Actualitat

La Plaça del Diamant arriba a l’auditori de Salesians Sant Vicenç dels Horts

Dilluns 3 d'abril, La companyia Mea Culpa va interpretar davant dels alumnes de Batxillerat una excel·lent adaptació teatral d'una de les novel·les més emblemàtiques de Mercè Rodoreda: La Plaça del Diamant.

2n de batxillerat

Per segon any consecutiu, repetim l'experiència de dur a l'auditori de Salesians Sant Vicenç dels Horts una companyia de teatre, Mea Culpa, especialitzada en l'adaptació dramatitzada de classics de la Literatura Catalana de lectura prescriptiva a Batxillerat. L'any passat va ser El darrer dia del Cafè de la Granota basada en l'obra El Cafè de la Granota de Jesús Montcada i, enguany, ha estat una de les obres mestres de Mercè Rodoreda: La Plaça del Diamant.

La Companyia ha sabut trobar l'equilibri perfecte, oferint certs punts còmics sense perdre l'essència del dramatisme de l'obra. Al final de la funció, els alumnes han pogut preguntar als actors tot allò que han volgut sobre l'obra, com per exemple com havien decidit els passatges que quedaven fora de l'adaptació teatral i els que s'hi incorporaven. "Vam optar per introduir els moments més significatius de l'obra i aquelles parts que tenen més pes i importància per crear el guió teatral. Ara bé, per fer-ho han calgut moltes hores d'assaigs per veure què funcionava i què no, què calia canviar, què volíem remarcar… Ha estat un repte que ens ha suposat 3-4 mesos de feina" comenten M. Àngels Largo i Armand Villén, responsables del guió.

Tots dos, a més són actors i la M. Àngels interpreta la Sra. Natàlia, una miliciana i la Sra. Enriqueta, mentre que l'Armand fa de Quimet, un milicià i l'adroguer, respectivament. En el paper principal, la Colometa, ha destacat Enka Alonso, que també interpretava l'artista del paral·lel i una miliciana. 

Durant poc més d'una hora, els alumnes de 2n de batxillerat de Salesians Sant Vicenç dels Horts han rigut a estones i sobretot han plorat amb els paranys dels amors i la guerra que atrapa els personatges i els destrossa i torna a refer, alhora que els carrers de Gràcia i la Plaça del Diamant cobren vida com si fossin un personatge més. 

2n de batxillerat