Actualitat

Els alumnes de música de 4t d’ESO a la XXII Trobada de Corals

Els alumnes de 4t d'ESO van participar el passat divendres 15 d'abril en la XXII Trobada de Corals d'Educació Secundària que el Departament d'Ensenyament ha convocat un any més amb l'objectiu de potenciar i difondre l'educació musical als centres educatius de Catalunya. 

El cant coral té una gran tradició a les nostres terres, però a més és un espai didàctic i d'expressió insubstituïble. I és que a través de la música es treballen molts aspectes de la formació global de la persona, tant en la vessant del desenvolupament personal com de les habilitats socials i relacions interpersonals amb la pertinença i cohesió del grup, així com en l'adquisició de les competències bàsiques. 

La Trobada de Corals és un espai on fer música junts amb altres centres, i materialitzar el resultat de tot un treball fet a l'ombra durant setmanes i setmanes. 

Com va anar?

El passat 15 d'abril, els nostres alumnes de música de 4t d'ESO acompanyats de la professora Olga Claret van agafar el tren per anar a l'auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú. Tota una aventura! Sort que l'Arnau Martí va guiar la comitiva de cantaires pels carrers de Vilanova fins l'auditori amb el GPS del seu mòbil. Allí els esperaven les corals d'altres escoles de secundària i l'Orquestra del Conservatori Mestre Montserrat

La consellera d'Ensenyament Meritxell Ruiz va donar el tret de sortida a la Trobada agraint la feina feta i destacant la importància del treball del cant coral. I tot seguit, molt concentrats, els alumnes dels diferents centres participants van entornar les primeres notes de Fem camí.

Trobada Corals Vilanova

Trobada Corals Vilanova

Trobada Corals Vilanova

Trobada Corals Vilanova

Trobada Corals Vilanova

Totes les parts que es van donar cita aquell 15 d'abril, escoles i orquestra, havien preparat aquest repertori: 

  • Fem camí. Andrea de Escalada. Lletra: Maria Ojuel
  • People’s Song. Claude-Michel Schönberg
  • Hallellujah. Leonard Cohen
  • Els Segadors. Himne nacional de Catalunya
  • El cant de la Trobada. Constantí Sotelo. Lletra: Joan Prats
  • L’hora dels adéus. Popular escocesa

Els alumnes han valorat molt positivament l'experiència de cantar en una gran coral i acompanyats per una orquestra de debò. De segur que, el proper curs, els alumnes que fan l'específica de música a 4t d'ESO serna també protagonistes de la XXIII Trobada de Corals d'Educació Secundària de Catalunya! 

Trobada Corals Vilanova