Actualitat

Has tingut mai a les mans un ou de titanosaure?

Els alumnes de 1r i 2n de batxillerat sí. El passat divendres 11 de novembre van visitar la 38a edició de l'EXPOMINER, una de les exposicions amb més tradició de la fira de Barcelona, i van trobar or!

expominer 2016

Dotze alumnes de 1r de batxillerat científic-tecnològic una alumna de 2n de la mateixa modalitat van creuar divendres a la tarda el passeig Maria Cristina de Barcelona acompanyats per dos biòlegs i professors de Salesians Sant Vicenç dels Horts: el Marc Bosch i el Toni Orantes

Anaven a la 38a edició de l'Expominer, la major cita del sud d'Europa per adquirir, intercanviar i vendre pedres precioses i semi-precioses de gran valor, minerals inèdits, meteorits, fòssils autèntics i gemmes de múltiples formes i colors. Clar que els nostres alumnes es van centrar en visitar les exposicions i col·leccions que en motiu d'aquest esdeveniment es poden visitar.

En aquesta edició, els alumnes van poder tenir a les mans un gran ou de Titanosaure de Fumanya (Berguedà) o buscar pepides d’or en sediments del riu Segre extrets a Balaguer, i tocar fragments de meteorit. A més van veure una gran varietat de fòssils com ara estromatòlits (concrecions calcàries produïdes pels primers éssers vius que ocuparen la Terra), xilòpals (fusta fossilitzada), peces d’ambre (resina fòssil), dents de Megalodon (taurons gegants d’uns 25 m de llargada), diversos ossos de mamífers de la darrera glaciació, exosquelets o conquilles d’invertebrats extints com ammonits o trilobits, etc.

La visita també els va permetre descobrir la bellesa de molts minerals, com ara malaquites, pirites, azurites i amatistes.

Una experiència en viu i en directe de la bellesa de moltes roques i dels vestigis que la vida ha anat deixant com a testimoni durant milers i milers d'anys perquè avui els puguem estudiar i gaudir.

expominer 2016