Actualitat

L’ESO finalitza amb els crèdits de síntesi

Aquestes darreres setmanes del curs, l'ESO s'ha volcat en els crèdits de síntesi, o el projecte de recerca, en el cas de 4t. Han estat dies especials, farcits d'activitats diverses tant a dins com a fora de l'escola. Aquí en tens la crònica.

1r d'ESO "La diversitat ens enriqueix"

Els alumnes de primer hem realitzat un treball de descoberta i enriquiment tot partint de les diferències que ens envolten en el dia a dia. Pretenem tenir l’ull obert a tot allò que ens pot ajudar a créixer i no tancar mai els ulls davant tot el que ens ajudi a ser crítics amb la societat en què vivim.

Hem reflexionat al voltant de la gran aventura que és viure. Hi ha un munt d’aventurers i aventureres d’allò més variats. N’hi ha de moltes menes. N’hi ha de color clar, de color fosc. També n’hi ha d’alts, de baixos, de grassos, de prims. Uns són homes, altres dones. Hi ha infants, nenes, joves i grans. Uns van vestits com tu, altres, molt diferents.

crèdit de síntesi 1r ESO crèdit de síntesi 1r ESO

WhatsApp-Image-20160613 (6)

2n d'ESO "Tabac i alcohol. Viure sense dependències"

Som conscients de la perillositat d'algunes substàncies amb què convivim diàriament? L'alcohol i el tabac són legals, però no per això deixen de ser adictius, i a més, a curt o llarg termini poden comportar greus conseqüències per a lap`ropia salut i per a la dels qui ens envolten.

Des de tots els àmbits, matemàtiques, ciències naturals, llengües, educació visual i plàstica…, hem abordat la qüestió relaitzant el càlcul de la taxa d'alcolèmia, fent anàlisi de substàncies, reflexionant sobre la pressió de grup, elaborant còmics, fent eixos cronològics, etc. 

2n ESO eix cronologic tabac comop RET (Custom) 2n ESO comic credit sintesi RET (Custom) 2n ESO comic credit sintesi1 RET (Custom)

 

3r d'ESO "La Garrotxa a debat: progrés i protecció són incopatibles?

Què té a veure la Garrotxa amb el Baix LLobregat? D'entrada podem pensar que ben poca cosa, però això no vol dir que analitzant certs aspectes de dues comarques de Catalunya tant diferents, en poguem extreure conclusions importants. 

La finalitat del treball de síntesi de 3r d'ESO és que ela alumnes, des dels diferents àmbits o matèries, entenguin el concepte de sostenibilitat i el de progrés i descobreixin la compatibilitat possible entre tots dos. Per a dur a terme aquest objectiu, es van realitzar diverses sortides: unes per Sant Vicenç i els seu entorn per tal de descobrir la seva Història i les característique econòmiques i mediambientals del seu sòl, i unes altres sortides per la Garrotxa (Besalú, Parc Volcànic i cooperativa La Fageda) amb la mateixa intenció. 

Aquest any, a més, els alumnes han estrenat una nova eina: "My Documenta", que ha facilitat molt la feina. I han recollit i sintetizat el treball elaborant un PodCast en format programa de ràdio. Per això van visitar les noves instal·lacions de l'emissora local Ràdio Sant Vicenç. De pas, Eva Garcia, directora de l'emissora, ens va entrevistar. Aquí ho teniu, a partir del minut 8.

 

4t d'ESO "Fem un diari digital"

Aquest Projecte de Recerca ha consistit en elaborar un diari digital entre 93 alumnes. Aquí us en parlem