Actualitat

Don Bosco: l’alegria de celebrar un carisma

El 31 de gener és Sant Joan Bosco, el patró i fundador de la Congregació Salesiana, l'Associació de Maria Auxiliadora, i tantes altres realitats al servei dels més necessitats. I qui són els més necessitats?

Sopa de lletres DON BOSCO

Quan fa més de 150 anys Don Giovanni Bosco va fundar la Congregació Salesiana, ho va fer amb nois molt joves de Torí que havien trobat en l'experència de l'oratori de Valdocco una plenitud que no estaven disposats a perdre mai de la vida. Així que això dels Salesians i les Filles de Maria Auxiliadora va començar precisament amb els joves, i s'ha dedicat especialment sempre als joves. L'alegria ha estat i és des de sempre part del carisma Salesià.

Els Salesians i Salesianes a Sant Vicenç dels Horts

A Sant Vicenç dels Horts, avui hi ha dues obres salesianes: una, la nostra escola; i l'altra, el Col·lectiu de Cultura Popular i el Centro Amigos, que dirigeixen les Salesianes o Filles de Maria Auxiliadora. La Història a Sant Vicenç és llarga, i d'ambdues realitats se'n poden explicar moltes coses. Algunes de tristes i moltes altres d'alegres.

A més, la rectoria de la parròquia de Sant Antoni de Pàdua de la Vinyala va ser encomanada a la Congragació Salesiana el 1972 pel llavors arquebisbat de Barcelona, avui diòcesi de Sant Feliu del Llobregat. 

Per diversos motius, la comunitat de Salesians que vivia a l'escola, va unificar-se amb la de Sant Boi i des de fa tres anys s'han establert allí. Des de Sant Boi, s'ocupen de la parròquia i atenen les necessitats de l'escola.  

Celebracio 4t

Celebrem el carisma

150 anys després de la fundació dels Salesians seguim agraïts a Sant Joan Bosco per haver generat tants fruits que s'han concretat en tantes experiències educatives i religioses. Per això, any rere any, des de totes les etapes de l'escola, seguim dedicant la darrera setmana de gener a fer activitats extraordinàries, lúdiques, culturals i també focalitzades a conèixer qui va ser Don Bosco i quina és la realitat actual dels Salesians. 

Una realitat que segueix mantenint viu el carisma del seu fundador, sempre abocats als més necessitats. I qui són els més necessitats? Òbviament, són aquells joves en situacions de risc, pobresa, desestructuració… però també aquells joves que busquen un sentit a la vida, que experimenten una altra mena de riscos i de pobreses, que pateixen altres menes de desestructuracions.

Tots els joves, avui més que mai, són els preferits de Don Bosco, sou els nostres preferits

Per molts anys a tota la comunitat educativa, famílies i també al Sant Vicenç dels Horts, en el dia de Sant Joan Bosco!

Cliqueu en cada àlbum per veure totes les fotos de la Setmana de Don Bosco

1r de Batxillerat a la Sagrada Família 1r d'ESO a la Ciutadella Ibèrica de Calafell
pròximament penjarem més àlbums  
   

mecanitzacio