Actualitat

El pitjor és sentir-se sol fins i tot envoltat de gent

Que n'és d'important que els nostres fills i filles o els nostres alumnes no se sentin sols. Tant important, que ha esdevingut lema de l'escola enguany: #NoEstemSols. Vols saber de què anirà la propera sessió FEAC?

Un dels mals de la nostra societat és que, en mig d'una revolució coumunicativa digital afavorida per internet i les xarxes socials, els individus se senten sols. En el món real, l'altre se'l percep com a llunyà, aliè a nosaltres, estrany.

Els adolescents, que estan en la recerca de qui són, sovint tenen una percepció molt clara que els altres en realitat no saben com són ells, no saben qui són. Això introdueix una certa sensació de soledat. Són com illes desconegudes que agraeixen molt que algú arribi a les seves platges i realment els comprengui; que per fi descobreixin que no estan sols.

Com a pares i mares, o com a professors i professores, podem ajudar els nostres fills o alumnes a no sentir-se sols. Ara bé, no ho aconseguirem exercint una superprotecció desmesurada que no deixi espai de llibertat i decisió.

Per això, per a la propera sessió FEAC del 30 de novembre ens plantejarem:

  • Sabem trobar l'equilibri entre superprotecció i desatenció? 
  • Som nosaltres els únics que acompanyem als fills i alumnes? 
  • Sabem quins altres subjectes intervenen? 
  • Respectem el paper que ha de complir cada actor?

Segur que com a famílies, i nosaltres com a escola, hi ha molts elements que podrem compartir. I aquest cop ho farem molt vivencialment. Us hi esperem en l'espai que hem pensat per a tal fi el proper dimecres 30 de novembre a les 19h!