Actualitat

Celebrem el 1r “Dia de la Tecnologia” de la nostra història

Durant el matí del 15 de març, els alumnes de 1r d'ESO han visitat els diferents tallers que els han preparat els alumnes de tots els cicles formatius de la casa. Ha estat una jornada de descobriment, d'aprenentatge i diversió.

Si tenim un dia de les arts i humanitats amb el Certamen Literari Sant Jordi i, enguany, també un Dia de la Ciència, ¿per què no muntar un Dia de la Tecnologia? Amb aquesta inquietud, i aprofitant que Salesians Sant Vicenç dels Horts és una escola plena de tallers amb una quantitat ingent de tecnologia per a tots els gustos, els tres departaments de l'FP van organitzar el passat 15 de març un circuït tecnològic per als més petits de la casa: els alumnes de 1r d'ESO.

Guiats per diferents professors i professores que els acompanyaven, els alumnes de 1r d'ESO han après com muntar un interruptor dins dels pisos pilot del Taller d'Electricitat, com funciona una placa fotovoltaica, com dissenyar vinils decoratius, com fabricar un cargol amb una fressadora, com elaborar un obsequi dolç per a aniversaris, comunions o batejos, i després van calcular el pressupost de l'obsequi en una factura i també la seva pròpia nòmina. No està malament, oi?

I tot plegat gràcies a la feina coordinada del departament Administratiu, el de Metall i l'Elèctric, amb l'ajuda d'alguns alumnes experimentats de la casa que estan estudiant algun dels cicles formatius de l'escola. Una experiència a fixar en el calendari per a les properes Jornades Professionals i Tecnològiques que ha permès als alumnes de 1r d'ESO conèixer els tallers que hi ha a l'Edicidi d'FP i, al mateix temps, participar en primera persona d'una pràctica.