Actualitat

UNIRAID – Molt més que una cursa #NoEsteuSols

La campanya de Nadal dels alumnes de Carrosseria, Mecanització i Electricitat consisteix a recollir material escolar solidari per a la UNIRAID. Però què és la UNIRAID?

Rubén López, alumne de Carrosseria de Salesians Sant VIcenç, va comentar un dia d'aquest setembre que té un amic de Molins de Rei que es diu Sergi Pérez amb qui havien decidit participar en la UNIRAID. I això què és exactament?

Doncs la UNIRAID és una gran aventura humana i solidària per a estudiants amb esperit emprenedor d'entre 18 i 28 anys. Es tracta d'un itinerari de 9 dies pel Marroc en turismes de més de 20 anys, que es du a terme anualment el mes de Febrer.

No és un ral·li ni una cursa de velocitat, UNIRAID és un viatge-aventura en el qual els participants hauran de completar 7 etapes sense GPS, navegant amb un llibre de ruta, i sortejant tota mena d'obstacles, desafiaments i proves, amb l'objectiu de creuar Marroc de nord a sud i lliurar 30kg de material solidari en els llogarets del desert.

  • Què necessiten per inscriure's a aquesta aventura solidària?
  1. Un cotxe
  2. Molts patrocinadors
  3. Material Solidari
  • Però per què es fa aquest raid? Per competir? Per portar material solidari?

Ens comenta Albert Margarit, organitzador del raid, que tot neix de veure com els joves, quan acaben la seva formació no tenen ambicions, esperit emprenedor ni l’energia que hauria de ser pròpia d’ells.

Va decidir que calia fer alguna cosa per a ells. Els calia una experiència vital que els convertís en homes i dones amb capacitat de fer front a la diversitat, capaços d'aprofitar els recursos dels que disposin, amb sentit de l'ètica i del treball en equip. En una paraula: emprenedors.

El primer nom de la iniciativa va ser UniDesert, que des de fa un any ha canviat pel d'UniRaid.

 


El cotxe 

Es tracta d'un fantàstic Seat Marbella 905cc benzina del 1995, que ja li han ajustat coses però encara caldrà afegir-li unes modificacions.

cotxe-sol

Els patrocinadors

Aquest és el punt que més preocupa al Sergi i al Rubén, ja que no tenen massa experiència movent-se en el camp de les relacions públiques i necessitaran posar en pràctica estratègies de màrqueting. Un repte potser més gran que el raid en sí. Necessitaran tants cops de mà com siguin possible.

  • Vols que la teva marca aparegui en el seu cotxe?
  • Vols que portin roba amb el teu logo?
  • Vols que concedeixin entrevistes en les teves instal·lacions?
  • Vols fer-los un donatiu?

Contacta-hi 

El matreial solidari

La campanya de Nadal d'enguany #NoEsteuSols que es du a terme a diversos cicles formatius del centre consisteix a recollir els 30Kg de material Solidari que han de transportar en el seu Seat Marbella durant la UniRaid per lliurar als llogarets del desert del Marroc per on passa la cursa.

Són els alumnes de Carrosseria, Mecanització, Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques, així com els d'Automatització i Robòtica Industrial els encarregats d'aquesta part del repte!