Actualitat

Escoles d’altres mons – Una exposició itinerant per a veure i reflexionar-hi

Aquesta tardor, per la biblioteca Les Voltes de Sant Vicenç dels Horts, va passar l'exposició itinerant "Escoles d'altres mons". Sílvia Olivares de 2n de Batxillerat hi va anar i ens n'ha deixat una reflexió literària que tothom hauria de llegir.

Des de la matèria de Filosofia es convida els alumnes a participar de forma voluntària en algunes activitats a fi de despertar la seva curiositat, promoure la cultura i la reflexió. L'exposició "Escoles d'altres mons" n'és un exemple. Es tracta d'una exposició itinerant que té l’objectiu de donar suport als ens locals en l’àmbit de la coresponsabilitat educativa i, en concret, d’aprofundir i conscienciar la població sobre valors com ara el dret a l’educacióla solidaritatla tolerància i la diversitat.

Uns quants alumnes de 2n de batxillerat van visitar l'exposició i tenien l'opció de triar una foto i fer un escrit amb els pensaments, ressons que els suscités. Us recomanem la lectura del preciós text de Sílvia Olivares titulat "Selecció", que es basa en aquesta fotografia de Kim Manresa: (clica la imatge per llegir el text)

Esquipulas-Nicaragua

Aquesta exposició compta des de l’any 2006  amb el suport de la Diputació de Barcelona i des d’aleshores ha pogut exhibir-se en més de 50 municipis de la demarcació. Del 19 de setembre al 07 d'octubre passats es va poder visitar la mostra a la biblioteca municipal "Les Voltes" de Sant VIcenç dels Horts; però si no la vau poder veure llavors, en tindreu una nova oportunitat properament a Molins de Rei

escoles-daltres-mon