Actualitat

La companyia Mea Culpa aterra a Sant Vicenç dels Horts amb “El darrer dia del Cafè de la granota”

La companyia teatral Mea Culpa ha presentat a l'auditori de Salesians Sant Vicenç dels Horts un espectacle basat en l'obra de Jesús Moncada "El cafè de la Granota" davant dels alumnes de 1r i 2n de batxillerat. 

Avui s'ha complert allò de Mahoma i la muntanya amb els alumnes de batxillerat de Salesians Sant Vicenç dels Horts: si els alumnes no van al teatre, el teatre vindrà als alumnes. I així ha estat; la companyia teatral Mea Culpa, ha escenificat 4 contes de l'obra El Cafè de la granota de Jesús Moncada, lectura prescriptiva per al batxillerat, davant d'una platea plena d'alumners de 1r i 2n. En una aposta escènica que combinava l'encongiment de cor amb la comèdia, la companyia professional formada pels actors Mª Àngels Largo Armand Villen, amb Xisco Segura a la direcció, han escenificat l'últim dia al poble de Mequinensa, abans que, per culpa de la construcció d'un pantà, enrunin la vila casa a casa. 

companyia Mea Culpa Salesians Sant Vicenç

companyia Mea Culpa Salesians Sant Vicenç

companyia Mea Culpa Salesians Sant Vicenç

Als alumnes els ha agradat molt, s'han divertit i, en el cas dels de segon de batxillerat, han pogut veure la tetatralització d'una obra que ja s'havien llegit, que és lectura obligatòria i els entrarà properament a la selectivitat; i els de primer, per la seva banda, havien treballat dialectologia catalana i, per tant, també han pogut gaudir i analitzar el català de la franja. Un experiència prou completa per aquesta setmana de Sant Jordi

En acabar la representació, han pogut fer preguntes als actors i comentar detalls de l'adaptació que la companyia ha fet "sempre mantenint el to dels relats de Moncada i la vitalitat dels seus personatges" han comentat.

companyia Mea Culpa Salesians Sant Vicenç