Actualitat

Roger Ordoño, obté el Premi Extraordinari de Batxillerat!

Roger Ordoño, alumne del curs passat de 2n de batxillerat, ha obtingut el Premi Extraordinari de Batxillerat! Ahir es va dur a terme el lliurament de guardons al Palau de la Generalitat de Catalunya en un acte presidit per la consellera Meritxell Ruiz i conclòs pel M. Hble. Sr. Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya.

Roger Ordoño

Els Premis Extraordinaris de Batxillerat, creats l'any 1999 pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, constitueixen el reconeixement oficial dels mèrits dels alumnes que demostren una preparació especial en aquests ensenyaments. Es concedeix un premi extraordinari per cada 1.000 alumnes o fracció superior a 500, de segon curs de batxillerat, en el curs acadèmic immediatament anterior a aquell en què se celebrin les proves. Tot un reconeixement a l'excel·lència acadèmica.

En Roger va poder optar als Premis ja que complia amb els requisits següents:

  1. Haver cursat i superat els dos cursos de batxillerat.
  2. Haver finalitzat els ensenyaments de batxillerat a Catalunya en el curs que es convoquen les proves.
  3. Tenir una qualificació mitjana de tot el batxillerat igual o superior a 8,75.

Per això es va poder presentar a unes proves el 28 de juny que va superar amb escreix obtenint la 34a posició, de 55 premiats. I de què li servirà haver obtingut aquest guardó? Doncs aquest són els avantatges que li proporcionarà:

  • El reconeixement explícit en el seu expedient acadèmic.
  • L'exempció de les taxes universitàries per al primer curs (d'acord amb el decret que cada any fixa els preus dels serveis acadèmics a les universitats públiques de Catalunya).
  • Un curs ordinari (de setembre a juny) gratuït en una escola oficial d’idiomes de Catalunya.
  • L’estada en un centre de recerca o institució relacionada amb el camp d’interès de l’alumne/a.
  • La possibilitat de participar en els Premis Nacionals de Batxillerat.

ENHORABONA ROGER!!!

Roger Ordoño

L'acte de lliurament de premis va tenir lloc ahir a la tarda a l'Auditori del Palau de la Generalitat de Catalunya, i va estat presidit per Meritxell Ruiz, consellera d'Ensenyament, que va recalcar que "En una societat en què normalment no es premia l'esforç volem donar a aquest acte i a aquests premis extraordinaris de batxillerat la importància que mereixen. Avui premiem, no només el talent demostrat per part dels guardonats, sinó els seus professors, els seus centres educatius i les seves famílies".

Els premiats també van tenir l'honor de sentir una breu introducció a l'epigenètica de la mà del Dr. Manel Esteller, membre de l'ICREA i investigador de prestigi internacional en el camp de la lluita contra el càncer. El Dr. Esteller va donar alguns consells als joves premiats, entre ells va comentar que "per més clares que tinguis  les idees i per on vulguis tirar, no t'oblidis dels altres. La família, la parella, els amics". I també que "l'especialització no és estar tant ficat en una disciplina que només tractis amb persones de la teva mateixa disciplina. La riquesa la dóna el viatjar, aprendre llengües, dialogar amb gent diversa d'àmbits diversos". Molt en la línia del nostre lema d'aquest any #NoEstemSols.

Després del lliurament dels premis, el M. Hble. Sr. Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya, ha conclòs l'acte destacant que "avui és el dia en què el país es vesteix de gala per honorar els millors talents. I és que aquest país vol sentir-se orgullós". També ha subratllat que les dades de l'educació a Catalunya són bones i demostren que el nostre model educatiu és bo. Encara que "és cert que no podem parlar d'èxit complet perquè encara que els índex en educació són bons a tots els nivells, tenim un índex d'atur molt elevat. Parlarem d'èxit complet quan els bons índex en educació es reflecteixin en uns bons índex d'ocupació". I acabava el seu discurs dient: "Felicitats! Estem segurs que posareu les vostres capacitats al servei d'un país millor".

D'acompanyants a la cerimònia hi han assistit el pare del Roger i Toni Orantes, sotsdirector de l'escola, que no hi cabien d'alegria.

Roger Ordoño

És un orgull poder ser partícips de l'èxit dels nostre alumnes. Desitgem especialment al Roger i a tots els alumnes de batxillerat que siguin feliços i prenguin opcions de vida que ajudin al canvi i la regeneració positiva del nostre món. Endavant amb el compromís!

Escolta l'entrevista que Ràdio Sant Vicenç dels Horts ha fet al Roger i a una altre alumne de Sant Vicenç, antic alumne de l'IES Gabriela Mistral, que també ha obtingut el Premi. Escolteu-los a partir del minut 3,45.

Enllaços: