Actualitat

606,3 km contra la fam!

LA CURSA CONTRA LA FAM és una iniciativa de l'ONG Acción Contra el Hambre que té per objectiu recollir fons en els centres educatius per fer front a la fam. Avui, els alumnes de 1r i 2n d'ESO hi han participat completant 2.756 voltes!

No és per calmar consciències, ni és per sentir-nos bons, que enguany Salesians Sant Vicenç dels Horts ens sumem a la campanya "Cursa Contra la Fam" de l'ONG Acción Contra el Hambre

Com qualsevol altra acció solidària, la Cursa Contra la Fam ha estat una ocasió privilegiada per poder incorporar en la tutoria de 1r i 2n d'ESO tot un treball de sensibilització i consciencació d'un problema que afecta quasi mil milions de persones arreu del món, també a casa nostra.

En un món que produeix suficients aliments per a tota la població mundial aquesta dada és un escàndol. Cada dia 8.500 nens moren de gana

En la Cursa Contra la Fam 2017, per cada volta que cada alumne completava en torn dels patis centrals de l'escola sumava una quantitat determinada d'€uros al marcador que, al final de la cursa, aniran destinats a l'ONG Acción Contra el Hambre. I d'on surten els diners?

Aquesta ha estat una de les parts interessants de la iniciativa. Cada alumne, havia de buscar "patrocinadors". Aquests patrocinadors no són marques comercials ni entitats, sinó particulars a qui els alumnes de primer cicle d'ESO, amb materials de suport, han hagut de convèncer perquè aportin diners a la causa. Han estat, doncs, aquests "patrocinadors" els qui han decidit quants diners sumaria al marcador l'alumne en completar una volta.

Al llarg de la cursa que s'ha dut a terme de 10,30h a 12h d'avui, s'han produït moments èpics, companyerisme, suport, ànims… Una diada esportiva, solidària i, malgrat l'aparent festivitat, una profunda consciència del greu problema contra el qual estem en lluita. 

I quin ha estat el resultat? Doncs de moment, cada alumne s'ha endut el seu "passaport" amb la certificació de quantes voltes han estat capaços de completar. Durant els propers dies, mostraran el document certificat als patrocinadors amb qui han pactat la participació a la cursa i recaptaran els diners pertinents. Tant aviat com comptabilitzem totes les aportacions, informarem del total que s'hagi recollit. 

EL TOTAL HA ESTAT: 2.756 voltes

606,3Km de solidaritat!

Aquí podeu veure totes les fotos de la cursa