Actualitat

La France, au cœur!

Durant els dies 31 de març i 1 d'abril, una quarantena d'alumnes que cursen la matèria de francès han realitzat una ruta per França: de Rodez a Carcasonne. Un plaisir! 

Encara és poc habitual fer sortides a l'estranger en la nostra escola, però encara menys habitual que el grup que hi vagi estigui format per alumnes de diferents cursos i etapes! Però els passats dijous i divendres, 31 i de març i 1 d'abril, alumnes de Batxillerat, 3r i 4t d'ESO de l'escola van viatjar en autocar fins a la ciutat francesa de Rodez.

Des de fa tres anys, gràcies al departament de llengües estrangeres, l'escola maté relacions instiucionals amb l'institut Louis Querbes de Rodez. Cada any, els seus alumnes fan un viatge a Barcelona i ens visiten. Aquesta vegada, però, hem estat nosaltres els visitants i ens han fet una acollida excel·lent. Els mateixos alumnes del Louis Querbes van fer de guies de la seva ciutat, ens van acompanyar pels seus racons més emblemàtics i, fins i tot ens van pujar dalt del campanar de la catedral! Ells van practicar els seu castellà i nosaltres el nostre francès. 

Al vespre d'aquell mateix dijous, vam anar a dormir a Carcasonne, i l'endemà vam passar el dia visitant la seva vil·la medieval. Espectacular! 

Tots els alumnes que han participat en la sortida coincideixen a valorar-la molt positivament. "Massa curt" comenten alguns. I és que no hi ha millor manera d'entendre el valor de parlar una llengua estrangera que viatjar al país on es parla. Une expérience à répéter.