferents mostres. Vols veure'n les fotos?

Durant el matí de dijous, els alumnes de batxillerat van oferir als de 1r, 2n i 3r d'ESO una fira de mostres amb diversos experiments i activitats d'observació a fi de comprendre les teories científiques que demostren.

A més, als laboratoris, cada curs ha pogut executar una pràctica diferent. Els de primer d'ESO han realitzat la tinció d'una pell de ceba per poder observar-ne les cèl·lules al microscopi. Els de 2n, han elaborat una mescla amb llimadures de ferro, sorra i aigua per, després, fer-ne la separació per imantació i evaporació. I finalment, els de 3r han disseccionat un cor de be. 

Per què fem el Dia de la Ciència?

Aquesta activitat s'emmarca en el conjunt d'activitats promogudes per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), durant la Setmana de la Ciència 2017 que se celebra entre el 10 i el 19 de novembre de 2017. 

Per diferents circumstàncies, el nostre Dia de la Ciènia s'ha celebrat un dia abans de la setmana de la ciència, però ho hem fet coincidir amb el Dia Mundial de la Ciència per a la Pau i el Desenvolupament. Un d'aquells moments del calendari que conviden a reflexionar sobre els avenços científics i l'objectiu que aquests han de tenir. Però també un dia lúdic, diferent, en què la descoberta, la sorpresa, la curiositat i tot allò que és propi de la recerca que fa avançar el coneixement, esdevé experiència personal.

Totes les fotos del dia les podràs veure a l'àlbum de google fotos del Dia de la Ciència. Clica la imatge: