Actualitat

La campanya pilot de prevenció “Revetlla segura” comença a Salesians Sant Vicenç dels Horts

Protecció Civil ens ha visitat per difondre la campanya pilot “REVETLLA SEGURA” adreçada als adolescents en una modalitat que inclou: una obra de teatre, una xerrada de la Creu Roja i una demostració de manipulació de material pirotècnic per part de la colla Àngels Diabòlics.

Revetlla segura

Aquest matí, els alumnes de 4t d'ESO han estat els destinataris privilegiats de la campanya "Revetlla Segura". Cada any per aquestes dates, Protecció Civil, òrgan de la conselleria d’Interior de la Generalitat de Catatalunya que vetlla per la prevenció i la seguretat ciutadana, activa les seves campanyes preventives a fi d'impedir i/o reduir l'accidentalitat en la manipulació de petards. 

Enguany però, s'està aplicant un pla de difusió pilot amb una desena d'escoles de tot Catalunya, entre elles Salesians Sant Vicenç dels Horts. Aquesta nova modalitat pretèn ser més motivadora i impactant. Per aquesta raó, la primera part de la campanya consisteix en una representació teatral en què tres actors reprodueixen situacions possibles de risc per a les persones en la manipulació de petards. De forma divertida i amena, s'han guanyat la simpatia dels nois i noies que de segur s'han quedat amb algun dels seus "hashtag #revetllasegura!" 

Revetlla segura

Revetlla segura

Despés de la funció, en Carles de la Creu Roja Baix Llobregat ha exlpicat als alumnes quines accions i decisions cal prendre en cas d'accident. 

Finalment, la colla de diables de Sant Vicenç dels Horts, Àngels de Diabòlics, han tancat la jornada amb una demostració amb "foc real" de com s'ha o no s'ha de manipular el material pirotècnic i com cal anar vestits en un correfoc. 

Revetlla segura

Els alumnes han valorat molt positivament l'experiència; "Moltes coses ja les sabia, però ara em veig més capacitat per reaccionar davant de situacions d'accident i a l'hora de manipular petards" comenta l'Albert de 4tA. "M'ha quedat clar que en cas de cremada: aigua, aigua i aigua" diu la mireia de 4tC.