Actualitat

Comença la matèria Compromís Social a 1r de Batxillerat

Dijous passat, 6 d'octubre, 22 alumnes que han triat l'optativa de Compromís Social a 1r de batxillerat van anar al Centro Amigos per realitzar la primera "classe" del curs!

compromís social

Ja fa molts anys, almenys deu, que s'ofereix als alumnes de 1r de batxillerat una assignatura voluntària els dijous a la tarda. Es tracta de "Compromís Social", que més que una matèria de continguts és una experiència. 

L'objectiu és molt molt senzill però també molt ambiciós: educar en la gratuïtat i en la solidaritat. I això per què? Per millorar el nostre món, per fer-lo més humà. Potser quan pensem en batxillerat ens pot semblar que tot allò que no estigui enfocat a l'obtenció de la màxima puntuació a les PAU o destinat a augmentar la nota mitjana de l'etapa és una pèrdua de temps; però si som una escola salesiana és perquè la implicació amb els altres ens defineix

La primera classe

La novetat aquest any és que l'espai on es realitzarà aquesta matèria ja no serà l'escola sinó el "Centro Amigos", un obra educativa de les Salesianes que ofereix activitats formatives i també de lleure obert a tothom, però especialment pensat per a joves amb risc d'exclusió social. 

compromís social

El tema de la primera classe del curs ha estat "el consum conscient" i ha donat peu a reflexionar, a partir de diferents dinàmiques, sobre les conseqüències de les nostres compres. És molt interessant descobrir que podem contribuir a millorar el món amb un gest tant senzill com triar uns productes i no uns altres a l'hora de posar-los al carretó del supermercat.

Al final de la classe, els alumnes també han pogut estar una estona d'esplai i jugant. 

Ànims amb el COMPROMÍS SOCIAL! Una fantàstica matèria per aprofundir en el lema del curs #NoEstemSols

compromís social