Actualitat

FOC, o com viure intensament l’estiu

8 alumnes de Salesians Sant Vicenç dels Horts han participat en els campamets FOC a la Juneda (Lleida), on han pogut compartir experiències de joc, de vida i de fe amb un centenar de nois i noies d'altres escoles salesianes de Catalunya.

FOC

Jaume Bernadet amb les noies de Salesians Sant Vicenç dels Horts

De vegades el que fa diferent un estiu no és un viatge a l'altra punta del món, ni anar a un càmping, ni visitar els avis al poble. De vegades el que fa diferent un estiu és la intensitat d'allò que es viu, l'empremta que et deixa una experiència profunda

Les escoles i parròquies salesianes animen als seus nois i noies a participar dels Grups de Fe, que es troben regularment al llarg de l'any per treballar dinàmicament sobre la pregunta del sentit de la vida: "per a què vivim?" Al voltant d'aquest eix en giren d'altres que posen atenció en aspectes com la solidaritat, la interioritat. Tot plegat per conèixer i alimentar la fe, per descobrir què és i experimentar què aporta a la vida el seguiment de Jesús. I les colònies o campaments FOC (Fem Opcions Cristianes) són el moment més intens de l'any per aquests Grups de Fe.  grups-de-fe-fons-blanc La Victòria, l'Ainhoa, la Neus, la Paula Ramírez, la Lara, la Paula Linares, la Maria i la Inés, que aquest curs comencen 4t d'ESO i Batxillerat, del 18 al 25 de juliol han compartit l'experiència FOC. Matins de tallers, piscina, temps lliure, dinàmiques de pastoral, jocs i activitats de nit, excursions… "És sorprenent descobrir la quantitat de joves que es prenen seriosament la fe. De vegades a una li sembla que això és una cosa rara, de poca gent, però aquí descobreixes que no" comenten. "M'emporto les relacions que he fet, els amics que he descobert i l'experiència que he viscut aquests dies amb els monitors: extraordinaris!"

Comencem un nou curs, i els Grups de Fe es tornen a proposar a totes les etapes de l'ESO, i el voluntariat per a la postobligatòria. Desitgem que els alumnes s'hi animin, que enguany sigui ocasió per descobrir la profunditat i la potència que habita en cadascú de nosaltres i ens fa ser més humans.