5 d'Abril de 2019

Actualitat

Marxem de convivències!

Marxem de convivències!
29-09-2022
Tots els cursos des de primer d’ESO fins a segon de batxillerat hem marxat de convivències arreu del territori per poder gaudir de diferents activitats tutorials. Ara que arrenca el curs és el millor moment per a trobar-nos fora de l’aula, fer activitats i coneixe’ns millor. És per això que aquest dilluns 26 de setembre tots els grups de secundària, des de l’ESO fins a Batxillerat, hem marxat arreu a fer diferents activitats de caire tutorial i pastoral. Ha estat una jornada ideal per a fer cohesió de grup, plantejar-se els objectius del curs, passar-ho bé i conviure en un espai de distensió tant pel professorat (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

100% d’aprovats al First Certificate!

100% d’aprovats al First Certificate!
22-09-2022
L'alumnat que s’ha presentat a les proves oficials per obtenir el First Certificate de la Universitat de Cambridge l'han aconseguit. Enhorabona! El passat 25 de juny, tot just quan començaven les vacances, set alumnes de l’assignatura Preparació per al First de primer de batxillerat es van presentar a Barcelona a les proves per a certificar el nivell B2 - First Certificate in English (Cambridge English). Ara que hem tornat a engegar el curs, estem contents de saber que tots han aprovat i que, per tant, amb la titulació sota el braç, ja estan a punt per afrontar segon de batxillerat. Es tracta de Aroa (...)

Aquest curs 2022-2023 OBRIM CAMINS!

Aquest curs 2022-2023 OBRIM CAMINS!
05-09-2022
El curs passat el lema va ser "Ens mou l'esperança" i, d'alguna manera, el lema d'enguany neix d'aquest. Perquè només qui viu amb esperança es veu empès a obrir camins! Així que som-hi! Un curs que comença sense mesures anticovid, sense entrades esglaonades, sense l'obligatorietat de desinfectar mans i espais, i sense mascaretes. És allò que es podria dir "un curs normal". I ho seria si no fos que enguany els cursos de 1r i 3r d'ESO, i 1r de batxillerat, s'estrenen en el nou pla educatiu impulsat arran de l'aprovació de la LOMLOE, i que les dates del calendari lectiu han canviat una mica. Vaja, que aquí no parem. Però (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

7 estudiants titulats a l'escola han començat a treballar a Siemens Frankfurt

7 estudiants titulats a l'escola han començat a treballar a Siemens Frankfurt
29-08-2022
Els alumnes ja titulats en Automatització i Robòtica Industrial Miquel Bogunyà, el Joel Cerdán, el Joel Ezquerro, l'Aleix Llorente, el Guillem Llort, el Joel Corrales, juntament amb el Ferran González, titulat en Mecanització, són a Frankfurt aprofitant una oferta de feina de Siemens gràcies al departament Escola-Empresa de Salesians Sant Vicenç dels Horts. El passat 10 de juny, 7 alumnes ja titulats de Salesians Sant Vicenç dels Horts van viatjar a Frankfurt amb la previsió de començar a treballar a l'empresa Simens el dia 15 del mateix mes. Són, en la seva majoria, titulats en el Grau Superior d'Automatització i (...)

La Montse Boltà i la Victòria Roqué se'ns jubilen!

La Montse Boltà i la Victòria Roqué se'ns jubilen!
12-07-2022
Doncs sí! Dues dones que són dues institucions a Salesians Sant Vicenç dels Horts posen punt final a la seva activitat com a professores de l'escola després d'haver ajudat a aprendre anglès, francès i català a milers d'estudiants! ENHORABONA I MOLTES GRÀCIES! La Montse La Montse Boltà va començar a treballar com a professora d'anglès a Salesians Sant Vicenç dels Horts el setembre de 1979, i ja venia de fer classes a La Immaculada i al Col·legi Sant Vicenç. Però el repte va ser posar-se davant d'alumnes d'FP de 2n grau. Durant els 43 anys que ha estat professora de la casa, 43!!! N'ha vist de tots colors. I és (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Participem en un projecte europeu d'atenció a nois i noies amb progenitors que pateixen malalties mentals

Participem en un projecte europeu d'atenció a nois i noies amb progenitors que pateixen malalties mentals
12-07-2022
Tot el claustre de Salesians Sant Vicenç dels Horts participa en la sessió inicial de la formació impulsada per l'entitat solidària OurTime i la Fundació Orienta en el marc d'un projecte europeu Erasmus+ en el qual participen Berlín, Reykjavík i Sant Vicenç dels Horts. Segons l'entitat solidària OurTime, de mitjana, 6 nens de cada aula del Regne Unit tenen el pare o la mare amb alguna malaltia mental o alguna dificultat de salut mental. Això pot comportar que els fills esdevinguin joves cuidadors i s'hagin de fer càrrec de coses que, per edat no els pertocaria i que els generen un munt d'angoixa. Si a aquesta angoixa se (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Ja està disponible la revista anuari d'aquest curs 21-22

Ja està disponible la revista anuari d'aquest curs 21-22
05-07-2022
Entra per llegir i donar una ullada a l'anuari del curs 2021-2022! Hi trobaràs fotos d'activitats de totes les etapes i també fotos de tots els grups. Si ho voleu, us la podeu descarregar en PDF per accedir als enllaços a material complementari. Com sempre que acaba un curs, toca fer balanç de com ha anat. És un bon exercici recordar d’on venim i cap on anem i, sovint, quan el fem, arribem a la conclusió que si del futur ens haguessin explicat algunes de les experiències que viuríem no ens les hauríem cregut. Aquest curs vam començar havent-nos de fer pesats i pesades perquè l’alumnat fes un (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Un 10 a la selectivitat de Marta Bernadet!

Un 10 a la selectivitat de Marta Bernadet!
29-06-2022
Enhorabona, Marta, per haver obtingut un dels únics dos 10 de tot Catalunya en les Proves d'Accés a la Universitat! Si una cosa ens omple de satisfacció, és veure com els nois i noies a qui hem acompanyat durant la seva etapa escolar aconsegueixin allò que es proposen. La Marta Bernadet, que aquest any ha acabat batxillerat científic amb matrícula d'honor, ha posat la cirereta al pastís obtenint un dels dos únics 10 en la selectivitat d'enguany en tot Catalunya! La Marta va fer la primària i l'ESO a Salesians Sant Boi. Noia activa i inquieta, toca el saxo i ha estat jugadora de futbol del futbol club santboià fins que (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Amb els comiats a l'ESO, us diem: BONES VACANCES!

Amb els comiats a l'ESO, us diem: BONES VACANCES!
23-06-2022
Enmig de l'onada de calor, afrontant les adversitats climàtiques heroicament, l'alumnat de l'ESO posa punt final al curs amb activitats celebratives. Especialment a 4t d'ESO que han muntat una gran festa de graduació. El passat, dimecres 22 de juny, tota l'ESO posar el punt final al curs 2021-2022. Un dia celebratiu en què hem fet balanç de moltes coses. Un dia especial en què hem mirat enrere i ens hem adonat del camí que hem recorregut, les experiències que hem viscut i cap on volem seguir avançant. Un dia de recollir el que hem sembrat i d'agrair el que hem recollit. Perquè és cert que recollim allò que sembrem, (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Comiat de 2n de batxillerat

Comiat de 2n de batxillerat
18-06-2022
2n de batxillerat ja ha finalitzat el curs, ja ha fet la selectivitat, i ara sí, és hora de tancar una etapa per començar-ne moltes de noves!  FINS AVIAT! Clica per veure totes les fotos del COMIAT DE 2n DE BATXILLERAT No ens enganyem, els estudis de batxillerat són exigents. Potser aquest és un dels factors que fan que la solidaritat entre l'alumnat i la necessitat de fer pinya amb el professorat converteixi aquesta etapa de dos anys en un dels períodes més intensos de la vida en tots els sentits. Tots. Quan, a més a més, el batxillerat s'ha tirat endavant enmig d'una pandèmia mundial, la comesa ja esdevé heroica. (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

A 1r i 2n d'ESO corren contra la fam i aconsegueixen 907,21€

A 1r i 2n d'ESO corren contra la fam i aconsegueixen 907,21€
13-06-2022
L'alumnat de 1r i 2n d'ESO va celebrar el passat 25 de maig la Cursa contra la fam de l'ONG Acción Contra el Hambre i han aconseguit recaptar 907,21€!!! A 1r i a 2n d'ESO, una de les activitats que es duen a terme en el marc del Projecte COR és la Cursa Contra la Fam, una iniciativa solidària que vol posar davant dels nois i noies les situacions d'injustícia social que es produeixen al món. Enguany, la campanya s'adreça a col·laborar amb els projectes d'ajuda i desenvolupament que l'ONG Acción contra el hambre està duent a terme a Filipines. Aquest és un dels països amb major taxa de desnutrició crònica al món per (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Finalistes d'honor del concurs AMIC-ficcions!

Finalistes d'honor del concurs AMIC-ficcions!
09-06-2022
Lucía Carrasco, Ariadna García, Sara Canals i Joan Gómez, arriben a la final del concurs AMIC-Ficcions en el qual, enguany, hi han participat 4.493 estudiants de tot Catalunya! Enhorabona! Des de fa uns quants cursos, a 4t d'ESO es treballa el text narratiu participant a un concurs: l'AMIC-Ficcions. Aquesta modalitat ha fa millorar molt la motivació i la qualitat de les històries que l'alumnat d'aquesta etapa és capaç de crear. I no ens estranya! Sobretot perquè el premi és un iPhone o una Play Station. Enguany, en la 14a edició del concurs, s'hi ha presentat 4.493 participants de 4t d'ESO, Batxillerat i Cicles (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Comiat de Cicles Formatius

Comiat de Cicles Formatius
08-06-2022
Divendres passat, 27 de maig, tots els grups de 2n curs de tots els Cicles Formatius de la casa van poder gaudir d'un comiat institucional en tota regla. Que us vagi bé i ens porteu en algun racó del vostre cor allà un el futur us porti! L'alumnat de 2n curs dels cicles de grau mitjà de Carrosseria, Gestió Administrativa, Mecanització, Activitats Comercials i Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques, juntament amb els de 2n curs de Grau Superior d'Administració i Finances i Automatització i Robòtica Industrial, va celebrar divendres passat el seu comiat en una cerimònia al pati central. Tothom s'havia engalanat i mudat, (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

4a baixada de karts de Carrosseria

4a baixada de karts de Carrosseria
31-05-2022
Com cada any, per aquestes dates, l'alumat de 1r del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Carrosseria, posen a prova els karts en els quals han estat treballant durant tot el curs per veure quin és el més ràpid! Una de les metodologies que més ens agrada fer servir als tallers d'FP és l'Aprenentatge Basat en Problemes (ABP). A la nau de Carrosseria, durant tot el curs, l'alumnat de 1r n'han fet experiènacia. Han dut a terma el que en diem l'ABP dels karts. Consisteix a elaborar, per equips, un kart d'unes determinades mesures de xassís i uns paràmetres de construcció donats. Pot semblar senzill, però no ho és. Cal tenir en (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

L'alumnat de Grau Superior presenta els seus projectes finals

L'alumnat de Grau Superior presenta els seus projectes finals
25-05-2022
L'alumnat de 1r i 2n de cicles formatius de Grau Superior està finalitzant el curs, i ho fan amb la presentació davant de tribunal acadèmic dels seus projectes finals. Grau Superior ja ha acabat! Entre el dilluns 23 i el dimarts 24 de maig, Maria Auxiliadora, l'alumnat de 1r i 2n de Grau Superior d'Automatització i Robòtica Industrial, i d'Administració i Finances, han estat presentant el fruit dels darrers mesos: els projectes finals. Enguany, s'ha pogut obrir les presentacions al públic i no ha calgut aplicar les restriccions per COVID dels darrers cursos. Per tant, les famílies i amics que ho han desitjat han pogut (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Celebrem Maria Auxiliadora!

Celebrem Maria Auxiliadora!
24-05-2022
Quan a Don Bosco li preguntaven com havia aconseguit fundar la congregació salesiana i les diverses i nombroses realitats que van anar naixent del seu carisma, sempre responia "Ella ho ha fet tot". Per això, tota l'ESO ha celebrat aquesta setmana el dia de Maria Auxiliadora. Avui, 24 de maig, és el dia de Maria Auxiliadora, patrona dels Salesians. Maria, auxili dels cristians és una de les advocacions a la Mare de Déu a la qual el fundador Sant Joan Bosco va tenir més devoció. Tant és així, que avui, en cada aula de cada escola salesiana d'Espanya hi ha un calendari amb la seva imatge, semblant a l'escultura que presideix (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Preinscripcions a Cicles Formatius de Grau Superior per al curs 2022-2023

Preinscripcions a Cicles Formatius de Grau Superior per al curs 2022-2023
16-05-2022
Vols venir a fer un cicle formatiu de grau superior a Salesians Sant Vicenç dels Horts? Doncs preinscriu-te per internet entre el 25 i el 31 de maig de 2022. Que com es fa això? Aquí t'ho expliquem amb detall. Com fer la sol·licitud de preinscripció electrònica (per internet) → Si ets menor d’edat, la sol·licitud l’ha de presentar el teu pare/mare/tutor legal. ← IMPORTANT: NO HI HAURÀ CAP PERÍODE DE PREINSCRIPCIÓ MITJANÇANT CITA PRÈVIA NI DE FORMA PRESENCIAL 1 Documentació Per fer la sol·licitud necessites tenir a mà la següent documentació: · IDENTIFICACIÓ DIGITAL Clica per (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

8 alumnes de Salesians Sant Vicenç dels Horts participen al XXII Concurs de Traducció de la UPF i tenim una finalista!

8 alumnes de Salesians Sant Vicenç dels Horts participen al XXII Concurs de Traducció de la UPF i tenim una finalista!
12-05-2022
El Víctor Alfonso, el Ferran Lorenz, la Míriam Moreno i la Doae Ouldlahcen de 4t ESO, juntament amb el Rubén Biedma, l'Ariadna Estévez, la Marina García i l'Anna Piñol de 1r Batxillerat, han participat en la 2a fase del concurs de traducció Francès-Català organitzat per la Universitat Pompeu Fabra. Durant els darrers mesos, 8 nois i noies de 4t i de 1r de batxillerat, han participat en el concurs que la Universitat Pompeu Fabra organitza cada any per premiar la millor traducció francès-català entre els estudiants de 3r i 4t d'ESO i de 1r i 2n de Batxillerat. Enguany hi han participat el Víctor Alfonso, el Ferran (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Lliurament de premis en directe del Certamen Literari Sant Jordi 2022

Lliurament de premis en directe del Certamen Literari Sant Jordi 2022
22-04-2022
El certamen literari Sant Jordi 2022 es torna a emetre en streaming per segon any consecutiu! Aquí teniu l'enllaç per accedir al vídeo que, un cop emès en directe quedarà penjat i el podreu recuperar quan vulgueu! Link al streaming inici de l'emissio 22 abril a les 12h Sant Jordi, patró de Catalunya, és una diada que no pot passar sense celebrar-se, sigui quina sigui la circumstància en què ens trobem! Per això, com el curs passat, enguany el lliurament de premis del certamen literari serà emès en directe per mitjà del nostre canal de YouTube. És cert que després de setmana Santa qui vol ja va sense (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Tornem a estar de dol

Tornem a estar de dol
19-04-2022
Aquest cap de setmana de Pasqua, ens ha deixat la mare d'una de les nostres alumnes de 4t d'ESO. Estem amb vosaltres en el dolor i el de la vostra família i amics. Oferim les nostres pregàries i ens posem a disposició vostra per tot el que faci falta. L'Encarna ens ha deixat després d'una dura lluita contra el càncer. Una lluita mai justa. I aquí restem les persones que l'estimem, i/o que estimem persones que l'estimen, fent-nos costat com podem. Ajudant-nos mútuament a viure una relació amb l'Encarna diferent, aprenent a poc a poc a relacionar-nos-hi d'una altra manera. Des de l'absència. En moments així, l'anunci de (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Preinscripció a Cicles Formatius de Grau Mitjà per al curs 2022-2023 (2n torn)

Preinscripció a Cicles Formatius de Grau Mitjà per al curs 2022-2023 (2n torn)
12-04-2022
Actualment NO estàs cursant 4t d'ESO, un PFI o un CAM i vols venir a fer un cicle formatiu de Grau Mitjà a Salesians Sant Vicenç dels Horts? Doncs preinscriu-te per internet entre el 17 i el 23 de maig de 2022. Que com es fa això? Aquí t'ho expliquem amb detall. IMPORTANT Aquest calendari i instruccions de preinscripció només són per a l'alumnat... ... que actualment NO està cursant ni 4t d'ESO ni un PFI.... que actualment està cursant un CAM, o té un PQPI, un CFPB o ha superat les Proves d'Accés a Grau Mitjà essent major d'edat.... que accedeix per acreditació de GESO, Batxillerat, altres estudis d'FP, un grau (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Preinscripció a Cicles Formatius de Grau Mitjà per al curs 2022-2023 (1r torn)

Preinscripció a Cicles Formatius de Grau Mitjà per al curs 2022-2023 (1r torn)
11-04-2022
Actualment estàs cursant 4t d'ESO, un PFI o un CAM i vols venir a fer un cicle formatiu de Grau Mitjà a Salesians Sant Vicenç dels Horts? Doncs preinscriu-te per internet entre el 20 i el 26 d'abril de 2022. Que com es fa això? Aquí t'ho expliquem amb detall. IMPORTANT Aquest calendari i instruccions de preinscripció només són per a l'alumnat... ... menor d'edat que es vol matricular al 1r curs d'un Cicle Formatiu de Grau Mitjà (no a un 2n curs).... que actualment està cursant ESO, PFI, CAM o que ha superat les Proves d'Accés a Grau Mitjà. Si no és el teu cas, cal que segueixis el calendari i instruccions que (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Preinscripció a Batxillerat per al curs 2022-2023

Preinscripció a Batxillerat per al curs 2022-2023
11-04-2022
Vols venir a fer batxillerat a Salesians Sant Vicenç dels Horts? Doncs preinscriu-te per internet entre el 20 i el 26 d'abril de 2022. Que com es fa això? Aquí t'ho expliquem amb detall. RECORDA: Si actualment ets alumne de 4t d'ESO de Salesians Sant Vicenç dels Horts no has de realitzar cap preinscripció, només has de confirmar la plaça per al curs vinent a batxillerat. Contacta amb el tutor o tutora del teu fill o filla, o bé amb secretaria. Com fer la sol·licitud de preinscripció electrònica (per internet) → Si ets menor d’edat, la sol·licitud l’ha de presentar el teu pare/mare/tutor (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

1r d'ESO descobreix el seu cos a les convivències

1r d'ESO descobreix el seu cos a les convivències
01-04-2022
L'alumnat de 1r d'ESO ha anat de convivències a Sant Julià de Vilatorta a fer-hi una sortida que té per lema "QUINA PASSADA DE COS!". L'objectiu ha estat conèixer els canvis que es produeixen en el cos a l'adolescència i també la seva infinita capacitat comunicativa de les emocions Aquest dijous 31 de març, els nois i noies de 1r d'ESO han marxat a Sant Julià de Vilatorta, Osona. Malgrat el mal temps que es preveia, hem tingut força sol i un ambient ben agradable per poder dur a terme una de les activitats del Projecte COR. Hem encetat l'eix de "Quina passada de cos!" que aprofundeix en l'autoconeixement del propi cos, (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

En marxa les Jornades Professionals i Tecnològiques a FP

En marxa les Jornades Professionals i Tecnològiques a FP
29-03-2022
Per fi, després de dos anys sense poder-les celebrar com cal, les Jornades Professionals i Tecnològiques tornen a FP. Que què són? T'ho expliquem! Si una cosa tenen els estudis professionalitzadors és que et preparen per al món laboral. Per això, a l'FP tenim molt en compte la relació amb les empreses dels sectors per als quals formem els estudiants, ja sigui amb convenis de pràctiques en aquestes empreses, FP dual, sigui visitant-les o rebent una masterclass o taller. Per això, ja fa anys, al llarg dels mesos de febrer, especialment el març i a l'abril, a l'FP es celebren les Jornades Professionals i (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Estem de dol

Estem de dol
20-03-2022
Aquest cap de setmana, després d'una llarga malaltia, ens ha deixat la mare d'un dels nostres alumnes de 1r d'ESO. Ens unim al vostre dolor i al de la vostra família i amics. Oferim les nostres pregàries i ens posem a disposició vostra per tot el que faci falta. L'Antonia Díaz, mare d'un alumne de 1rB d’ESO d'aquesta casa salesiana de Sant Vicenç dels Horts ja descansa en el si del Pare. Després d'una llarga lluita amb la malaltia, aquest cap de setmana, finalment, ha mort. Ens posem a disposició de la família, amics i companys, compteu amb el nostre ajut i amb les nostres pregàries. Tingueu la certesa que estem aquí (...)
Categories: AFA, BLOG-General, Destacat

Noies de l'àmbit científic i tecnològic de 4t d'ESO visiten Plastic Omnium

Noies de l'àmbit científic i tecnològic de 4t d'ESO visiten Plastic Omnium
11-03-2022
Recuperem una sortida només per a noies, només de 4t d'ESO, i només les que estan actualment cursant l'itinerari científic i tecnològic, per conèixer una de les empreses pioneres en tecnologia i innovació del sector industrial del plàstic: Plastic Omnium. Per què aquesta visita? T'ho expliquem. Des de fa alguns anys, l'Empresa PLASTIC OMNIUM commemora el dia de la dona obrint les seves portes a noies estudiants de 4t d'ESO per promoure vocacions tecnològiques en el sector femení d'aquestes etapes educatives. El 2020 ja van participar-hi algunes alumnes de la casa. Enguany s'ha recuperat la visita i ahir, 9 de març, (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Masterclass de restauració de cotxes antics amb BS paints

Masterclass de restauració de cotxes antics amb BS paints
11-03-2022
Ramon Capdevila, de BS Paints, ofereix una masterclass de restauració de vehicles antics a l'alumnat del cicle formatiu de grau mitjà de Carrosseria. Durant una setmana han estat deixant un Seat 600 com nou! La nau de Carrosseria de Salesians Sant Vicenç dels Horts dona cabuda al taller més ampli i polivalent de tot el centre. Aquí, l'alumnat del cicle formatiu de Mecanització, PFI i, sobretot, del Grau Mitjà de Carrosseria duen a terme les seves pràctiques. Si un dia i entreu, veureu que l'activitat és constant: pertot hi ha nois i noies soldant, tallant, llimant, doblant, aplicant massilla, polint, pintant, (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

El programa TALENTIA del grup Volkswagen busca talent entre els estudiants de Carrosseria

El programa TALENTIA del grup Volkswagen busca talent entre els estudiants de Carrosseria
03-03-2022
Aquest mes de juny, Volkswagen necessita 10 estudiants del cicle formatiu de Grau Mitjà de Carrosseria per fer les pràctiques FPdual en els seus tallers. Comença el programa formatiu TALENTIA! Estudiants de Carrosseria en connexió amb Pol Viladrosa, responsable del Programa Talèntia del Grup VolksWagen Dimarts 10 de febrer, Pol Viladrosa Torres, responsable del Programa Talèntia, va connectar-se per videoconferència amb els estudiants de primer de Carrosseria de Salesians Sant Vicenç per explicar-los el seu funcionament. Des del mes de març fins a finals de maig, doncs, l'alumnat que vulgui participar en el Programa (...)

Comunicat del departament d'animació missionera dels Salesians davant la Guerra a Ucraïna

Comunicat del departament d'animació missionera dels Salesians davant la Guerra a Ucraïna
01-03-2022
José Luis Navarro Santotomás, responsable del Departament d'Animació Missionera de la Inspectoria Salesiana de Maria Auxiliadora, llança una crida a totes les obres, ambients i comunitats salesianes a col·laborar amb la pregària i amb donatius per sostenir les iniciatives que la congregació desenvolupa a Ucraïna atenent l'emergència que estan vivint COMUNICAT  Davant la guerra a Ucraïna  Diumenge, 27 de febrer de 2022  A totes les obres, ambients i comunitats salesianes  Avui el Papa Francesc en la pregària de l’Àngelus d'aquest diumenge ens ha recordat que “Déu està amb qui fa la pau” (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Preinscripcions ESO per al curs 2022-2023

Preinscripcions ESO per al curs 2022-2023
28-02-2022
Si el teu fill o filla fa 6è de primària i el curs que ve voleu que comenci l'ESO a Salesians Sant Vicenç dels Horts, aquí t'expliquem què heu de fer. El Departament d'Educació ha establert que el període de preinscripcions a l'ESO (Educació Secundària Obligatòria) serà del 9 al 21 de març. Com fer la preinscripció electrònica? (per internet) 1- Documentació Per fer la sol·licitud, necessites tenir a mà la següent documentació: · INDENTIFICACIÓ DIGITAL Clica per saber com obtenir l'IdCAT Mòbil · DNI / NIE / LLIBRE DE FAMÍLIA Cal que escanegis o fotografiïs la següent (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

A 2n d'ESO treballem la física amb un projecte anomenat "PLENS D'ENERGIA"

A 2n d'ESO treballem la física amb un projecte anomenat "PLENS D'ENERGIA"
25-02-2022
La setmana passada, l'alumnat de 2n d'ESO va començar un projecte nou en l'àmbit científic-tecnològic que, partint dels diferents tipus d'energia, han creat muntanyes russes per experimentar-les. T'ho expliquem? "Plens d'energia" és el nom del projecte que la setmana passada van dur a terme els nois i noies de 2n d'ESO en l'àmbit científic-tecnològic. En aquest àmbit s'engloben les matèries de Ciències Naturals, Matemàtiques i Tecnologia. Des de les Ciències Naturals, l'alumnat ha treballat el concepte d'energia i, seguint amb els coneixements adquirits en la unitat anterior sobre el moviment (velocitat, acceleració, (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

L'alumnat del Projecte Avança de 4t d'ESO coneixent el món laboral

L'alumnat del Projecte Avança de 4t d'ESO coneixent el món laboral
23-02-2022
El passat divendres, l'alumnat del Projecte Avança de 4t d'ESO va visitar les instal·lacions de l'empresa d'automoció MERIT de Sant Vicenç dels Horts per conèixer com és un context laboral real. Per què? T'ho expliquem Ja fa quatre cursos que a 4t d'ESO es va iniciar el Projecte Avança: una proposta que vol apropar el món laboral a un determinat perfil d'alumnat d'aquesta etapa a fi de promoure en ells unes competències professionals que els seran útils per al seu futur acadèmic però, sobretot, per al seu desenvolupament personal. Aquest alumnat fa dies que està coneixent els seus deures i responsabilitats com a (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Tornem a marxar d'ERASMUS+!

Tornem a marxar d'ERASMUS+!
22-02-2022
Nerea Rua i l'Elena Yerga de 2n del Grau Mitjà de Gestió Administrativa són a Dublín d'Erasmus+. Després de dos cursos sense poder dur a terme cap mobilitat a l'estranger amb aquest programa, enguany hi tornem una vegada més gràcies a la Fundació Inform. Des del dia 6 de febrer i fins al dia 12 de març, la Nerea Rua i l'Elena Yerga de 2n del Grau Mitjà de Gestió Administrativa són a Dublín d'Erasmus+ gràcies a la Fundació inForm Totes dues estan molt contentes de poder aprofitar aquesta oportunitat de realitzar unes estades en empresa a l'estranger. La Nerea està realitzant pràctiques a la secretaria acadèmica del (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

2n de batxillerat i Grau Superior aprofundeixen en la seva interioritat i compromís social

2n de batxillerat i Grau Superior aprofundeixen en la seva interioritat i compromís social
18-02-2022
L'alumnat de 2n de batxillerat i de Grau Superior no només du a terme activitats de caràcter acadèmic o formatiu, preocupats per la selectivitat o l'orientació laboral; a Salesians Sant Vicenç també es treballa la interioritat i el compromís social. Dijous passat, l'alumnat de batxillerat va caminar fins a la capella de Sant Antoni de Pàdua per realitzar-hi les convivències pastorals. En aquesta ocasió, l'activitat ha consistit en una experiència d'interioritat sobre la pròpia construcció personal, un espai de reflexió individual que s'ha expressat amb objectes simbòlics i un moment final de comunicació I és que a (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

L'alumnat del cicle de Grau Superior d'Automatització i Robòtica Industrial visita l'EUSS

L'alumnat del cicle de Grau Superior d'Automatització i Robòtica Industrial visita l'EUSS
17-02-2022
L'alumnat de Grau Superior d'Automatització i Robòtica Industrial visita la Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) per conèixer la seva oferta educativa en graus d'enginyeria. D'aquesta manera obrim perspectives de futur acadèmic també en el món universitari. Durant la visita, conduïda pel professorat universitari dels diferents graus d'enginyeria, l'alumnat del Grau Superior d'Automatització i Robòtica Industrial de Salesians Sant Vicenç dels Horts han conegut tota l'oferta de la EUSS i les diferents sortides professionals i acadèmiques. Després de la visita, han fet un tast d'una classe real en un laboratori (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

4t d'ESO recull 350€ en Polseres Candela per a l'Hospital Sant Joan de Déu

4t d'ESO recull 350€ en Polseres Candela per a l'Hospital Sant Joan de Déu
14-02-2022
Dijous passat, 10 de febrer, uns quants nois i noies de 4t d'ESO, en representació dels seus companys, es van apropar fins a l'Hospital de Sant Joan de Déu per lliurar 350€ obtinguts en la venda de les polseres candela que ells mateixos van confeccionar. En el marc del Projecte COR (Compromesa, Oberta, Resilient) de 4t d'ESO abans de Nadal vam treballar una unitat didàctica que s'anomena "Vèncer el mal". Una de les activitats que es van dur a terme en aquella unitat va ser la confecció de polseres Candela. Durant les darreres setmanes abans de festes, aquestes polseres es van posar a la venda durant les hores (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

T'acompanyem des del SAPP

T'acompanyem des del SAPP
11-02-2022
Des del curs passat, les nostres psicòlogues del Servei d'Assessorament Psicopedagògic (SAPP) ofereixen breus càpsules de vídeo amb informació útil per a les famílies a fi d'acompanyar-les en el creixement personal dels seus fills i filles. Vols donar-hi una ullada? https://youtube.com/playlist?list=PLuAmS0Xg3_RQ2X6fGQpIB_RR77G4eEjOd Educar de vegades es fa complicat perquè en els èxits o fracassos dels fills, els pares i mares hi aboquen les pròpies inseguretats i pors. Això és ben normal: quan una persona ens importa, ens genera un patiment; si no ens importessin els nostres fills, no ens generarien cap preocupació. (...)

Jornada de portes obertes a l'ESO!

Jornada de portes obertes a l'ESO!
10-02-2022
Sí, ja podeu demanar cita prèvia per venir a conèixer, en viu i en directe, l'ESO a Salesians Sant Vicenç dels Horts! Serà el pròxim dimecres 16 de febrer entre les 15:30 i les 18:30h T'hi esperem! CLICA PER DEMANAR CITA PRÈVIA dimecres 16 de febrer de 15:30h a (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Els nostres "patges" de Grau Mitjà d'electricitat porten regals a l'Escola Iris

Els nostres "patges" de Grau Mitjà d'electricitat porten regals a l'Escola Iris
10-02-2022
El passat dimarts 25 de gener, els delegats de 1r del cicle formatiu de grau mitjà d'Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques van lliurar al director de l'Escola Iris dos regals que els Reis han deixat per als infants d'aquest centre. Dimarts passat, 25 de gener, els delegats de 1r del cicle formatiu de grau mitjà d'Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques van lliurar al director de l'Escola Iris de Sant Vicenç dels Horts, dos regals que els Reis han deixat per als infants d'aquest centre. Es tracta d'una màquina de fer crispetes i una batedora. El lliurament d'aquests regals s'encabeix en el projecte solidari i (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Don Bosco 2022

Don Bosco 2022
30-01-2022
Totes les etapes de l'escola celebren el nostre sant patró i fundador Sant Joan Bosco amb activitats especials. Vols saber què han fet? La festivitat de Don Bosco és una celebració més que centenària en aquesta casa salesiana de Sant Vicenç dels Horts. Enguany no podia ser menys. Per això, a totes les etapes del centre, s'han dut a terme activitats especials durant els dies 27 i 28 de gener. Algunes d'aquestes activitats han servit per conèixer el personatge històric de Don Bosco i la seva pervivència avui, i altres han estat per gaudir de forma celebrativa i lúdica d'aquesta diada salesiana. A l'ESO, dijous es (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Cantada de Nadales a la residència Sophos i per a l'Escola Iris

Cantada de Nadales a la residència Sophos i per a l'Escola Iris
23-12-2021
Avui l'alumnat de 1r i 2n d'ESO ha dedicat unes nadales als avis i àvies de la residència geriàtrica Sophos i a l'alumnat de l'escola IRIS. Una bonica manera de compartir l'alegria del Nadal amb altres vicentins i vicentines en aquest darrer dia lectiu de l'any! https://youtube.com/playlist?list=PLuAmS0Xg3_RStRMXHD8KDzLqRJcYu_05Y Un any més, l'alumnat de 1r i 2n d'ESO prepara unes cançons per cantar als avis i àvies de la residència geriàtrica SOPHOS i als nois i noies de l'escola IRIS. La COVID-19 ja va fer que el curs passat no poguéssim visitar ni la residència ni l'escola Iris per fer el concert en viu, però això (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Bon Nadal i feliç 2022!

Bon Nadal i feliç 2022!
22-12-2021
Acabem l'any una mica com hem pogut, vistes les dificultats provocades per la pandèmia i altres imprevistos, però seguim moguts per l'esperança. Una esperança que neix precisament a Betlem i que és un infant. L'imprevist dels imprevistos: un Déu que es fa un entre els homes i dones del món, de carn i ossos, perquè el puguem trobar. Donem les gràcies a l'alumna Andrea González de 3rB, guanyadora del petit concurs de dibuixos que s'ha dut a terme per triar la imatge de la postal de Nadal d'enguany! Arribem al final d'aquest primer trimestre d’un nou curs amb la satisfacció de la feina feta fins ara, segurament que hi ha (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Treballs de Recerca presentats en streaming

Treballs de Recerca presentats en streaming
20-12-2021
Per segon any consecutiu, a fi de facilitar que amics i familiars puguin veure exposat el TR de l'alumnat de batxillerat, s'ha habilitat un espai web on s'emeten en directe les presentacions en format streaming, on també és possible recuperar les emissions realitzades. CLICA LA IMATGE PER ACCEDIR A LES EMISSIONS EN STREAMING Avui, dilluns 20 de desembre, i demà dimarts 21, l'alumnat de 2n de batxillerat posa punt final a mesos de recerca, autodisciplina i esforç. Tot per aconseguir elaborar un treball de recerca sobre algun àmbit del seu interès. Un any més, a causa de la COVID-19, no es permet l'accés al centre dels (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Salesians Sant Vicenç dels Horts s'adhereix al manifest en defensa del model lingüístic educatiu català

Salesians Sant Vicenç dels Horts s'adhereix al manifest en defensa del model lingüístic educatiu català
20-12-2021
Aprovada en Consell Escolar l'adhesió de Salesians Sant Vicenç dels Horts al manifest en defensa del model lingüístic educatiu català promogut pel Consell Escolar de Catalunya. Manifest El català és la llengua pròpia de Catalunya i l’aranès ho és a l’Aran. És la llengua normalment emprada al sistema educatiu; naturalment l’educació és i ha de ser en català i en aranès a l’Aran. Aquest és el consens al qual va arribar la societat catalana als anys 80, que es va concretar amb la Llei de Normalització Lingüística de 1983 i amb un model pedagògic centrat en la immersió lingüística. Des d’aleshores hem viscut canvis (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

PFI visita l'ONG OPEN ARMS i els fa un donatiu

PFI visita l'ONG OPEN ARMS i els fa un donatiu
15-12-2021
Aquest curs, hem pogut recuperar la tradicional visita a l'ONG Open Arms, al port de Badalona; però a més a més, l'alumnat de PFI ha lliurat a l'ONG uns clauers que ells mateixos han elaborat perquè els puguin posar a la venda i recaptar fons. David Monné, tutor del PFI explica com ha anat la sortida Ja fa uns quants cursos que, per aquestes dates, el grup de PFI du a terme una campanya solidària a favor de l'ONG Open Arms. Aquesta campanya sempre ha anat acompanyada d'activitats d'apropament i sensibilització al problema dels refugiats i els immigrants. Com a escola salesiana, activitats com aquesta són una (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

A 4t d'ESO fem Polseres Candela, ens en compres una?

A 4t d'ESO fem Polseres Candela, ens en compres una?
13-12-2021
El dijous passat, quatre dones de l'Associació de Polseres Candela van venir a visitar l'alumnat de 4t d'ESO per explicar-los la seva experiència d'afrontament d'un càncer infantil i per realitzar un taller d'aquestes polseres solidàries que posaran a la venda aquesta setmana a les hores de pati. Una de les campanyes solidàries que des de fa uns quants desembres es duen a terme a Salesians Sant Vicenç dels Horts són l'elaboració i venda de polseres Candela, una iniciativa per recaptar fons per a la recerca de tractaments contra el càncer infantil. Per això, un any més, un grup de dones de l'Associació Polseres Candela (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

L'alumnat de "Parla'm" a la 1a Micro Mostra de Teatre Escolar de Secundària

L'alumnat de "Parla'm" a la 1a Micro Mostra de Teatre Escolar de Secundària
13-12-2021
​​L'alumnat de 2nA d'ESO de l'optativa "Parla'm" de Salesians Sant Vicenç dels Horts, juntament amb els altres dos instituts del municipi, van participar divendres passat en la 1a Micro Mostra de Teatre Escolar que enguany s'ha dut a terme gràcies a aquesta nova iniciativa de l'Ajuntament. El teatre és un d'aquells arts que permeten treballar competències comunicatives tan necessàries com l'expressió no verbal, el control del cos, la veu, i fer-ho en clau lúdica i dinàmica. Per això és una de les metodologies emprades a l'optativa "Parla'm" de 2n d'ESO. Aquesta optativa, que s'està duent a terme a Salesians Sant Vicenç (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Celebrem el dia de la ciència a Salesians Sant Vicenç dels Horts

Celebrem el dia de la ciència a Salesians Sant Vicenç dels Horts
03-12-2021
Dijous, vam celebrar el dia de la ciència a Secundària. Durant tot el matí hi va haver activitats especials per apropar la ciència a tot l'alumnat. Aquí teniu un recull de fotos. L'últim dia de la ciència degudament celebrat va ser la tardor de 2019. Al 2020 no va ser possible dur a terme aquesta diada, però enguany, amb les modificacions pertinents s'ha pogut recuperar. L'alumnat del batxillerat científic ha ofert una fira de la ciència al pati Don Bosco. En cada tendal s'hi oferia una experiència científica. L'alumnat de 1r a 3r d'ESO s'ha pogut passejar per la fira anotant i descobrint diverses propietats de la matèria (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Salesians Sant Vicenç presents a l'11a trobada anual de gestors de projectes europeus salesians a Madrid

Salesians Sant Vicenç presents a l'11a trobada anual de gestors de projectes europeus salesians a Madrid
02-12-2021
Unes 90 persones de 9 països europeus (Espanya, França, Bèlgica, Itàlia, Alemanya, Hongria, Eslovènia, Malta i Polònia) van participar, del 17 al 19 de novembre a Madrid i a San Lorenzo del Escorial, en l’onzena Trobada de Projectistes europeus de Salesians. (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

2n i 3r d'ESO de convivències

2n i 3r d'ESO de convivències
19-11-2021
Aquest dijous, l'alumnat de 2n i 3r d'ESO han estat tot el dia de convivències per treballar aspectes relacionats amb la cohesió, les emocions i la connexió amb un mateix per poder obrir-se als altres. Dues activitats del Projecte COR. Dos mesos de classe i sembla que ja fa mil anys que va començar el curs. Un moment perfecte per connectar amb nosaltres mateixos, les pròpies inguietuds, les pors, els dubtes, i compartir-les amb els companys i companyes del grup. D'això en diem convivències, que és un temps especial per aprendre a conviure. 2n d'ESO en pes van agafar l'autocar i van anar a Cantonigròs. Durant el dia (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

L'alumnat de 2n del Cicle Formatiu de Grau Superior d'Administració i Finances visiten el Viver d'Empreses de Cornellà

L'alumnat de 2n del Cicle Formatiu de Grau Superior d'Administració i Finances  visiten el Viver d'Empreses de Cornellà
09-11-2021
De mica en mica anem recuperant aquelles sortides que tant ajuden a completar la formació de l'alumnat d'FP, perquè veuen, en la realitat, possibles sortides professionals per a les quals s'estan formant. En aquesta ocasió, els estudiants de 2n d'Administració i Finances han visitat el Viver d'Empreses de Cornellà. Han estat més de dues hores de vista on hem realitzat 3 activitats: En la primera activitat, Ana Pérez, tècnica del viver d'empreses, ens ha fet un taller sobre sensibilització a l'emprenedoria en què ens ha explicat què tenen en comú totes les start-up i quines característiques ha de tenir un nou servei o (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Xavi Somoza participa de la 2a trobada de directors/es d'obres salesianes gestionades per seglars

Xavi Somoza participa de la 2a trobada de directors/es d'obres salesianes gestionades per seglars
25-10-2021
Durant els dies 20 i 21 d'octubre, a la casa salesiana de Sanlúcar la Mayor, Andalusia, es va dur a terme una nova trobada de directors/es d'obres gestionades per seglars de la Inspectoria Salesiana Maria Auxiliadora. Per què? T'ho expliquem! El sentit de la trobada, que va comptar amb la coordinació de Fernando Báñez com a conseller responsable, va estar centrat en el pla d'acompanyament, a més de compartir experiències i crear sentit de pertinença. Entre les intervencions de les jornades va destacar el moment formatiu a càrrec del salesià Rosendo Alabau que va aprofundir sobre "La pedagogia de l'amor". També hi va (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Ciments Molins ens fa donació de tres vehicles per al cicle de Carrosseria

Ciments Molins ens fa donació de tres vehicles per al cicle de Carrosseria
22-10-2021
Aquest matí, Ciments Molins ens ha fet l'entrega de tres vehicles destinats a les pràctiques de l'alumnat del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Carrosseria. David Borruel, cap del Departament de Metall de l'escola; Carla Fos, responsable de la sostenibilitat corporativa; Xavier Somoza, director titular Salesians SVH; Manel Guillem, director de la cimentera, Esperanza Molins, responsable de la Comissió d'Acció Social de Ciments Molins; Marina Coll, directora pedagògica de Salesians SVH, Feli Alcario i Jordi Piró, responsables del Departament Escola-Empresa de Salesians SVH. La relació entre Ciments Molins i Salesians Sant (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

El Jordi i el Miguel han estat a Lituània per fer créixer l'FP

El Jordi i el Miguel han estat a Lituània per fer créixer l'FP
05-10-2021
Els professors Jordi Piró i Miguel Peinado han estat aquesta setmana passada a Kaunas (Lituania) participant del projecte europeu KA2 Step-Up Supporting Tutor’s Educational and Professional Upgrade. Equip de professors i tutors d'empresa d'FP d'arreu d'Europa a Kaunas (Lituània) Durant la setmana passada el Miguel Peinado, professor de Formació i Orientació Laboral, i Jordi Piró, professor de Grau Superior d'Administració i Finances i responsable del departament Escola-Empresa de Salesians Sant Vicenç dels Horts, van viatjar a Kaunas (Lituània) per continuar amb el desenvolupament del projecte europeu KA2 Step-Up (...)
Categories: BLOG-General

Vols formar part del nostre equip?

Vols formar part del nostre equip?
29-09-2021
Cada vegada hi ha més estudiants que opten per l'FP, per això necessitem més professorat! Vols formar part de l'equip Salesians Sant Vicenç dels Horts? Envia'ns el teu CV! T'INTERESSARIA TREBALLAR AMB NOSALTRES? CLICA! ARA MATEIX NECESSITEM...darreres ofertes laborals Docent Cicles Formatius FP – Departament (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Aquest curs, ens mou l'esperança

Aquest curs, ens mou l'esperança
06-09-2021
El lema que ens acompanyarà aquest curs i que serà l'eix i fonament de les nostres activitats educatives i pastorals és "Ens mou l'esperança". Una esperança que no és un optimisme il·lús, ni cap "flipada" com diu el nostre jovent, sinó tota una altra cosa. T'ho expliquem! L'esperança creix quan veus algú que, sense demanar res a canvi, s'entrega. La pandèmia ens ha ensenyat i segueix ensenyant-nos moltes coses, si és que estem disposats i disposades a aprendre. La duresa de la situació, les morts i les mesures preventives enutjoses evidentment que ens poden condicionar, i molt! Però no són determinants. Sempre hi (...)

Avui els de l'ESO també acaben i així posem punt i final a un curs diferent en molts sentits

Avui els de l'ESO també acaben i així posem punt i final a un curs diferent en molts sentits
22-06-2021
Aquest 2020-2021 no només ha estat un curs en el qual hem hagut d’aprendre a conviure amb les mascaretes, la distància social, l’hidrogel, els grups bombolla, les entrades esglaonades, els grups confinats i l’aprenentatge telemàtic... sinó també un curs en què hem fet un gran pas en innovació pedagògica. BON ESTIU! Alumnat de 4t d'ESO celebrant el seu comiat Realment poc ens imaginàvem al setembre que les coses sortirien tan bé i que podríem mantenir l’escola sempre oberta i en ple funcionament. I això ha estat possible gràcies a la implicació de tots i totes: alumnat, famílies, personal de servei de l’escola i (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

A reveure, 2n de batxillerat!

A reveure, 2n de batxillerat!
15-06-2021
Divendres, vam acomiadar la promoció de batxillerat 2019-2021. Una promoció que s'ha enfrontat a més traves que cap altra en la nostra història recent: confinaments, classes en línia... Una odissea que arriba a bon port per salpar el curs vinent cap a nous horitzons. ENHORABONA! Alumnes de 2nA Alumnes de 2nB Enguany no hem tingut padrí de promoció ni hem pogut obrir el comiat de l'alumnat de 2n batxillerat a les famílies per seguretat sanitària. Això no ha impedit, però, que els nois i noies que han acabat 2n de batxillerat, molts dels quals aquesta setmana han fet la selectivitat, es vestissin amb les seves millors (...)
Categories: BLOG-General

Sortida a la Base Nàutica de la Mar Bella

Sortida a la Base Nàutica de la Mar Bella
15-06-2021
La setmana passada, els alumnes de 1r, 2n i 3r d'ESO van fer la seva sortida de final de curs a la Base Nàutica de la Mar Bella, on van fer una sèrie d'activitats aquàtiques. Van poder gaudir d'una jornada de calor en remull, fent activitats lúdiques dins l'aigua (Paddle Surf, Kayak i Body Board), que van gaudir moltíssim. Una bona experiència per acomiadar aquest curs tant intens que ja (...)
Categories: BLOG-General

Cloenda del taller de basket beat

Cloenda del taller de basket beat
09-06-2021
Finalitza el taller de Basket Beat que ha durat des del febrer al juny i on han participat 6 alumnes de 3r d'ESO: la Doae, la Ginebra, la Berta, la Mariam, l'Izan i l'Èric. Que què és el Basket Beat? T'ho expliquem! Nois i noies de 3r d'ESO en una sessió de basket beat L’ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i el Servei Educatiu del Departament d’Educació han organitzat un taller en horari extraescolar per a cada institut i que ha estat subvencionat pel Fons Social Europeu. Aquest taller diversificat de suport i reforç educatiu proposats als centres de secundària de Sant Vicenç dels Horts aquest curs (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Berta Rebanales entre les deu millors traductores del francès al català en el XXIè Concurs de Traducció de la UPF

Berta Rebanales entre les deu millors traductores del francès al català en el XXIè Concurs de Traducció de la UPF
09-06-2021
Aquest any, hem tornat a participar al Concurs de Traducció de la Universitat Pompeu Fabra! Van passar la primera fase de selecció la Laura Martín, la Rebeca Queral i la Berta Rebanales. I entre els 2.010 participants de 102 centres de Catalunya, la Berta ha quedat entre les 10 primeres de la seva categoria! Rebeca, Laura i Berta La Facultat de Traducció i Ciències del Llenguatge de la Universitat Pompeu Fabra ha convocat aquest concurs el XXIè Concurs de Traducció amb el propòsit d'il·lustrar la vitalitat de l'ensenyament del francès i l’alemany i promoure el multilingüisme a casa nostra. Així mateix vol introduir la (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Una nova promoció acaba el batxillerat dual!

Una nova promoció acaba el batxillerat dual!
08-06-2021
La Lídia, la Clàudia, l'Andreu, l'Anna i la Carla ja tenen el batxillerat espanyol i també l'americà! És el que proporciona el Batxillerat Dual a aquells intrèpids i intrèpides que s'hi atreveixen. Enhorabona! Estudiants que han obtingut el batxillerat dual La promoció de la Lidia Castillo, la Claudia Delgado, l'Andreu Folqué, l'Anna Jones i la Carla Ollé és la 2a que acaba els seus estudis de batxillerat en modalitat dual gràcies al conveni entre Salesians Sant Vicenç dels Horts i la institució escolar nord-americana Academica Corporation.  Des de 3r d'ESO, aquests nois i noies van iniciar els seus estudis (...)
Categories: BLOG-General

El projecte "Tecnologies Creatives a l'Aula" a la XIII Jornada de Programació i Robòtica Educatives

El projecte "Tecnologies Creatives a l'Aula" a la XIII Jornada de Programació i Robòtica Educatives
05-06-2021
Miquel Torres, professor de Tecnologia a l'ESO i d'electricitat a FP, va presentar el projecte col·laboratiu entre Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, Universitat Politècnica de Catalunya i el nostre centre a la #JPRE21 que des de fa quasi 10 anys es du a terme a Salesians Sant Vicenç dels Horts. CLICA PER VEURE LA PRESENTACIÓ Enguany, la Jornada de Programació i Robòtica Educatives s'ha dut a terme en format virtual. Aquestes jornades estan especialment adreçades als docents de primària i de secundària interessats en l’ús de la programació i la robòtica en els seus entorns d’aula, però també està oberta a altres (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Andreu Folqué, guanyador en la seva categoria al 35è certamen literari Narcís Lunes!

Andreu Folqué, guanyador en la seva categoria al 35è certamen literari Narcís Lunes!
01-06-2021
Per la seva banda, Xavier Folqué de 3r d'ESO ha estat finalista en la modalitat poesia de la seva categoria i a la Clara Prats, de primer de batxillerat, se li ha concedit un accèssit! Guanyadors i finalsites de la 35à edició del Narcís Lunes(fotografia de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts) Dissabte, 29 de maig es va dur a terme l'acte de lliuraments de la 35à edició del premi Narcís Lunes, un certamen literari de narrativa i poesia en català adreçat a estudiants de Sant Vicenç dels Horts. Enguany estem d'enhorabona! Hem de felicitar l'Andreu Folqué, estudiant de 2n de batxillerat tecnològic, que ha quedat (...)
Categories: BLOG-General

La Montse, la Lucía i la Maria de 4tC, finalistes del concurs Ficcions.cat

La Montse, la Lucía i la Maria de 4tC, finalistes del concurs Ficcions.cat
31-05-2021
Dijous passat es va dur a terme l'acte de lliurament de premis del concurs de narrativa catalana ficcions.cat, en el qual enguany hi han participat 2.973 estudiants de Catalunya, Les Illes Balears i el País Valencià. I la Maria Rojas, la Lucía Arribas i la Montse Folqué han quedat finalistes! Montserrat Folqué, Maria Rojas i Lucía Arribas. Finalistes de la 13à edició del Ficcions.cat 2021 Ja fa un parell o tres de cursos que a 4t d'ESO es treballa l'expressió escrita d'una manera diferent, especialment a l'hora d'escriure textos narratius. En lloc d'elaborar textos narratius únicament com a part de l'avaluació de la (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

3a baixada de karts de l'alumnat de Carrosseria

3a baixada de karts de l'alumnat de Carrosseria
30-05-2021
El curs passat, a causa de la covid, no va ser possible veure rodar a tota velocitat els karts del projetcte ABP de Carrosseria; però enguany sí! I l'equip format per Gerard Soriano, Marc Giráldez, Biel Constaní, Izan Arias i Júlia Briansó han estat proclamats guanyadors! ENHORABONA! El Projecte ABP dels Karts consisteix en una activitat pràctica per equips que l'alumnat del cicle formatiu de Grau Mitjà de Carrosseria du a terme durant pràcticament tot el curs. Cada grup ha de dissenyar i crear un kart, seguint uns paràmetres (mesures, materials, acabats), determinats. El procés d'elaboració del kart implica (...)
Categories: BLOG-General

A 1r i 2n d'ESO saltem per l'educació

A 1r i 2n d'ESO saltem per l'educació
25-05-2021
Ahir, 24 de maig, dia de Maria Auxiliadora, els alumnes de 1r cicle de l'ESO van dur a terme un repte solidari que ha permès recaptar fons per a l'ONG Bosco Global, que destinarà els diners a recolzar petits productors de plantes aromàtiques de l'Equador. Com? Saltant! T'ho expliquem. Aquesta campanya, "Salta per l'educació", és una de les iniciatives que es treballen des del Projecte COR. Té per objectiu educar en la solidaritat i la conscienciació els alumnes de 1r i 2n d'ESO amb una acció lúdico-benèfica que els permeti posar el seu gra de sorra en la construcció d'un món més just. Es tracta d'una iniciativa que (...)
Categories: BLOG-General

Estudiants d'FPdual de Carrosseria participen a la 1a Jornada JOB SPEED DATING

Estudiants d'FPdual de Carrosseria participen a la 1a Jornada JOB SPEED DATING
19-05-2021
El passat dijous 6 de maig, els alumnes seleccionats per fer el segon curs de carrosseria en modalitat DUAL, van participar en la 1a Jornada Job Speed Dating, amb l'objectiu de preparar, de la forma més real possible, les entrevistes de selecció de les pròximes setmanes. Dins l'àmbit de col·laboració entre centres promogut per la Xarxa ORIENTAFP, ja fa 7 mesos que ens van posar en contacte amb altres centres que imparteixen la mateixa especialitat que nosaltres, com l'INS La Mercè, i, gràcies al treball en comú, hem pogut realitzar la 1a Jornada JOB SPEED FATING telemàticament. Els alumnes participants d'ambdues (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Escape Room de Química a 2n de Batxillerat

Escape Room de Química a 2n de Batxillerat
18-05-2021
Els i les alumnes de 2n de Batxillerat han acabat el curs fent un Escape Room on han posat en pràctica els diferents continguts que han anat treballant durant el curs a la matèria de Quimica. La penúltima classe de Química, els alumnes havien rebut un correu on se'ls demanava ajuda per resoldre un cas de possible assassinat que s'havia produït a l'escola. Quan l'endemà van arribar, a les 8 del matí, van trobar-se amb l'escena del crim. Havien d'esbrinar què havia passat i qui n'era culpable realitzant un seguit de proves químiques. Finalment van descobrir el misteri amagat! Va ser una experiència divertida i una manera (...)
Categories: BLOG-General

Constituït el Consell Assessor del Cicle Formatiu de Carrosseria

Constituït el Consell Assessor del Cicle Formatiu de Carrosseria
10-05-2021
Salesians Sant Vicenç dels Horts formem part del programa EmpresaFP i dijous passat vam constituir el Consell Assessor del Cicle Formatiu de Carrosseria. Vols saber què és aquest Consell? Entra! Entrevista a Feli Alcairo, responsable del Departament Escola-Empresa al Sant Vicenç al dia 12 de maig de 2021 EmpresaFP és un programa del Departament d'Educació adreçat a tots aquells instituts de formació professional que vulguin millorar la seva competitivitat mitjançant serveis que poden prestar a empreses. El programa promou difondre la carta de serveis dels centres per (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Sis estudiants de Grau Superior participen a la 2a edició del "24h d'Innovació Barcelona"

Sis estudiants de Grau Superior participen a la 2a edició del "24h d'Innovació Barcelona"
08-05-2021
Els passats dies 15 i 16 d'abril, sis nois i noies dels cicles de grau superior d'Administració i Finances i d'Automatització i Robòtica Industrial van participar, juntament amb 200 estudiants d'FP més, al 24h d'Innovació Barcelona. Vols saber qui són i què és aquest esdeveniment? Albert Zapata, Laia Ladevesa i Ana Olivares d'Administració i Finances, i Joel Ezquerro, Joan Avram i Miquel Bogunyà d'Automatització i Robòtica Industrial, van participar el passat mes d'abril a la 2a edició del 24h d'Innovació Barcelona juntament amb 200 estudiants de Grau Superior d'arreu de Catalunya. Es tracta d'un esdeveniment que (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Tornem a celebrar Sant Jordi amb més premis que mai

Tornem a celebrar Sant Jordi amb més premis que mai
07-05-2021
Hem celebrat la diada de Sant Jordi amb activitats especials en diverses etapes, especialment a l'ESO, i per primera vegada, s'ha fet la cerimònia de lliurament de premis de la 16a edició del certamen literari Sant Jordi, del 3r concurs de dibuix i del 6è concurs de videopomes en directe per YouTube! Una autèntica allau artística! La diada de Sant Jordi d'aquest 2021 ha estat pletòrica. Quines ganes teníem tots de celebrar el patró de Catalunya i el dia del llibre (i la rosa). No com l'any passat que la pandèmia ens el va prendre. Durant tot el dia 23 d'abril, els alumnes de les diferents etapes han realitzat activitats (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Preinscripcions a PFI (Programa de Formació i Inserció) per al curs 2022-2023

Preinscripcions a PFI (Programa de Formació i Inserció) per al curs 2022-2023
04-05-2021
Vols venir a fer un PFI a Salesians Sant Vicenç dels Horts? Doncs preinscriu-te mitjançant aquest formulari de sol·licitud entre el 2 i 14 de maig de 2022. T'expliquem com fer-ho? Com fer la sol·licitud de preinscripció a PFI SI VEUS QUE NO TE'N SURTS, TRUCA'NS 93 656 20 58 REQUISITS Recorda que per cursar un PFI cal que l'alumne/a No treballi Tingui entre 16 i 21 anys d'edat a l'inici del programa. Que no tingui el títol de l'ESO Que en el moment d'iniciar els programes no segueixi estudis en el sistema educatiu ni participi en altres accions de formació. 1. Documentació i (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Visita del CRAM als alumnes de 1r d'ESO

Visita del CRAM als alumnes de 1r d'ESO
27-04-2021
El passat dimecres 21 d'abril, els i les alumnes de 1r d'ESO van rebre la visita de personal del CRAM, el Centre de Recuperació d'Animals Marins, amb qui van treballar com recuperen les tortugues i com nosaltres els podem ajudar. Va ser una visita molt (...)
Categories: BLOG-General

Col·laboració de l'alumnat de 4t d'ESO amb les Polseres Candela

Col·laboració de l'alumnat de 4t d'ESO amb les Polseres Candela
22-04-2021
Avui, l'Aura, la Melissa, l'Herena, la Laura Rojas, la Cristina, la Laura Boloix i l'Aina de la Fuente, en nom de tota la promoció de 4t d'ESO, s'han desplaçat a l'Hospital de Sant Joan de Déu (Esplugues) per la lliurar la quantitat de 626€ que es van aconseguir durant el primer trimestre amb la confecció i venda de Polseres Candela per tal de col·laborar amb la investigació contra el càncer infantil. L'activitat s'encabia en la programació de tutoria i religió del primer trimestre, quan es va treballar el tema del dolor i el patiment. L'Associació de Polseres Candela van ser testimoni de superació de malalties i també ens (...)
Categories: BLOG-General

Alumnes 3r d'ESO es fan un propòsit solidari

Alumnes 3r d'ESO es fan un propòsit solidari
21-04-2021
En el marc del Projecte COR, uns quants alumnes de 3r d'ESO s'han proposat dur a terme un gest solidari en relació amb alguna entitat de Sant Vicenç dels Horts. Aquesta iniciativa serveix per treballar la competència social i ciutadana, que marca el currículum, mitjançant l'eina del Servei Comunitari. Maria Dengra i Greta Gimeno amb Alba Díez davant de Bayt-althaqafa El passat dimarts 13 d'abril a la tarda, la Greta Gimeno i la Maria Dengra de 3r d'ESO van anar a la fundació Bayt-althaqafa per a oferir-se a dur a terme una acció solidària. Les va atendre l'Alba Díez, responsable de l'entitat a Sant Vicenç dels Horts. (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

El Projecte Hort genera 500€ de beneficis solidaris per a la Fundació Magone

El Projecte Hort genera 500€ de beneficis solidaris per a la Fundació Magone
19-04-2021
El passat 8 d'abril, nois i noies de 1r, 2n i 3r d'ESO van lliurar els 500€ aconseguits amb la venda de productes de l'hort escolar a Fundació Magone, una entitat salesiana que es dedica a atendre joves en situació de risc d'exclusió social. Per què? T'ho expliquem! El Fernando, el Ferran, el Joan Pau i el Genís al centre Juvenil Martí Codolar per veure la Fundació Magone en marxa. Dins del marc del Projecte COR, alguns joves de la Fundacó Magone van explicar fa un parell de mesos les seves experiències de vida als nois i noies de 3r d'ESO. Per això, com a agraïment i per contribuir d'alguna manera a facilitar que (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Va ser el segle XX el segle de les dones?

Va ser el segle XX el segle de les dones?
13-04-2021
Els alumnes de 1r de batxillerat han finalitzat el 2n trimestre treballant de manera cooperativa en el marc d'un projecte interdisciplinari en el qual han convergit fins a 5 matèries. L'objectiu ha estat respondre una pregunta: Va ser el segle XX el segle de les dones? El resultat: senzillament espectacular. Va ser el segle XX el segle de les dones? Aquesta pregunta ha estat el punt de partida del projecte interdisciplinari de les matèries de Llengua catalana, Llengua castellana, Història i Filosofia d’aquest segon trimestre. En grups, els alumnes han investigat sobre diferents àmbits: el cinema, la filosofia, la (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Exalumnes de l'escola aconsellen els alumnes de 2n de Batxillerat

Exalumnes de l'escola aconsellen els alumnes de 2n de Batxillerat
07-04-2021
Aquesta setmana, els alumnes de 2n de Batxillerat de l'escola han rebut la visita d'alguns exalumnes que els han explicat la seva experiència a la universitat i als graus superiors, per ajudar-los amb la seva orientació de futur. Qui millor sap com és un grau superior o un grau universitari són els qui estan cursant aquests estudis. I, per algun motiu que deu tenir a veure amb la psicologia evolutiva, els adolescents i joves tendeixen a donar-se més crèdit entre ells que no pas als adults. Per aquesta raó, hem convidat exalumnes que estan cursant estudis en aquestes etapes superiors perquè conversin amb els actuals (...)
Categories: BLOG-General

A batxillerat fem física pels equipaments de Sant Vicenç

A batxillerat fem física pels equipaments de Sant Vicenç
23-03-2021
Sabíeu que els gronxadors, els tobogans i la pista de skateboard són estructures que ajuden a fer mesures, comprovar lleis i extreure conclusions? L'alumnat de 1r de batxillerat ho ha pogut comprovar in-situ. Els passats dimecres 24 de febrer i 10 de març els alumnes de la matèria de Física de 1r de batxillerat van sortir de l'escola per fer la classe a l'aire lliure, ara que ve el bon temps, en els equipaments lúdics de la Foneria i a l'Skatepark. L'objectiu era experimentar "in situ" els principis de conservació de l'energia mecànica, així com la pèrdua d'energia per fregament amb l'aire. Els gronxadors, els (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Dues escoles salesianes es troben virtualment amb l'autor Francisco Díaz Valladares

Dues escoles salesianes es troben virtualment amb l'autor Francisco Díaz Valladares
18-03-2021
Els alumnes de 3r d'ESO de Salesianos Rioja i de Salesians Sant Vicenç dels Horts s'han trobat avui en una videoconferència amb l'autor de La hija del Tuareg, novel·la que han llegit i que ha estat el centre d'interès del projecte de l'àmbit Social i Lingüístic del segon trimestre. Aquest segon trimestre, a 3r d'ESO han treballat un munt de coses a partir de la lectura de La hija del tuareg, de Francisco Díaz Valladares (edebé). Aviat publicarem alguns vídeos que expliquen aquest projecte. En la trobada d'avui, l'alumnat de 3r d'ESO de les escoles salesianes de Sant Vicenç dels Horts i de Logroño han pogut (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Avui és el dia internacional de la dona!

Avui és el dia internacional de la dona!
08-03-2021
Mentre hi hagi desigualat entre homes i dones a l'hora d'accedir a un càrrec, a l'hora d'ocupar-se d'unes tasques, a l'hora de passejar amb tranquil·litat pel carrer, a l'hora de cobrar... caldrà seguir reivindicant-nos, no només el 8 de març sinó cada dia de l'any. Si hi ha un dia de la dona, és perquè davant dels greuges que hi ha hagut històricament i que hi ha encara al nostre país i arreu del món envers les dones, es fa necessari reivindicar una igualtat d'oportunitats, de drets, de moviments, que encara no existeix entre homes i dones. I aquesta igualtat no és una lluita de les dones contra els homes, no, tots (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Els alumnes de filosofia de 1r de Batxillerat descobreixen el poder dels "prefiero"

Els alumnes de filosofia de 1r de Batxillerat descobreixen el poder dels "prefiero"
07-03-2021
A partir d'una activitat de filosofia anomenada "El poder de la paraula", els alumnes de 1r de batxillerat han dut a terme una experiència pràctica: introduir la paraula "prefiero" o "prefereixo" al seu dia a dia i observar què passa. Alumnes de 1r de batxillerat davant d'una pissarra plena de "prefieros" donant-li les gràcies a Diana Orero. Per això hem fet la fotografia, amb una pissarra plena de "prefieros" i donant-li les gràcies a la Diana Orero. Els alumnes estan molt satisfets. Ha resultat ser una experiència molt gratificant i enriquidora. Un dels temes de la matèria de filosofia tracta sobre el llenguatge. Per (...)
Categories: BLOG-General

Gràcies Lugand Aciers!

Gràcies Lugand Aciers!
01-03-2021
L'empresa francesa Lugand Aciers, amb planta de fabricació a Sant Boi, ha fet donació de blocs d'alumini, blocs d'acer i de catàlegs perquè els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Mecanització puguin fer pràctiques. Gràcies! El passat dimecres, 24 de febrer, l'empresa Lugand Aciers de Sant Boi de Llobregat ens ha fet una donació de blocs d'alumini, blocs d'acer i de catàlegs perquè els alumnes del Grau Mitjà de Mecanització puguin fer pràctiques. Volem agrair a l'empresa i al seu gerent, en Toni Arévalo, exalumne i pare d'exalumnes de Salesians Sant Vicenç dels Horts, haver fet aquesta aportació al taller de (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Intervenció dels alumnes del Projecte Avança als Salesians de Sant Boi

Intervenció dels alumnes del Projecte Avança als Salesians de Sant Boi
22-02-2021
Els i les alumnes del Projecte Avança han fet una intervenció decorativa amb vinils de colors a les instal·lacions d'infantil de l'Escola Salesiana de Sant Boi. Els alumnes de 4t d'ESO del Projecte Avança, cada divendres realitzen tallers professionalitzadors per tal de treballar les competències professionals i l'autonomia personal. Altres anys hem pogut realitzar aquest projecte en empreses de l'entorn de Sant Vicenç, però enguany la pandèmia ho ha impedit. No obstant això, Salesians Sant Vicenç dels horts compta amb notables instal·lacions per recrear ambients professionals i desenvolupar petites produccions. Un (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Les assignatures es converteixen en àmbits d'aprenentatge a l'ESO!

Les assignatures es converteixen en àmbits d'aprenentatge a l'ESO!
17-02-2021
Enguany, des de 1r a 3r d'ESO, s'han instaurat els àmbits: l'àmbit Sociolingüístic i l'àmbit Científico-tècnic. Aquests àmbits substitueixen d'alguna manera bona part de les assignatures a fi de treballar d'una forma el màxim competencial possible. T'ho expliquem? Alumnes de 2n d'ESO realitzant una maqueta en l'àmbit humanísticosocial Sembla que en els darrers anys s'ha posat de moda treballar per projectes i fer desaparèixer les assignatures per passar a l'aprenentatge per àmbits. A Salesians Sant Vicenç dels Horts no creiem en les modes i no ens llancem a una piscina sense saber si hi ha aigua. Per això, en els (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

3r d'ESO rep a les aules la impactant visita de tres vides increïbles

3r d'ESO rep a les aules la impactant visita de tres vides increïbles
10-02-2021
La Sara, el Giovanni i en Carlos, són tres joves que han estat, i són encara, acompanyats per la Fundació Magone; i el passat dimarts 9 de febrer van recórrer les aules de 3r d'ESO explicant les seves vides. Vols saber per què? El passat dimarts 9 de febrer, Raúl Lerones, president de la Fundació Magone va visitar les aules de 3r d'ESO acompanyat de la Sara, el Giovanni i el Carlos. La visita tenia 3 finalitats: Conèixer l'acció social d'atenció i prevenció de situacions de risc als infants, adolescents i joves que realitzen els Salesians a Catalunya.Conèixer, de primera mà, testimonis de nois i noies amb (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Bon Don Bosco a tothom!

Bon Don Bosco a tothom!
29-01-2021
Diumenge 31 de gener és Sant Joan Bosco! Per això, avui en totes les etapes de l'escola hi ha hagut activitats especials. Vols veure'n les fotos i els vídeos? Clica per veure totes les fotos i vídeos del dia! Don Bosco també es va haver d'enfrontar a una pandèmia: la del còlera, que el 1854 va assolar la Llombardia i que es va estendre per pràcticament tot el món en els anys successius. En aquella ocasió, Don Bosco va fer el possible per atendre la situació a primera línia amb alguns dels seus nois de l'oratori. Especialment a l'agost d'aquell any, quan l'ajuntament de Torino va demanar voluntaris per atendre els (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

L'Associació CEHDA ofereix als alumnes de Batxillerat testimonis i dinàmiques per comprendre la immigració

L'Associació CEHDA ofereix als alumnes de Batxillerat testimonis i dinàmiques per comprendre la immigració
28-01-2021
Emigrar és un dret? Acollir el qui fuig és una obligació? Com ens prenem que vingui gent d'altres països a viure al nostre poble o ciutat? Quina és la realitat de la qual fugen els immigrants i amb què es troben quan arriben aquí? L'alumnat de batxillerat sap les respostes. La Laura, l'Ana Elia, el Rashid, el Siisu i l'Anicia són voluntaris de l'Associació CEHDA, una entitat que du a terme projectes de desenvolupament a Ghana (Àfrica), ajuda a nouvinguts d'aquest país quan arriben a Catalunya i ofereix xerrades de sensibilització als centres escolars sobre el fenomen de la immigració, entre d'altres coses. La (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Els alumnes de 4t d'ESO visiten el Batxillerat i l'FP

Els alumnes de 4t d'ESO visiten el Batxillerat i l'FP
27-01-2021
Avançant en la presa de decisió sobre el futur acadèmic, els alumnes de 4t d'ESO estan immersos en l'eix d'orientació. Vols conèixer com estan treballant aquest moment tan important de la seva vida? Alumnes de 4t coneixent què és el Treball de Recerca de batxillerat. Aquestes darreres setmanes, els alumnes de 4t d'ESO han participat en la xerrada dels caps d'estudis de l'FP i de Batxillerat que els han explicat en què consisteixen aquests estudis postobligatoris. També han recorregut les aules i tallers dels cicles formatius i dels batxillerats que es duen a terme a Salesians Sant Vicenç dels Horts. Han pogut parlar (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

El Faustí ens ha deixat

El Faustí ens ha deixat
18-01-2021
Des d'avui, dilluns 18 de gener, Faustí Gutiérrez, salesià, ja descansa en Déu Pare al costat de Don Bosco i Maria Auxiliadora. La seva història ha estat lligada fins al final a la història de la casa de Sant Vicenç dels Horts, tant a la parròquia de Sant Antoni com a l'escola. La comunitat educativa de Salesians Sant Vicenç dels Horts volem expressar el nostre condol a la comunitat salesiana de Sant Boi de Llobregat per la mort, dilluns 18 de gener a les 11h, del seu germà salesià sacerdot Faustí Gutiérrez (74 anys), rector de la parròquia de Sant Antoni de Pàduai membre també de la nostra comunitat (...)
Categories: BLOG-General

Concerts virtuals a la Residència Sophos i a l'Escola Iris

Concerts virtuals a la Residència Sophos i a l'Escola Iris
15-01-2021
Cada any, abans de les vacances de Nadal, els i les alumnes de 1r i 2n d'ESO ofereixen, dins del Projecte COR, un concert a la Residència Sophos i a l'Escola Iris, respectivament. Aquest any, degut a la situació sanitària, no hem pogut oferir els concerts de manera presencial, però no volíem que els avis i àvies de la Residència Sophos ni els alumnes de l'Escola Iris es quedessin sense escoltar-nos. Per això, des dels dos cursos es van oferir les cançons de manera virtual, fent unes sessions prèvies de gravació per poder mostrar-les l'últim dia abans de vacances. El resultat va ser ben bonic, i a continuació podeu veure i (...)
Categories: BLOG-General, Pastoral

BON NADAL I FELIÇ 2021

BON NADAL I FELIÇ 2021
25-12-2020
Acabem un trimestre en el qual el dia a dia ha demostrat que tot pot ser ocasió per aprendre. La postal de Nadal d'enguany tanca un any difícil amb un missatge d'esperança i d'unitat, i també un record pels qui ja no hi són. Felicitació de Nadal 2020 La postal de Nadal ens posa davant tres finestres en què es veu com, malgrat cadascú estigui "confinat" a casa seva, és Nadal per a tothom. Més que mai, necessitem que sigui Nadal i que ho sigui per a tothom. Potser no és l'ostentós Nadal d'altres anys, potser aquesta vegada la vinguda del Salvador és una experiència o un desig més íntim, més profund, i no tant de façana, (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

La innovació pedagògica arriba a 1r de Batxillerat en forma d'Instagram

La innovació pedagògica arriba a 1r de Batxillerat en forma d'Instagram
23-12-2020
Sembla que l'etapa del batxillerat estigui condemnada a no innovar pedagògicament a causa de la pressió de la selectivitat, oi? Doncs a Salesians Sant Vicenç dels Horts hem demostrat que la innovació i el rigor no estan renyits. T'expliquem quin projecte hem fet? Alumnes de 1r de batxillerat treballant cooperativament en el projecte interdisciplinari sobre el Romanticisme. Enguany, hi ha tres projectes interdisciplinaris previstos a 1r de batxillerat, un cada trimestre, organitzats i avaluats des de les matèries d'Història, Literatura Catalana, Llengua Castellana i Catalana. El primer d'aquests projectes va (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

El Projecte COR rep el premi Armengol-Mir de la Fundació d'Escoles Cristienes de Catalunya

El Projecte COR rep el premi Armengol-Mir de la Fundació d'Escoles Cristienes de Catalunya
14-12-2020
Estem d'enhorabona! Un dels projectes més ambiciosos de Salesians Sant Vicenç dels Horts, el projecte COR, ha estat guardonat en la desena edició del Premi Armengol-Mir. https://youtu.be/T5LOMbBCEGw El passat dimarts 2 de desembre, la Fundació d'Escoles Cristianes de Catalunya va lliurar el Premi Armengol - Mir al Projecte COR de Salesians Sant Vicenç dels Horts. Un projecte que fa ja 4 anys procura desenvolupar l'àmbit de creixement personal en l'alumnat de l'ESO, fent convergir matèries com la Plàstica, la Música, l'Educació física i la Religió en una mateixa àrea d'innovació pedagògica i pastoral. Què és (...)

A 4t d'ESO fem Polseres Candela

A 4t d'ESO fem Polseres Candela
14-12-2020
Com cada any en aquestes dates, 4t d'ESO col·labora amb la Fundació Polseres Candela que recull fons per a la recerca en càncer infantil a l'Hospital Sant Joan de Déu. Com? T'ho expliquem! La iniciativa va néixer de la mà de dues amigues d'una nena malalta, la Candela, que van decidir fabricar i vendre polseres per recaptar fons per a la recerca en càncer infantil. La iniciativa va tenir tant d'èxit i s'hi va bolcar tanta gent que aviat es va fundar una fundació amb el nom de Polseres Candela. https://youtu.be/OSbyqwfSGco Aquest any, per causa de la pandèmia, no ens han pogut visitar (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Una víctima d'abusos sexuals explica el seu testimoni a Grau Superior

Una víctima d'abusos sexuals explica el seu testimoni a Grau Superior
11-12-2020
És molt difícil dir que no i encara més dir que no a algú que se suposa que vol el teu bé, algú a qui no li hauries de dir que no. El drama dels abusos sexuals a menors és una xacra a combatre a tots els nivells. El Juan Fran ens ho explica perquè aprenguem coses per a la vida. El passat dilluns 30 de novembre els alumnes de Cicles Formatius de Grau Superor van poder conèixer en primera persona al JuanFran, un educador social d'una de les PES (Plataforma d'Educació Social) dels Salesians. El Juan Fran, de petit, va patir abusos per part d'un membre de la seva família. Aquesta experiència traumàtica li va (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

25N, un repte educatiu

25N, un repte educatiu
25-11-2020
"Són coses de parella, no t'hi fiquis", "si vas vestida així, després no et queixis", "si no vols és perquè no m'estimes", "ella s'ho ha buscat"... Aquestes i altres, són frases que exemplifiquen un fracàs social que cal combatre en el camp educatiu. Un any més, i tants anys com calguin, Salesian Sant Vicenç dels Horts condemna, com ho fa el 8 de març, com ho fa per Maria Auxiliadora, en les tutories de totes les etapes i en qualsevol context, la violència envers les dones i reivindica una igualtat de tracte i d'oportunitats que encara no existeix. Per aquest motiu, ens adherim al manifest conjunt elaborat i (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Teatre frec a frec amb 1r d'ESO

Teatre frec a frec amb 1r d'ESO
20-11-2020
Encara que no puguem anar al teatre, qui diu que el teatre no pugui venir a l'escola si seguim tots els protocols? La companyia "Frec a frec" va oferir dilluns un espectacle interactiu per treballar les emocions a 1r d'ESO. Dilluns passat, 16 de novembre, a l'auditori de l'escola es va produir la màgia d'un teatre molt especial: l'espectacte interactiu Murs de la companyia de teatre a mida Frec a frec. Amb aquest espectacle, la companyia ha posat sobre l'escenari diverses situacions tot convidant als alumnes de 1r d'ESO a compartir el seu punt de vista al respecte. Han vist que és possible posar un granet de sorra (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Una Escape Room del Sant Sopar

Una Escape Room del Sant Sopar
19-11-2020
Els nois i noies de 2n d'ESO han hagut de resoldre alguns enigmes relacionats amb el Sant Sopar per poder superar un escape room! Aquesta activitat, dirigida a conèixer les primeres comunitats cristianes i les característiques ideals d'un grup cooperatiu, forma part del projecte COR. Aquests dies hem estat treballant les primeres comunitats cristianes. Per què? Doncs perquè, entre altres coses, són un exemple de cooperació, ambient de família, solidaritat mútua... en fi, tot allò que creiem que idealment hauria de ser tota comunitat humana. I és clar, un grup-classe és una comunitat humana en la qual els nois i noies de (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Bosco Global ens convida a unir-nos al repte #BeAbellaMyFriend

Bosco Global ens convida a unir-nos al repte #BeAbellaMyFriend
12-11-2020
Amb el lema “Solidaritat Global, el millor remei davant la desigualtat” des de l’ONGD Bosco Global ens animen a treballar per la solidaritat global i unir-nos al repte  #BeAbellaMyFriend. Clica per veure de què va Es tracta de "sentir-nos abelles", posar-nos en la seva pell per treure l'esperit més col·laborador i solidari. La proposta és senzilla però molt difícil alhora, ser responsables amb les persones i el món en què vivim cada dia. Cada acció, petita o gran, compta. I aquí les Abelles, què hi pinten? “Be ‘abella’, my friend” (sigues abella, amic meu); les abelles són un símbol que reflecteix (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Més lliures, més plurals, més iguals

Més lliures, més plurals, més iguals
31-10-2020
Neix la Plataforma "Más Plurales" en defensa de la pluralitat en els models educatius i en la llibertat d'ensenyament en resposta a l'anomenada Llei Celaá, que "imposa un model únic d'educació i arracona la llibertat social". La comunitat educativa està ara en el que ha d’estar, que és intentar pal·liar els efectes negatius d’aquesta pandèmia a tots els nivells, treballant colze amb colze amb les administracions, els centres, el professorat i les famílies per tirar endavant els reptes educatius i socials que planteja aquest moment tan delicat. Per tot això, la Plataforma denuncia que s’ha sostret a la comunitat (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Salesians acull i imparteix dues formacions en soldadura 100% subvencionades

Salesians acull i imparteix dues formacions en soldadura 100% subvencionades
30-10-2020
Gràcies a la subvenció del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i el Ministeri de Treball, l'AEBALL i la UPMBALL ofereix dos cursos gratuïts de soldadura per a professionals del sector del metall a Salesians Sant Vicenç dels Horts. Un va acabar el passat 26 d'octubre i el proper comença el 9 de novembre. Alumnes del curs de soldadura MIG-MAG a les instal·lacions de Salesians Sant Vicenç dels Horts Des del Departament Escola-Empresa de Salesians Sant Vicenç dels Horts s'ofereixen diversos serveis a empreses i entitats a fi de donar resposta a les necessitats formatives i professionals del nostre entorn. (...)

[VÍDEO] Un any més celebrem el Dia Europeu de les Llengües

[VÍDEO] Un any més celebrem el Dia Europeu de les Llengües
14-10-2020
Malgrat les mesures de prevenció del COVID19 no podíem deixar de celebrar la ja tradicional diada europea de les llengües. Enguany ho hem fet amb un vídeo que, en diferents llengües, ens recorda com mantenir a ratlla la pandèmia. Si vols veure els vídeos d'altres anys, aquí tens una llista de reproducció de Youtube amb tots els (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Activitats tutorials post confinament

Activitats tutorials post confinament
13-10-2020
“Jo vaig passar molta por, la meva mare era infermera a l’hospital i cada dia pensava que emmalaltiria.”, “El meu avi va morir a causa del COVID, no poder-lo acomiadar en un funeral és l’experiència més dura que he viscut mai”. Aquestes i altres experiències són les que han compartit algunes alumnes en les tutories inicials COVID19. “Jo vaig passar molta por, la meva mare era infermera a l’hospital i cada dia pensava que emmalalttiria.”  Alumna 3ESO “El meu avi va morir a causa del COVID, no poder-lo acomiadar en un funeral és l’experiència més dura que he viscut mai.” Alumne CGM “M’he adonat de com (...)

Aquest curs, tots/es junts/es #somU

Aquest curs, tots/es junts/es #somU
09-09-2020
El lema que la inspectoria salesiana de Maria Auxiliadora va llançar el curs passat ha esdevingut més actual que mai. Perquè davant la crisi sanitària, que també és i serà econòmica i social, només si #somU, només si ens concebem part els uns dels altres, ens en sortirem. Comencem a caminar! Lamentar-se no serveix de res, només per desfogar-se. És una reacció tan natural i comprensible com estèril. De fet, per poc que haguem hagut de superar alguna dificultat a la vida, estarem d'acord que allò que ens va permetre créixer i tirar endavant no va ser la queixa. Com a comunitat educativa, l'últim trimestre del curs (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Salesians Sant Vicenç dels Horts obre l'espai "COVID19"

Salesians Sant Vicenç dels Horts obre l'espai "COVID19"
04-09-2020
Aquests dies, circula molta informació i notícies a la premsa i a les xarxes socials sobre l’obertura de les escoles a Catalunya, una informació que molt sovint enlloc de clarificar-nos res ens genera encara més dubtes. Per això l'escola obre un espai web en el qual anirà actualitzant les darreres informacions que afectin el seu funcionament i respondrà totes les vostres preguntes. Per on ha d'entrar a l'escola el meu fill aquest curs? Cal que porti la mascareta sempre? I la neteja, la ventilació, la distància... com es garantiran? Si hi hagués un cas de COVID19 positiu al grup de la meva filla què hauré de (...)
Categories: Destacat

Tota la comunitat educativa està de dol

Tota la comunitat educativa està de dol
02-07-2020
Ahir al vespre va perdre la vida una alumna nostra que aquest curs ha acabat 4t d'ESO. Ens unim al fortíssim dolor que ha sacsejat els cors de tantes i tants que l'estimem. Oferim les nostres llàgrimes i pregàries per la família, amigues, amics, companyes i companys. Demà, divendres 3 de juliol, de 9:30h a 12:30h obrim els patis per rebre els alumnes que vulguin venir i les seves famílies per acompanyar-nos mútuament en aquests moments de dolor. I, qui ho desitgi, podrà deixar escrites unes paraules en un àlbum que més endavant lliurarem a la família. Seguim oferint un espai d'atenció emocional i psicològica en (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Moltes gràcies i molt bon estiu! Ja teniu disponible l'anuari fotogràfic del curs

Moltes gràcies i molt bon estiu! Ja teniu disponible l'anuari fotogràfic del curs
01-07-2020
Ja està disponible la revista-anuari de Salesians Sant Vicenç dels Horts. Un recull d'imatges amb links per accedir a àlbums i a vídeos dels esdeveniments del curs. Ah, i també amb les fotos de tots els grups de totes les etapes de l'escola. CLICA PER LLEGIR LA REVISTA A ISUU Com cada any, publiquem l'anuari fotogràfic amb els millors moments del curs de totes les etapes i de la comunitat educativa. Des de fa un temps combinem la publicació en paper amb la publicació digital, més fàcil de compartir i amb més eines per ampliar els continguts mitjançant links. Destaquem l'editorial d'aquest número que recull el que ha (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Vídeos de totes les etapes per posar punt i final a un curs especial

Vídeos de totes les etapes per posar punt i final a un curs especial
19-06-2020
Avui, 19 de juny, totes les etapes de l'escola finalitzen un curs que acaba telemàticament a causa del confinament per alerta sanitària. Res ha impedit que des de les diferents tutories es fes un recull dels millors moments del curs amb missatges de suport i esperança. Vols veure'ls? Un curs que s'acaba és una porta que es tanca darrera nostre, però també una porta que se'ns obre al davant. Enguany, ens ha tocat viure una situació totalment insòlita: acabar un curs des de casa, sense venir a acomiadar-lo amb tots els companys i companyes entre els espais i equipaments de l'escola. Sempre que tanquem un curs ho (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Fem ràdio (confinada) a 3r d'ESO

Fem ràdio (confinada) a 3r d'ESO
18-06-2020
Heu vist moltes sèries i pel·lícules aquests dies? Heu escoltat molta música? I de ràdio? De ben segur que si heu escoltat ràdio, no serà com aquests podcasts que els alumnes de 3r d'ESO us proposem! CLICA PER ESCOLTAR ELS PODCASTS Els i les alumnes de 3 d'ESO dins la matèria de català han gravat uns programes de ràdio divertits, interessants, curiosos, i sobretot creats i editats totalment per ells i elles.  Després d'haver treballat el llenguatges radiofònic, d'haver sentit alguns podcasts, i d'haver fet una escaleta del seu programa, van fer un guió i el van gravar. En aquest programes hi trobareu: notícies, (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Pla de reobertura de centre en FASE 2

Pla de reobertura de centre en FASE 2
04-06-2020
Malgrat la situació d'emergència, seguint les indicacions del Departament d'Educació, a partir del dia 8 de juny, Salesians Sant Vicenç obrirà només per atendre alumnes amb necessitats especials, alumnes que s'han de presentar a proves d'accés o que acaben etapa. Tal i com indica el Departament d’Educació, a Salesians Sant Vicenç dels Horts hem redactat el Pla d’obertura de centre, sobre el qual tant el Consell Escolar com l’AFA n'han estat informats. El curs finalitzarà telemàticament, però el pla de reobertura contempla la possibilitat d’oferir atenció presencial, puntual, organitzada per l’escola amb horaris i (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

CORONAVIRUS informació actualitzada

CORONAVIRUS informació actualitzada
31-03-2020
Seguint les indicacions de Protecció Civil i el Departament d'Educació, anirem actualitzant aquí tota la informació de què disposem en relació amb les mesures que es prenguin per prevenir i contenir la propagació del COVID-19 i per garantir la continuïtat del funcionament de totes les etapes durant el confinament. 31 de març de 2020 Benvolgudes famílies, Ens posem en contacte de nou amb vosaltres a l’inici d’aquesta setmana. Més que mai, en aquests moments tan delicats que estem vivint, volem que ens sentiu propers i al vostre costat. Especialment volem agrair-vos el vostre esforç i col·laboració en uns (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Atendre la diversitat durant el confinament pel COVID-19

Atendre la diversitat durant el confinament pel COVID-19
22-03-2020
El confinament pot ser una mesura suportable per bona part de l'alumnat de Salesians Sant Vicenç dels Horts. Però què passa amb els que estan diagnosticats per TEA o TDAH? Aquí us deixem algunes informacions d'interès. No tots els infants i joves són iguals. Això, el professorat de Salesians Sant Vicenç dels Horts ho sabem molt bé quan entrem a les aules, però l'estat d'alarma decretat pel govern, ho sap? Sí. Per aquest motiu, en el BOE publicat el passat 14 de març que decretava l'Estat d'Alarma a tot l'Estat i en la instrucció també publicada al BOE el 19 de març, s'hi estableixen uns criteris que permeten que (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Girls on the move 2020!

Girls on the move 2020!
06-03-2020
Dimarts passat, 14 alumnes de Salesians Sant Vicenç van ser convidades a participar del "Girls on the move 2020" organitzat per l'empresa multinacional PLASTIC OMNIUM de Sant Andreu de la Barca. Una diada organitzada per les dones treballadores i adreçada a les dones treballadores del futur. Dimarts passat, 3 de març, 14 alumnes de 4t d'ESO de Salesians Sant Vicenç dels Horts es van desplaçar en tren a Sant Andreu de la Barca per participar de l'esdeveniment "Girls on the move" organitzat per l'empresa multinacional PLASTIC OMNIUM. Allí van conèixer a quatre dones que desenvolupen càrrecs de responsabilitat en l'empresa (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

El projecte COR omple de màgia les aules de 2n d'ESO!

El projecte COR omple de màgia les aules de 2n d'ESO!
28-02-2020
Ahir, dijous 27 de febrer, el mag Eduard Juanola no només ens va meravellar amb els seus trucs de màgia sinó que també va convertir 2n d'ESO en una escola de màgia, a l'estil Hogwarts però en modern. Aquesta activitat s'emmarca en el projecte COR. Vols veure'n les fotos i els vídeos? El mag Eduard Juanola és espectador del joc de cartes que l'Aida li fa Aquest mes de febrer al projecte COR (Creatiu, Obert i Resilient) a 2n d'ESO hem iniciat els diferents tipus de pensament que ens ajuden a reflexionar, a ser crítics i a prendre decisions. Perquè no hi ha una única manera de pensar! Hi ha (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

[COMUNICAT] Nova recollida d'al·legacions al projecte de llei de CONCERTS EDUCATIUS

[COMUNICAT] Nova recollida d'al·legacions  al projecte de llei de CONCERTS EDUCATIUS
25-02-2020
Dissortadament, hem de demanar la vostra col·laboració de nou. El Departament d'Educació ha obert a informació pública un nou projecte de decret de concerts educatius que suposa una greu vulneració dels drets de les famílies a accedir en igualtat de condicions a l'educació que volen per als seus fills i filles. SIGNA. Benvolgudes, benvolguts; Fa tot just dues setmanes us vaig adreçar un missatge demanant-vos que féssiu arribar les vostres al·legacions de disconformitat al projecte de decret de programació de l’oferta educativa i d’admissió d’alumnes en els centres del Servei Educació de Catalunya promogut pel (...)

Salesians Sant Vicenç dels Horts i la Fundació Marianao inicien una col·laboració

Salesians Sant Vicenç dels Horts i la Fundació Marianao inicien una col·laboració
17-02-2020
La setmana passada, del 10 al 14 de febrer, 15 alumnes de la Fundació Marianao de Sant Boi de Llobregat han realitzat un curs de 20 hores als tallers de la nostra escola sobre maquinària de fabricació industrial i soldadura amb el nostre equip de professors i professores. Alumnes de la Fundació Marianao de Sant Boi realitzant la part pràctica del Curs de Formació d'Aprenenr Industrial Una de les novetats d'aquest any, que esperem que sigui un model de col·laboració a seguir amb altres institucions, és la que Salesians Sant Vicenç dels Horts i la Fundació Marianao han iniciat amb l'objectiu d'oferir un Curs de Formació (...)

Els "reis" porten un regal a l'escola IRIS

Els "reis" porten un regal a l'escola IRIS
14-02-2020
El dijous 13 de febrer, el Pau i l'Alejandro de 1r del Cicle Formatiu d'Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques han tingut la sort de fer de patges reials a l'Escola IRIS. Però darrera d'aquests patges hi ha una iniciativa que ja ronda per la 4a edició! Vols saber quina? El Pau i l'Alejandro amb el Jaume, la Rosalía i la Montse a l'Escola IRIS Aquest passat dijous 13 de febrer, els delegats de 1r del Grau Mitjà d'Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques, el Pau i l'Alejandro, s'han apropat a l'Escola Iris per lliurar els tres regals que han comprat gràcies a la col·lecta que els alumnes d'aquest cicle han dut a terme (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

11 alumnes de 4t d'ESO han estat els tripulants d'una nova edició del MART XXI

11 alumnes de 4t d'ESO han estat els tripulants d'una nova edició del MART XXI
30-01-2020
La Vanessa Sellart, l'Àlex Castillo, el Víctor Calero, l'Andrea Márquez, el Nil Moreno, la Lucía de la Cruz, la Maria Rodríguez, el Marc Rodríguez, La Lucía Pou i el Martí Andreu han estat els alumnes de 4t d'ESO que enguany han anat a la UPC (Castelldefels) per saber si és possible una colònia humana a Mart. Els 11 tripulants de MART XXI davant la facultat d'Enginyeria de Telecomunicacions i Aeroespacial de Castelldefels (UPC) "Mart XXI: és possible una colònia humana a Mart?" és un programa adreçat a noies i nois de segon cicle d’ ESO amb l’objectiu d’acostar-los a la universitat, despertar l’interès per la ciència i la (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Els alumnes de PFI i de 3r d'ESO visiten l'Astral, el vaixell d'Open Arms

Els alumnes de PFI i de 3r d'ESO visiten l'Astral, el vaixell d'Open Arms
24-01-2020
El passat dimecres 11 de desembre, els alumnes de PFI juntament amb 5 alumnes de 3r d'ESO van visitar l'Astral, l'emblemàtic vaixell amb què l'ONG Proactiva Open Arms va iniciar els seus rescats al Mediterrani central fa només 4 anys. Alumnes del PFI i de 3r d'ESO al moll de Badalona davant de l'ASTRAL Quan sentim que hi ha persones que viuen una situació tan desesperada en els seus països d'origen que fins s'atreveixen a jugar-se la vida en una pastera per arribar a Europa ens sembla d'una valentia admirable. Però encara és més admirable que hi hagi persones que es juguen la vida per salvar-les del mig del mar. Una de les (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Pla d'emergència per fort vent [COMUNICAT]

Pla d'emergència per fort vent [COMUNICAT]
21-01-2020
[ACTUALITZAT] Seguint amb les recomanacions i prohibicions que comporta l'activació en fase d'alerta del pla municipal de ventades i pluges no estem realitzant cap activitat a l'aire lliure i hem suspès o ajornat activitats que impliquen desplaçaments a l'exterior.  Benvolgudes famílies i alumnes, Des de la direcció de l'escola us informem que a dia d'avui, 21 de gener, continuen activats en fase de perill diversos avisos, ateses les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya i les indicacions de la direcció general de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya.  Per aquest motiu l'Ajuntament de Sant (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Els alumnes de 4t d'ESO han anat a Sant Joan de Déu a lliurar els 372€ que s'han obtingut de la venda de Polseres Candela

Els alumnes de 4t d'ESO han anat a Sant Joan de Déu a lliurar els 372€ que s'han obtingut de la venda de Polseres Candela
13-01-2020
Avui, els delegats dels tres grups de 4t d'ESO de Salesians Sant Vicenç dels Horts, en representació dels seus companys, han lliurat a la Fundació Polseres Candela els 372€ que enguany s'han recaptat per Nadal en la venda d'aquestes polseres a la botiga solidària. Izan Pérez, Carla Gómez i Raquel Camacho a l'Hospital Sant Joan de Déu La Fundació Polseres Candela de Sant Joan de Déu és una entitat que té per objectiu la investigació del càncer infantil. El passat 19 de novembre, membres d'aquesta fundació van venir a l'escola per explicar als alumnes en què consisteix la seva tasca i van compartir amb ells algunes experiències (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Què és el Projecte Avança? [entrevista]

Què és el Projecte Avança? [entrevista]
08-01-2020
Alumnes de 4t d'ESO que participen en la unitat SIEI (Suport Intensiu Escolarització Inclusiva) inauguren aquest any el Projecte Avança, un tastet d'experiència laboral per començar ja a treballar hàbits i destreses de la competència professional.  El Juan i el Gabi visitant l'espai on realitzaran el Projecte Avança Entrevistem Maria Àngels Pavón, psicopedagoga i responsable del Servei d'Atenció Psicopedagògica (SAPP) de Salesians Sant Vicenç dels Horts, per conèixer amb més detall una de les novetats que enguany s'enceten en el marc del segon cicle de l'ESO: el Projecte Avança. D'on surt el nom Projecte (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

BON NADAL I FELIÇ 2020! [VÍDEO]

BON NADAL I FELIÇ 2020! [VÍDEO]
24-12-2019
Contents de celebrar aquests 50 anys de ser, com deia Don Bosco, casa, pati i Església, de ser lloc de trobada, festa alegria i comunitat, espai d'aprenentatge, acollida i acompanyament. Sentim-nos cridats cadascú de nosaltres a continuar sent història de salvació en la nostra tasca del dia a dia, per fer d'aquest món un lloc millor. Bon Nadal! Al llarg de les darreres setmanes abans de les vacances de Nadal, els alumnes de 1r d'ESO van estar preparant un petit repertori de cançons que van oferir a un casal d'avis de Sant Vicenç dels Horts. I els de 2n d'ESO també també van preparar un petit concert per als nens i nenes (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

18 alumnes han estat aquesta setmana d'intercanvi a Itàlia!

18 alumnes han estat aquesta setmana d'intercanvi a Itàlia!
20-12-2019
Una de les novetats quant a projectes plurilingües que es realitzen a Salesians Sant Vicenç dels Horts és l'intercanvi amb l'escola salesiana Astori, de Mogliano (Itàlia). Aquesta setmana 18 alumnes de Batxillerat i FP han estat els seus convidats especials. CLICA AQUÍ PER VEURE TOTES LES FOTOS DE LA SETMANA D'INTERCANVI A ITÀLIA El curs passat van començar els contactes entre l'escola Salesiani Astori i Salesians Sant Vicenç dels Horts a fi de dissenyar un programa d'intercanvi que es duria a terme per primera vegada aquest curs 2019-2020. Doncs bé, el moment ha arribat i els primers de marxar han estat 14 alumnes de (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Els alumnes de 2n d'ESO també pinten VINCLES amb Contorno Urbano

Els alumnes de 2n d'ESO també pinten VINCLES amb Contorno Urbano
18-12-2019
Els passats 3 i 10 de desembre, va ser el torn dels alumnes de 2n d'ESO que participen del Projecte Hort de pintar un dels espais de Sant Vicenç dels Horts que s'estan redecorant i acondicionant gràcies al projecte VINCLES de la fundació Contorno Urbano. CLICA PER VEURE TOTES LES FOTOS Els alumnes de 2n d'ESO del Projecte Hort, Daniel Calleja, Arnau Jorge, Yaiza Hidalgo, Samira Bouyeri, Angel Tejada, Jordi Muns, Luis Israel, Eric Rodriguez i Izan Garcia Lopez, han estat els protagonistes d'una nova fase del projecte VINCLES que la Fundació Contorno Urbano està desenvolupant en diversos espais de Sant Vicenç dels Horts. En (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Judith López i Dani Elvira presenten la seva App a la 15a edició dels Premis del Dia de l'Emprenedor de la Vall Baixa

Judith López i Dani Elvira presenten la seva App a la 15a edició dels Premis del Dia de l'Emprenedor de la Vall Baixa
09-12-2019
El passat 28 de novembre, els alumnes de 2n del cicle formatiu d'Activitats Comercials van participar a la 15a edició del Dia de l'Emprenedor de la Vall Baixa i van sortir-ne molt ben parats, ja que en la secció de preguntes van quedar en 2a posició! Judith López i Dani Elvira presentant la seva AppControl Ara ja fa unes quantes edicions que els alumnes d'Activitats Comercials participen en Dia de l'Emprenedor de la Vall Baixa. En aquesta trobada anual es donen cita emprenedors i estudiants del Baix Llobregat. En aquests premis, a més, es presenten diferents projectes innovadors que han ideat alumnes que estudien cicles (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Un dia de la ciència #PelFuturDeLaJoventut

Un dia de la ciència #PelFuturDeLaJoventut
04-12-2019
Avui al batxillerat científic i tecnològic i a 1r, 2n i 3r d'ESO s'ha celebrat el ja tradicional Dia de la Ciència, però enguany ha tingut un to reivindicatiu coincidint amb la Cimera Mundial del Clima a Madrid. Avui la ciència es posa en verd pel planeta. CLICA PER VEURE TOTES LES FOTOS DEL DIA DE LA CIÈNCIA Avui, 4 de desembre, és un dia de reivindicacions. Per una banda, reivindiquem que els països i les administracions es comprometin amb el futur del nostre planeta en la Cimera Mundial del Clima a Madrid; i per altra banda, reivindiquem el coneixement científic. Un dia de la ciència #PelFuturDeLaJoventut Salesians (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Salesians Sant Vicenç dels Horts s'adhereix a la Don Bosco Green Alliance

Salesians Sant Vicenç dels Horts s'adhereix a la Don Bosco Green Alliance
04-12-2019
Coincidint amb la Cimera Mundial del Clima COP25, volem expressar el nostre compromís col·lectiu i individual per la cura de l'entorn. Per això ens hem adherit a Don Bosco Green Alliance i prendrem mesures concretes per combatre la contaminació, reduir l'escalfament global i fomentar un ecologia integral en tots els nostres ambients. #PelFuturDeLaJoventut CLICA PER LLEGIR EL MANIFE Manifest ‘Posa't en verd pel futur de la joventut’ Aquests dies Madrid acull la representació de 196 països en el marc de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP25): una conferència que té per objectiu establir acords i (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Salesians Sant Vicenç dels Horts a Alemanya en la Trobada anual d'escoles salesianes d'Europa

Salesians Sant Vicenç dels Horts a Alemanya en la Trobada anual d'escoles salesianes d'Europa
27-11-2019
Jordi Piró ha estat del 13 al 15 de novembre a la Trobada anual d'escoles salesianes d'Europa a Aschau (Alemanya) per tal d'establir ponts de col·laboració i mobilitat tant per a l'alumnat com per al professorat. J Trobada anual d'escoles salesianes d'Europa a Aschau, Alemanya Del 13 al 15 de novembre, el professor Jordi Piró, un dels responsables del departament Escola-Empresa, ha estat a l'escola professional salesiana d'Aschau, a 60 Km de Múnich (Alemanya) per participar a la trobada anual d'escoles salesianes d'Europa a fi de colaborar en el disseny de projectes de mobilitat i cooperació internacional. Ja fa 4 anys que (...)

Per a què serveix una corda, Pau?

Per a què serveix una corda, Pau?
27-11-2019
Els alumnes de 2n d’ESO el dia 21 i 22 de novembre van anar de convivències a Cantonigròs per treballar la cohesió de grup i reflexionar sobre ells mateixos: com són, com els veuen i l’important que resulta lluitar per trencar aquelles etiquetes  que portem enganxades i no ens deixen créixer.  Clica per veure totes les fotos de les convivències —Per a què serveix una corda, Pau? —Amb una corda ens podem lligar a un arbre, podem lligar una persona o ...també ens pot servir per escalar una muntanya o per lligar un gos i portar-lo a passejar...també puc fer un collaret o una polsera o un cinturó perquè el pantaló no caigui, no sé, (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Salesians Sant Vicenç dels Horts s'uneix al manifest unitari per commemorar el Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

Salesians Sant Vicenç dels Horts s'uneix al manifest unitari per commemorar el Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones
25-11-2019
Avui, 25 de novembre, és el Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Un dia per fer-nos conscients que cada dia és una ocasió per lluitar contra aquesta xacra mil·lenària. Clica per llegir el manifest. clica per llegir el manisfest La Generalitat de Catalunya, juntament amb les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis han elaborat un manifest unitari per renovar el seu compromís en la lluita contra la violència masclista, i visibilitzar i reflexionar sobre algun vessant d’aquesta (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

3r d'ESO de convivències emocionals

3r d'ESO de convivències emocionals
24-11-2019
Durant els dies 21 i 22 de novembre, els alumnes de 3r d'ESO han estat a La Granja Ability Training Center de Santa Maria de Palautordera descobrint el seu univers emocional i afrontant les seves pors. Una experiència inoblidable. Clica per veure totes les fotos de les convivències Un dels eixos que es treballen a 3r d'ESO a nivell tutorial és l'afrontament de les pors. Tots experimentem la por en més o menys mesura, sempre hi ha coses que temem, que no volem afrontar ni haver d'enfrontar-nos-hi. Però la vida és com és (i l'adolescència és com és) i si realment la volem viure i volem gaudir de la vida és molt sa enfrontar-se a (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Sortides tècniques a FP

Sortides tècniques a FP
22-11-2019
Aquestes darreres setmanes diversos grups de cicles formatius han estat realitzant sortides tècniques visitat les empreses Gestamp, Mercadona, Cooperativa Alimentària Guissona i la fira Industry, entre d'altres. Però per què fem sortides tècniques a FP? T'ho expliquem. La Formació Professional, com bé indica el nom, és un tipus d'estudis que preparen per a exercir una professió, un ofici. Per aquesta raó, més que cap altre estudi, manté un contacte molt estret amb el món professional. Les sortides tècniques que tot sovint es van realitzant en els diferents grups de tots els cicles formatius de Salesians Sant Vicenç dels (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Els alumnes de 4t d'ESO aporten el seu gra de sorra contra el càncer infantil

Els alumnes de 4t d'ESO aporten el seu gra de sorra contra el càncer infantil
19-11-2019
A Espanya, 1.006 nens i nenes de 0 a 14 anys emmalalteixen de càncer cada any. Són dades de 2018 de l'Observatori del Càncer AECC i del Registre nacional de Tumors Infantils (RNTI). S'hi pot fer alguna cosa? A 4t d'ESO fem candeles. Clica per veure totes les fotos El dos darrers cursos, hem tingut ocasió de rebre mares de la Fundació Polseres Candela que han compartir amb els alumnes de 4t d'ESO la seva experiència amb el càncer d'algun dels seus fills. Per als alumnes de 4t és un testimoni dur però també rebut amb agraïment. Hi ha temes dels quals no en parlem mai, com ara la mort i la malaltia, i tenir (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Què hi pinten alumnes de 4t d'ESO per Sant Vicenç dels Horts? VINCLES!

Què hi pinten alumnes de 4t d'ESO per Sant Vicenç dels Horts? VINCLES!
18-11-2019
Un grup d'alumnes de la matèria de plàstica participa a VINCLES, un projecte de la Fundació Contorno Urbano i l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, dissenyant i pintant un espai urbanístic del municipi: les escales que uneixen el C/Còrdova amb el C/Cadis. Clica per veure totes les fotos de la pintada Vint-i-cinc alumnes de 4t d'ESO de Salesians Sant Vicenç dels Horts participen en el projetce VINCLES, una iniciativa qua ha estat fruit d'un premi atorgat a la Fundació Contorno Urbano. Aquest projecte vol potenciar el treball en comunitat amb l'objectiu d'escampar pintures murals per diversos indrets del municipi, amb la (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

1r de batxillerat viu intensament el dia del voluntariat

1r de batxillerat viu intensament el dia del voluntariat
18-11-2019
Els dos grups de 1r de batxillerat han dedicat tot un matí a recórrer diverses entitats assistencials de Sant Vicenç dels Horts per conèixer algunes realitats en les quals poden participar com a voluntaris. Tot un impacte que et narrem en primera persona. clica per veure totes les fotos de la jornada La classe de primer de batxillerat s’omple de mica en mica. Falten cinc minuts per a les 8 del matí. Tots estan mirant el mòbil. Què deu tenir aquesta maleïda maquineta, que enganxa tant? El professor entra a la classe amb el full d’assistència i els bons dies. Encara hi ha algú que arriba corrents darrera d’ell. Demana (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Joves salesians reclamen a ritme de Hip-Hop combatre el discurs de l'odi, el racisme i lluitar per la igualtat

Joves salesians reclamen a ritme de Hip-Hop combatre el discurs de l'odi, el racisme i lluitar per la igualtat
17-11-2019
SalesiansSant Vicenç dels Horts  s'identifica i comparteix el missatge de la lletra del videoclip “Tot ho podem canviar" creada pels joves de la plataforma social dels Salesians a Girona. Vols veure'l? https://youtu.be/i7qYyrIvRhc Salesians Sant Vicenç dels Horts s’adhereix a la iniciativa i al missatge d’un grup de joves de la Plataforma d’Educació Social Salesiana a Girona i al seu equip d’educadors amb la col·laboració del Güell Espai Jove,  que han treballat conjuntament, a ritme de Hip-Hop, amb el videoclip “Tot ho podem canviar”, per reclamar la igualtat i dignitat per a tothom. La gravació i edició ha comptat amb la (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Fem cohesió, fem convivències a Grau Mitjà

Fem cohesió, fem convivències a Grau Mitjà
13-11-2019
El passat 7 de novembre, tots els alumnes de Grau Mitjà han realitzat sortides lúdiques, d'aventura a primer i gastronòmiques a segon, per treballar la cohesió de grup i començar a fer pinya. Clica per veure totes les fotos Cada vegada més, des del món de l’empresa es valora molt la importància del treball i la cohesió dels equips, i consideren que aquest és element essencial per a l’èxit dels diferents projectes que estigui duent a terme. Un equip que coneix les fortaleses i les febleses de les persones que el formen pot permetre un repartiment de les tasques, dels objectius a assolir per a cada persona i un sentiment (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

A Salesians ens prenem molt seriosament l’alimentació dels nois i noies

A Salesians ens prenem molt seriosament l’alimentació dels nois i noies
06-11-2019
¿Sabíeu que els menús del menjador de l’escola segueixen la dieta mediterrània, s’elaboren amb productes de Km0 i compten amb l’acreditació d’un laboratori inscrit al Registre de salut Ambiental i Alimentari de la Generalitat de Catalunya? L’estona de dinar és també un temps educatiu. Per això, Salesians Sant Vicenç dels Horts ha apostat des de fa 5 anys per l’empresa de càtering Paladarines de Santa Coloma de Cervelló, una empresa familiar que des de 1985 s’ha consolidat com una de les capdavanteres del sector escolar del Baix Llobregat. Per què? Perquè han eliminat les proteïnes animals, els additius i els (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Gamifiquem els pronoms febles

Gamifiquem els pronoms febles
14-10-2019
"Odio els pronoms febles", "Són massa difícils". De ben segur que heu sentit aquestes frases en boca d'algun alumne/a. Doncs a 2n d'ESO hem après a fer-los anar d'una forma divertida. És cert que quan toca fer pronoms febles, sempre trobem algun alumne/a amagat sota la taula. Però... els pronoms febles són unes criatures petites que no fan mal a ningú. Des de l'escola hem trobat la solució per perquè els pronoms febles siguin estimats, i sobretot estiguin ben escrits: A 2n d'ESO hem dedicat l'hora de català a jugar amb ells. Aquí els teniu perduts per sobre les taules. Sort que els alumnes els han sabut ordenar i posar-los al costat (...)
Categories: BLOG-General

PFI i Cicles Formatius de convivències!

PFI i Cicles Formatius de convivències!
14-10-2019
Aquestes dues útlimes setmanes, els alumnes de Cicles Formatius de Grau Mitjà i els de PFI han realitzat les convivències tutorials. Un fantàstic moment per generar vincles i cohesió de grup. Els alumnes de 1r de tots els cicles formatius de grau mitjà van dedicar un dels matins de la setmana del 30 de setembre al 4 d'octubre a les seves convivències tutorials. L'espai triat ha estat divers: els de 1r van anar a l'ermita de Sant Antoni, i els de 2n es van repartir entre els locals parroquials i l'Espai Punt de Trobada de l'escola. En aquests espais, d'una forma senzilla, lúdica però també reflexiva, els diferents grups del cada cicle (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

28 alumnes certifiquen el seu nivell d'anglès en les proves oficials de Cambridge

28 alumnes certifiquen el seu nivell d'anglès en les proves oficials de Cambridge
07-10-2019
Com cada any, per aquestes dates, lliurem als alumnes els certificats d'anglès que la Universitat de Cambridge expedeix per aquells alumnes que han realitzat les seves proves oficials. Enguany s'han certificat 15 KET, 6 PET i 6 FIRST. I tu, a què esperes? A Salesians Sant Vicenç dels Horts, com a escola plurilingüe, ens prenem seriosament que els alumnes tinguin el màxim d'oportunitats per aprendre, millorar i certificar els seus nivells d'anglès i francès. Cada any, es proposa als estudiants que ho desitgin de certificar el seu nivell d'anglès en les proves oficials d'anglès de la Universitat de Cambridge. Amb (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Tota la secundària marxa de convivències

Tota la secundària marxa de convivències
30-09-2019
Des dels més petits  de primer d’ESO fins al més “grandotes” de 2n de batxillerat ens hem repartit al llarg del territori per poder gaudir de diferents activitats de caire tutorial i pastoral. Clica per veure totes les fotos Són les vuit del matí els alumnes de l’ESO i del batxillerat entren com cada dia cap a la seva classe però avui les motxilles no es troben plenes de llibres. Les converses entre els més petits se centra en el contingut de l’entrepà... "I tu, què has portat per dinar?", li pregunta un, "doncs jo he portat un tupper amb macarrons", li respon l’altre. Avui marxen de convivències, un moment per (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

aaaatxís! - Feliç Dia Europeu de les Llengües [VÍDEO]

aaaatxís! - Feliç Dia Europeu de les Llengües [VÍDEO]
26-09-2019
Avui, els alumnes de secundària celebren el Dia Europeu de les Llengües amb un vídeo on mostren com es respon a un estornut en diferents llengües i cultures. (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Ens visita Caprabo - Eroski per bastir ponts de col·laboració per a #FPdual

Ens visita Caprabo - Eroski per bastir ponts de col·laboració per a #FPdual
20-09-2019
Aquest dijous, ens va visitar Irune Arteta, responsable de Formació del grup Eroski, i també Verónica Vinagre Caballero i Lídia Romera Montes del Departament de Selecció i de Formació a Processos de Persones de Caprabo a fi d'estrényer vincles de col·laboració per a #FPdual Xavi Somoza, Merche Rodríguez, Marina Coll, Lídia Romera, Irune Arteta, Verónica Caballero i Jordi Piró Irune Arteta és la Responsable de Formació Ocupacional del Departament de Desenvolupament de Persones i Talent del grup Eroski, a la seu central de Elorrio (Biscaia) i ha vingut a explorar possibles vies de col·laboració amb els alumnes del (...)

Totes les etapes de l'escola ja estan en marxa!

Totes les etapes de l'escola ja estan en marxa!
18-09-2019
El 12 de setembre va ser el torn de Grau Mitjà i de l'ESO, el 13 als de batxillerat, el 16 als del PF i avui als de Grau Superior. Ara sí, totes les etapes de l'escola comencen un curs especial! 125 anys amb tu! Activitat d'inici de curs del projecte COR de 2n d'ESO Comença un curs especial. Aquest 2019-2020 l'escola Salesians Sant Vicenç dels Horts compleix 50 anys! Són 50 anys fent una de les coses que més ens agrada fer: donar la benvinguda a cada un dels nois i noies amb qui conviurem, aprendrem, riurem, potser plorarem però sobretot, acompanyarem durant tot el curs. Primer va ser el torn dels alumne d'ESO, el dia (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Iniciem la celebració dels 125 anys de presència Salesiana a Sant Vicenç dels Horts [VIDEO]

Iniciem la celebració dels 125 anys de presència Salesiana a Sant Vicenç dels Horts [VIDEO]
15-09-2019
Els alumnes de l'escola pinten un mural de 50 metres per donar el tret de sortida a la celebració dels 125 anys de presència Salesiana al municipi i també dels 50 anys de la inauguració del centre educatiu! https://youtu.be/jxZkPyXuRn4 Vídeo celebratiu del 125è aniversari de la presència Salesiana a Sant Vicenç dels Horts Aquest any 2019 estem de celebració! Tant la parròquia de Sant Antoni de Pàdua com l'escola fem 50 anys, però la presència salesiana es remunta al 19 de juliol de 1895, és a dir, ara fa 125 anys! Llavors Sant Vicenç dels Horts era molt diferent i reunia les condicions ideals per esdevenir un noviciat (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Necessites un títol que acrediti la teva experiència professional?

Necessites un títol que acrediti la teva experiència professional?
10-09-2019
El 12 de setembre s'inicia el període per al Servei d'Assessorament en Formació Profesional que permet la identificació i l'anàlisi de la teva experiència laboral. La vida dona moltes voltes i pot ser que t'hagis quedat sense feina. En aquest cas, si has intentat buscar-ne potser ja hagis comprovat que en moltes empreses et demanen que tinguis algun títol o certificat professional.  La Generalitat de Catalunya ja fa més de 5 anys va iniciar una xarxa de centres capacitats per oferir un doble servei oficial adreçat a majors de 18 anys que es trobin en la situació esmentada: El servei d'Assessorament en Formació (...)

Xavi Somoza assumeix la nova direcció titular de Salesians Sant Vicenç dels Horts

Xavi Somoza assumeix la nova direcció titular de Salesians Sant Vicenç dels Horts
03-09-2019
Marina Coll, al seu torn, pren el relleu de Xavi Somoza en la direcció acadèmica del centre. Desitgem a Eva Aguiló, que ha estat la directora titular del centre els últims quatre anys, molts èxits personals i professionals en la nova etapa laboral que inicia. Marina Coll i Xavi Somoza L'equip directiu de Salesians Sant Vicenç dels Horts està de mudances. Aquest curs 2019-2020 comença amb molts canvis: Xavi Somoza pren possessió del càrrec de director titular del centre, Marina Coll assumeix la direcció i Marina Arcarons, cap d'estudis de secundària. Una nova etapa, en continuïtat amb l'anterior, que suposa una entrada (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Discover Beautiful Latina Women To your Lifestyle

Discover Beautiful Latina Women To your Lifestyle
27-08-2019
If you are tired with your monotonous life and wish to make this more enjoyable by dating delightful Latin females, there are a few actions that you can follow to make this happen. There is no need to settle for the next available woman on the street, hence stop settling for the first one that appears good about you, and try a little more searching. There are many ways that you can get beautiful Latin women that need to find a serious romance. The Internet has made it very easy to find people in your area, and if you will not live in an urban location, you can go to the website of an (...)
Categories: BLOG-General

100% d'aprovats a la selectivitat!

100% d'aprovats a la selectivitat!
11-07-2019
Per 11è any consecutiu, TOTS els nostres alumnes de 2n de batxillerat que s'han presentat a les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) se n'han sortit! Fins i tot tenim 2 alumnes amb un 13 o més sobre 14, que el proper 19 de juliol rebran un reconeixement! Uns quants dels 40 alumnes que han aprovat la selectivitat Les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) per a molts estudiants de 2n de batxillerat és l'últim escull abans d'entrar, el proper curs, a la carrera universitària que desitgen després de dos anys molt durs. Enguany, una vegada més, els alumnes de Salesians Sant Vicenç dels Horts que s'han presentat a la (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Arriba l'estiu i comencen els Erasmus+!

Arriba l'estiu i comencen els Erasmus+!
08-07-2019
Tres alumnes i dues professores participen de programes Erasmus+ aquest estiu al Regne Unit i Irlanda. Els alumnes són Joel Corrales, Marc Àguila i Luís Urán; i les professores: Anna Font i Carme Soto. Un bon moment per relaitzar mobilitats, és a dir, formació o pràctiques laborals a d'altres països, és l'estiu. L’escola ja fa uns anys que participa de projectes Erasmus+ i gràcies a aquestes beques, 2 professores i 3 alumnes de Salesians Sant Vicenç dels Horts estan gaudint o gaudiran d'estades a l’estranger. la professora Anna Font està a Scarborough, Regnet Unit, realitzant una formació anomenada “Special Education (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

4t d'ESO diu adéu

4t d'ESO diu adéu
18-06-2019
Els alumnes de 4t d'ESO ja han acabat el curs i protagonitzen un acte de comiat ple d'emocions i de pintura. Vols veure'n les fotos? Clica per veure totes les fotos Divendres passat, 14 de juny, els alumnes de 4t d'ESO van entrar a les aules de l'escola per última vegada. Venien per acomiadar-se d'almenys quatre anys de compartir i conviure plegats; quatre anys d'aprenentatge, no només de les matèries i competències curriculars, sinó, sobretot, d'aprenentatge de la vida. Per posar aquest punt i final d'una etapa, i d'inici d'una altra, 4tA, 4tB i 4tC van realitzar una tutoria grupal sobre les empremtes. Quines empremtes ha (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Els alumnes de 3r d'ESO creen blogs-dietari on donen consells per cuidar el medi ambient

Els alumnes de 3r d'ESO creen blogs-dietari on donen consells per cuidar el medi ambient
17-06-2019
Aquest 3r trimestre, els alumnes de 3r d'ESO han llegit Diarios del C02 de Saci Lloyd i l'han estat treballant conjuntament a Llengua Castellana i a Socials en un projecte interdisciplinari anomenat Llegir per entendre el món. El resultat han estat aquests magnífics blogs. Llegir per entendre el món és un projecte interdisciplinari entre Ciències Socials i Llengua Castellana que es du a terme a 3r d'ESO. Gràcies a aquest projecte, cada una de les lectures del curs ha permès als alumnes d'aprofundir en el coneixement d'una realitat. En aquest 3r trimestre, la lectura que s'ha treballat a Llegir per entendre el món ha estat (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Tota l'FP de Salesians Sant Vicenç dels Horts diu adéu al curs amb una festassa

Tota l'FP de Salesians Sant Vicenç dels Horts diu adéu al curs amb una festassa
13-06-2019
Els alumnes de tots els cicles formatius i de PFI organitzen una festa de comiat del curs amb sortejos i tot per celebrar el temps compartit i les experiències viscudes aquest 2018-2019 CLICA PER VEURE TOTES LES FOTOS DE LA FESTA Per primera vegada en molts anys, més dels que un servidor pot recordar, s'ha organitzat un sopar al pati central de l'escola per acomiadar el curs. Els protagonistes: tots els alumnes, tant de grau mitjà com de grau superior, d'FP. Durant tot el curs, dos representats de caad grup s'han anat reunint en una comissió de festes per anar donant forma a la festa de final de curs. I el resultat ha estat (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

El projecte hort recapta 230€ per a l'ONG VOLS

El projecte hort recapta 230€ per a l'ONG VOLS
12-06-2019
El passat dijous 6 de juny, es va dur a terme l'acte de lliurament dels 230€ recollits en la venda de les cistelles ecològiques de l'hort de l'escola a la ONG VOLS per col·laborar en el projecte que estan desenvolupant a Burquina Faso. Dijous 6 de juny, vam rebre la visita de la Laura, voluntaria de l'ONG VOLS, que va explicar als alumnes del Projecte Hort quina és la tasca que fa aquesta ONG a Burquina Faso. Com bé ens va dir, es tracta d'un projecte de llarga durada que té per objectiu la construcció de diferents equipaments per cobrir les necessitats educatives i sanitàries de la zona. Al final de la seva explicació, (...)
Categories: BLOG-General

Salesians acull la 4a Jornada #FPempresa a Sant Vicenç dels Horts

Salesians acull la 4a Jornada #FPempresa a Sant Vicenç dels Horts
07-06-2019
Un any més Salesians Sant Vicenç dels Horts acull la Jornada #FPempresa. En aquesta 4a edició Iñaki Zabalo (gerent de la Fundació Goierri) i Gorka Herranz (President del grup Irizar), han estat els convidats per explicar un cas d'èxit en la col·laboració empresa, administració i centres d'FP. Clica per escoltar el reportatge de Ràdio Sant Vicenç dels Horts Ahir dijous 6 de juny al migdia, es va dur a terme la Jornada #FPempresa de Sant Vicenç dels Horts que organitzen l'Ajuntament, la Unió de Botiguers i la Unió d'Empreses i els dos centres de Formació Professional del municipi. Aquesta cita anual que (...)

En marxa una línia de producció completa automatitzada amb tecnologia de la Indústria 4.0

En marxa una línia de producció completa automatitzada amb tecnologia de la Indústria 4.0
04-06-2019
A partir d'un projecte ABP (Aprenentatfe Basat en Problemes), els alumnes de 2n de Grau Superior de Robòtica i Automatització Industrial posen en marxa una línia completa de producció automatitzada, incorporant tecnologies pròpies de la Indústria 4.0. Ho vols veure? https://youtu.be/Uj5et2NbzAk Durant prop de quatre mesos, els alumnes de 2n de Grau Superior d'Automatització i Robòtica Industrial han estat immersos en el mòdul de projecte ABP en què han hagut de posar en pràctica tots els aprenentatges realitzats durant tot el cicle formatiu. Per dissenyar i posar en marxa una línia completa de producció (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Els nois i noies de l'Escola IRIS ja tenen una nova taula de llums i joguines electròniques adaptades gràcies als alumnes d'electricitat de Salesians

Els nois i noies de l'Escola IRIS ja tenen una nova taula de llums i joguines electròniques adaptades gràcies als alumnes d'electricitat de Salesians
04-06-2019
El 30 d'abril, els alumnes de 2n del Grau Mitjà d'Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques van anar a l'escola IRIS per lliurar la taula de llums i les joguines electròniques que ells mateixos han adaptat. Vols saber per què? Alumnes de l'Escola Iris i Salesians amb la postal d'agraïment El passat 30 d'abril al matí, els alumnes de 2n d'Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques es van desplaçar a l'escola IRIS per lliurar la taula de llums per a la sala multisensorial i les joguines electròniques adaptades que ells han realitzat. El que no s'esperaven és que els nens i nenes de l'escola els lliuressin també un regal: una (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

David Blanco, Dulce Polo i Joel Rojas, finalistes de l'11è concurs de prototips SIEMENS

David Blanco, Dulce Polo i Joel Rojas, finalistes de l'11è concurs de prototips SIEMENS
03-06-2019
L'equip format pels alumnes de 2n de Grau Superior d'Automatització i Robòtica Industrial David Blanco, Dulce Polo i Joel Rojas queda finalista a l'11è concurs de prototips de SIEMENS. David Blanco, Dulce Polo i Joel Rojas, finalistes de l'11è concurs de prototips SIEMENS Cada any, la divisió educativa d'automatització de SIEMENS convoca un concurs de prototips adreçat a centres universitaris i de Formació Professional amb l'objectiu de promoure la innovació i la professionalitat entre l'alumnat. A més, pretén incentivar l'estudi de la Digitalització Industrial als centres formatius, un factor clau a la Indústria 4.0. Els (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

2a baixada de karts elaborats pels alumnes de Carrosseria

2a baixada de karts elaborats pels alumnes de Carrosseria
03-06-2019
En un ambient festiu i lúdic, els alumnes de 1r del cicle formatiu de grau mitjà de Carrosseria culminen el seu projecte de fabricació de karts amb la 2a baixada de karts de Salesians Sant Vicenç dels Horts. Vols veure'n les fotos i els vídeos? Ja fa més de dos mesos, els alumnes de 1r de Carrosseria van iniciar un projecte d'elaboració de karts sense motor, per equips d'alumnes. Aquest projecte els implica posar en pràctica els coneixements que durant el curs han anat assolint sobre eixos, soldadura, xasís, planxa, pintura i decoració. El resultat final és extraordinari i per això, com el curs passat, se celebra "la Baixada (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Emotiu comiat dels alumnes de 2n de Batxillerat

Emotiu comiat dels alumnes de 2n de Batxillerat
28-05-2019
Divendres passat, 24 de maig, dia de Maria Auxiliadora, els alumnes de 2n de batxillerat es van acomiadar de l'escola en un emotiu acte que va tenir per convidat especial i padrí de la promoció el Dr. Paco López Jiménez. Vols veure'n les fotos? Clica per veure totes les fotos del comiat de 2n de batxillerat A les 19h de la tarda, els encontorns de l'auditori de l'escola eren un formiguer d'alumnes i familiars, tots ben guarnits amb vestits, algunes corbates, cabells recollits o engominats, l'ambient de les grans ocasions. El motiu? Que 63 alumnes de 2n de batxillerat acaben el seu pas per Salesians Sant Vicenç dels (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Sortida final de tots els alumnes de Grau Mitjà

Sortida final de tots els alumnes de Grau Mitjà
28-05-2019
Els alumnes de Grau Mitjà de tots els cicles formatius de l'escola se'n van d'excursió al Naturpark de Cerdanyola i al Salting de L'Hospitalet de Llobregat per celebrar que el curs s'acaba! Alumnes de 2n d'Administració i Mecanització al Sàlting L'Hospitalet El passat 15 de maig, els alumnes de tots els cicles formatius de Grau Mitjà van pujar a l'autocar i van realitzar una sortida lúdica al Salting de l'Hospitalet i al Naturpark de Cerdanyola del Vallès per gaudir i celebrar el curs que junts han compartit. Si una cosa defineix l'FP a Salesians Sant Vicenç dels Horts és la gran quantitat de sortides, visites tècniques i (...)
Categories: BLOG-General

Els alumnes de 1r d'ESO visiten la ciutadella ibèrica de Calafell

Els alumnes de 1r d'ESO visiten la ciutadella ibèrica de Calafell
23-05-2019
Dimarts 21 de maig, els nois i noies de 1r d'ESO van visitar la ciutadella ibèrica de Calafell on, a més de conèixer la història preromana del nostre país, van realitzar diversos tallers didàctics per ficar-se en la pell d'aquells nostres avantpassats. S'acaba el curs, però l'activitat a l'escola segueix sent frenètica. A 1r d'ESO, per exemple, en el marc de la matèria de Ciències Socials, van realitzar dimarts una visita cultural a la ciutadella ibèrica de Calafell. En aquesta sortida, han pogut passejar-se pel jaciment d'una antiga ciutat emmurallada on dos mil cinc-cents anys enrere hi vivien ibers. Es tracta d'una (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

4 alumnes de 2n de batxillerat premiades a la 34a edició del concurs literari Narcís Lunes 2019

4 alumnes de 2n de batxillerat premiades a la 34a edició del concurs literari Narcís Lunes 2019
23-05-2019
Andrea Morales, Marina Alcaide, Marina Bernadet i Marta Romero de 2n de batxillerat han estat premiades al Concurs Literari Narcís Lunes.  Marina Alcaide, Marina Bernadet, Marta Romero i Andrea Morales Aquest passat divendres 17 de maig al vespre, va tenir lloc la cerimònia de lliurament de premis del 34è Concurs Literari Narcís Lunes a Sant Vicenç dels Horts, presidida per la Il·lustrissima Sra. alcaldessa Mayte Aimerich. Després de llurar els guardons de les categories de primària i ESO va arribar el torn de la de Batxillerat i, per alegria de tots, tant en prosa com en vers, quatre a alumnes de 2n de Batxillerat de (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Els alumnes de diversificació curricular de 3r i 4t d'ESO a Radio Sant Feliu

Els alumnes de diversificació curricular de 3r i 4t d'ESO a Radio Sant Feliu
21-05-2019
Els alumnes de diversificació curricular de 2n cicle de l'ESO realitzen i graven la secció musical de "El mirall", el magazine matinal de Ràdio Sant Feliu, que s'ha emès avui al 105,3 FM! Aquestes tres últimes setmanes els alumnes de diversificació curricular de 3r i 4t d'ESO han après com es fa un progràma de ràdio gràcies a Adrià Luque, un dels professor que enguany està fent les seves pràctiques del Màster de Formació del Professorat a Salesians Sant Vicenç dels Horts. Gràcies a ell, que col·labora amb Ràdio Sant Feliu, en Sergi Martín, Younes Mhir, Arnau Berga, Gabriel Villalba i Jordi Moreno han anat als estudis (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Els alumnes de 2n de Batxillerat et conviden al seu acte de comiat

Els alumnes de 2n de Batxillerat et conviden al seu acte de comiat
18-05-2019
Aquest divendres 24 de maig, dia de Maria Auxiliadora, els alumnes de 2n de Batxillerat s'acomiaden de l'escola i l'escola d'ells en un acte que tindrà lloc a l'auditori a les 19h. El padrí de la promioció 2017-2019 és el Dr. Paco López Jiménez, professor de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

La professora Bea Montoliu és d'ERASMUS+ a Dublín

La professora Bea Montoliu és d'ERASMUS+ a Dublín
16-05-2019
Durant aquesta setmana, Bea Montoliu, professora del departament Administratiu a FP, és a Dublín gràcies a una beca Erasmus+ atorgada per la Fundació Inform amb l'objectiu de conèixer el sistema educatiu irlandès. Bea Montoliu en una formació a Irlanda gràcies a Erasmus+ Gràcies a una beca Erasmus+ concedida per la Fundació Inform, Bea Montoliu, professora del Departament Administratiu a l'FP està realitzant aquesta setmana una estada a Dublín per conèixer el sistema educatiu d'Irlanda. Al llarg d'aquesta setmana la Bea està visitant diferents escoles per conèixer el seu funcionament i compartir bones pràctiques, el que (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Els alumnes de Carrosseria obren una finestra al futur del vehicle elèctric

Els alumnes de Carrosseria obren una finestra al futur del vehicle elèctric
16-05-2019
El passat 9 de maig, els alumnes de 1r del cicle formatiu de grau mitjà de Carrosseria va assistir a una sessió formativa sobre els cotxes elèctrics a la concessionària Renault REMM GUITART de Molins de Rei. Els alumnes de Carrosseria de Salesians Sant Vicenç dels Horts, juntament amb nois i noies d'altres centres formatius del sector automobilístic, van assistir a una sessió formativa sobre els vehicles elèctrics que, segons sembla, són el futur de l'automoció. Els enginyers que treballen en el desenvolupament dels nous vehicles endollables de la marca Renault els van fer cinc cèntims del punt exacte en el què es troba el (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Destacadíssim paper dels alumnes de l'escola a les proves Cangur!

Destacadíssim paper dels alumnes de l'escola a les proves Cangur!
13-05-2019
14 alumnes de Salesians Sant Vicenç dels Horts han aconseguit situar-se entre el 7% millors resultats de tot Catalunya a les proves Cangur de Matemàtiques. ENHORABONA! El passat 21 de març es van dur a terme les Proves Cangur als centres participants de tot Catalunya. Es tracta d'un concurs de Matemàtiques organitzat per la Societat Catalana de Matemàtiques (SCM), una de les seccions de l'Institut d'Estudis Catalans, que ja suma 24 edicions ,i vol promoure el pensament matemàtic entre els infants i joves estudiants. Enguany, hi han participat 84 alumnes de Salesians Sant Vicenç dels Horts, dels quals 14 n'han obtingut (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

5a i última sessió de coaching educatiu per a famílies: AMISTAT I VALORS

5a i última sessió de coaching educatiu per a famílies: AMISTAT I VALORS
08-05-2019
Com transmetre els nostres valors als flls? Com construir amb ells relacions sanes? Quin paper hi juguen les amistats dels nostres fills? L’AMPA et convida a una sessió pràctica dirigida per Benet Andújar, fundador i director del centre EduTac de Coaching Educatiu, per posar totes aquestes preguntes en joc. Vens? Clica per a més informació Confirma la teva assistència (enllaç a (...)
Categories: BLOG-General

Iniciem un intercanvi amb una escola d'Itàlia per al curs vinent

Iniciem un intercanvi amb una escola d'Itàlia per al curs vinent
07-05-2019
Aquest cap de setmana s'han iniciat els primers contactes amb el Collegio salesiano Astori per a la realització d'un intercanvi d'estudiants que començaria el curs vinent. T'interessa? Petra Martín, Beatriz, Don Pablo, Marina Coll i Roxana Aquest cap de setmana han vingut la Roxana, la Beatriz y el salesià Don Pablo per organitzar l’intercanvi amb Itàlia que començarem a fer el proper curs. La visita ha servit per compartir necessitats i objectius a fi de dissenyar un programa que tingui en compte tots els detalls que faran possible l'experiència. Per tant, a partir del proper curs posarem en marxa un programa (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Premis, cultura i espectacle en el 14è Certamen Literari Sant Jordi de Salesians Sant Vicenç dels Horts

Premis, cultura i espectacle en el 14è Certamen Literari Sant Jordi de Salesians Sant Vicenç dels Horts
03-05-2019
Sara Cruz, Ferran Alegre, Laura Boloix, Andrea Ribera, Carla Rico, Marta Vilaplana, Irene Domínguez, Marina Alcaide, Marta Romero, Aida Paredes, Helena Ruíz, Mariam Bajiji han estat els alumnes guardonats d'aquesta 14a edició. Clica per veure totes les fotos i vídeos del certamen Com cada any, el certamen literari Sant Jordi és una festa plena de literatura i l'art. Juntament amb les modalitats de poesia, narrativa i teatre, té molt protagonisme el format audiovisual i, enguany també, per primer cop, la modalitat de dibuix. El 26 d'abril al matí, va començar l'acte de lliurament de premis conduït per un grup de (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Punt i seguit a les VI Jornades Professionals i Tecnològiques

Punt i seguit a les VI Jornades Professionals i Tecnològiques
12-04-2019
Aquesta setmana, finalitzen les VI Jornades professionals i Tecnològiques de l'FP, que han comptat amb 47 activitats diferents entre visites, xerrades i sortides tècniques. Aquí teniu l'últim recull. Posem el punt i seguit, no punt i final, a les VI Jornades Professionals i Tecnològiques de l'FP perquè encara queda alguna activitat programada pel maig i, sobretot, perquè el curs que ve estem segurs que hi tornarem amb la VII edició. Cada Jornada professinal i Tecnològica ens permeten d'establir ponts amb el món professional de cada un dels sectors en els quals els nostres alumnes d'FP s'estan formant. En total, han estat (...)

Iniciem un APS (Aprenentatge Servei) amb la fundació El Xamfrà

Iniciem un APS (Aprenentatge Servei) amb la fundació El Xamfrà
09-04-2019
Gràcies a la confederació Plena Inclusión, amb presència arreu de l'estat, s'ha iniciat una col·laboració entre la fundació El Xamfrà de Sant Feliu de Llobregat i Salesians Sant Vicenç dels Horts Dinàmica compartida entre els alumnes de El Xamfrà i Salesians Sant Vicenç dels Horts Aquest curs hem iniciat un projecte d'APS en col·laboració amb l'escola taller El Xamfrà de Sant Feliu de Llobregat gràcies a la confederació Plena Inlcusión, una xarxa d'organitzacions que treballen per als drets de les persones amb diversitat funcional. Un APS (Aprenentatge Servei) és una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

FOC - la fe neix i creix en una trobada amb Algú

FOC - la fe neix i creix en una trobada amb Algú
08-04-2019
7 alumnes de 4t d'ESO han passat un cap de setmana inoblidable a Llinars de Vallès juntament amb 91 altres joves de diverses realitats salesianes de Catalunya per fer FOC (Fem Opcions Cristianes). FOC - la fe neix i creix en una trobada amb Algú Quin és el sentit dels sentits? Aquesta ha estat la pregunta que, a mode de repte, ha obert un recorregut de reflexió i de celebració comunitària al voltant del sentit de la pròpia vida per als qui han participat a la trobada FOC d'enguany. L'Andrea, el Víctor, La Gabriela, el Rodrigo, la Irene, l'Elena i la Sara de 4t d'ESO han passat el cap de setmana del 23 i 24 de març a la (...)

4t d'ESO viatja al temps de la Guerra Civil a Sant Vicenç dels Horts amb "El cant de la mallerenga"

4t d'ESO viatja al temps de la Guerra Civil a Sant Vicenç dels Horts amb "El cant de la mallerenga"
05-04-2019
Per 5è any consecutiu els alumnes de 4t realitzen la ruta literària "El cant de la mallerenga" amb Joaquim Pastor, autor de la novel·la homònima que els nois i noies de 4t han llegit aquest trimestre. 4tB a Can Aymerich "De què serveix saber Història?". "A mi què se me'n dona del que va passar fa 100 anys?". No és difícil sentir dir frases com aquestes entre els adolescents. Els professors ho sabem. Però tot canvia quan aquesta Història té a veure amb els meus avis o besavis, o amb els carrers per on passo cada dia. La ruta literària "El cant de la mallerenga" que s'ofereix des del Pla Educatiu d'Entorn de (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

La codocència arriba a Salesians Sant Vicenç dels Horts per quedar-s'hi

La codocència arriba a Salesians Sant Vicenç dels Horts per quedar-s'hi
03-04-2019
Dins del projecte Som la Clau de 1r d'ESO, s'ha començat a treballar en grups grans amb dos docents a l'aula per crear unes ulleres de realitat virtual, i programar i dissenyar què hi veuen els qui se les posin. Alumnes de 1r d'ESO del projecte "Som la Clau" Des de fa 3 cursos, els alumnes de primer realitzen un projecte anomenat "Som la Clau". Aquest espai de dues hores setmanals està destinat a treballar diferents continguts de forma interdisciplinària i utilitzant metodologies noves. Enguany s'hi han incorporat algunes novetats, com ara la codocència, que consisteix a ajuntar grups i treballar amb dos professors dins (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Ja es poden votar els vídeos participants al 12è concurs d'anglès The Fònix

Ja es poden votar els vídeos participants al 12è concurs d'anglès The Fònix
01-04-2019
3 equips de Salesians Sant Vicenç dels Horts participen al The Fònix, el concurs d'anglès interescolar de Catalunya que avui comença la seva primera fase. En aquesta fase necessiten que els videos que han elaborat obtinguin el màxim de vots. Entra i vota! Des del curs passat, The Fònix, el concurs interescolar d'anglès de Catalunya, té un nou format que s’organitza en dues fases i incorpora els següents aspectes: El desenvolupament del pensament crític i reflexiu.La resolució de problemes i la cerca de solucions creatives.La utilització d’entorns digitals i la comunicació transmèdia.El treball dels valors relacionats amb (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

1r de Batxillerat de sortida a França

1r de Batxillerat de sortida a França
01-04-2019
Els alumnes de 1r de Batxillerat estrenen una sortida cutural a França de 2 dies per visitar Perpinyà, Cotlliure, Elna i Argelers. Vols veure'n les fotos? Els alumnes de 1r de batxillerat han estat dos dies a França realitzant una ruta cultural que ha permès conèixer tant el passat medieval de Perpinyà i Cotlliure, com la sort dels refugiats espanyols que fugien de la Guerra Civil l'any '39. Altres anys s'havia organitzat una sortida semblant amb els alumnes que cursaven l'assignatura de francès tant de l'ESO com de batxillerat. Enguany, la proposta s'ha enfocat com a sortida d'etapa. Com que 2n de Batxillerat no és un (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Pol Vicente del Centre d'Estudis Roca guanya la segona edició del PaintingCars Skills

Pol Vicente del Centre d'Estudis Roca guanya la segona edició del PaintingCars Skills
29-03-2019
El concurs de pintura de vehicles exclusiu per a estudiants de Carrosseria PaintingCars Skills arriba a la seva 2a edició, en la qual Pol Vicente del Centre d'Estudis Roca s'ha endut el títol de guanyador, seguit d'Andrea Moreno de Salesians Sant Vicenç dels Horts en segona posició, i Mustafa El Omari de l'INS La Guineueta en tercera. https://youtu.be/Raimoj46S-0 Per segon curs consecutiu, Salesians Sant Vicenç dels Horts, BS paints i Sagola sistemas de pintado, organitzen el PaintingCars Skills, un concurs de pintura de vehicles exclusiu per a estudiants de Carrosseria de Catalunya. En aquesta segona (...)

Els alumnes de 3r d'ESO s'enfronten a les seves pors a Vilobí d'Onyar

Els alumnes de 3r d'ESO s'enfronten a les seves pors a Vilobí d'Onyar
29-03-2019
Els dies 28 i 29 de març els alumnes de 3r d'ESO també han anat de convivències. Ells han anat a Vilobí d'Onyar, La Selva (Girona), per treballar les pors amb l'objectiu d'aprendre a enfrontar-s'hi. Clica per veure l'àlbum Amb els de 3r d'ESO, ja són tres els cursos d'aquesta etapa que han marxat de convivències fora. En el seu cas, l'objectiu ha estat treballar les pors de l'adolescència. Només arribar a Vilobí, els alumnes van escoltar el "Conte de la muntanya". Seguidament van realitzar diversos jocs de confiança que tenien noms relacionats amb la lluita contra les pors. Cada cop que superaven una prova, els alumnes (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Més de 31 empreses i entitats implicades amb les VI Jornades Professionals i Tecnològiques de l'FP

Més de 31 empreses i entitats implicades amb les VI Jornades Professionals i Tecnològiques de l'FP
28-03-2019
Sí, és una moguda considerable! Les VI Jornades Professionals i Tecnològiques es consoliden amb la participació de moltes empreses i entitats que venen a oferir tallers i xerrades, o a les quals els alumnes visiten. Aquí tens una nova crònica de què estan donant de sí. Programa de les VI Jornades Professionals i Tecnològiques 2019. CLICA Dimecres 20 de març a les 8 del matí, els alumnes de 1 del cicle formatiu de Grau Mitjà de Carrosseria van rebre una xerrada tècnica sobre els tipus i ús de les pistoles aerogràfiques que va oferir Santiago Rico, representant de  l'empresa Sagola, que ens subministra aquest tipus de (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

4t d'ESO marxa tres dies de convivències a Puigcerdà

4t d'ESO marxa tres dies de convivències a Puigcerdà
28-03-2019
Al curs se li comença a veure el final. I pels de 4t d'ESO, això significa que aquesta etapa acadèmica tant intensa també s'acaba, i que molts d'ells seguiran camins diferents el curs vinent. Per això són de convivències a Puigcerdà, vivint la natura en gran! Aquí teniu les fotos que ens han fet arribar! Clica per veure l'àlbum Conviure és una de les assignatures suspeses que més urgeix aprovar en la nostra societat. Com que de vegades és difícil, ens hem cregut que la millor solució és "jo a lo meu, tu a lo teu". Perquè, ja se sap, no arriscar-se és la millor manera de no fracassar, i mentrestant ens anem repetint (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

1r d'ESO marxa tres dies de convivències a Brunyola

1r d'ESO marxa tres dies de convivències a Brunyola
28-03-2019
Acabat el segon trimestre i amb la primavera tot just estrenada, arriba el moment de les sortides. Durant els dies 27, 28 i 29 de març, els de 1r d'ESO són de convivències a Brunyola, La Selva (Girona). Aquí teniu les fotos que ens han fet arribar! Clica per veure l'àlbum Conviure és una de les assignatures suspeses que més urgeix aprovar en la nostra societat. Com que de vegades és difícil, ens hem cregut que la millor solució és "jo a lo meu, tu a lo teu". Perquè, ja se sap, no arriscar-se és la millor manera de no fracassar, i mentrestant ens anem repetint aquell mantra que diu "cadascú que faci el que vulgui (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Salesians Sant Vicenç dels Horts convidats a la Conferència conjunta del Parlament Europeu i de la Comissió Europea sobre la mobilitat dels aprenents a Europa

Salesians Sant Vicenç dels Horts convidats a la  Conferència conjunta del Parlament Europeu i de la Comissió Europea sobre la mobilitat dels aprenents a Europa
27-03-2019
El passat 21 i 22 de març, Jordi Piró, responsable del departament Escola-Empresa, i Gerard La Mata, exalumne d'Automatització i Robòtica Industrial, van assistir a la Joint European Parliament and European Commission Conference on Mobility of Apprentices in Europe a Brussel·les Gerard La Mata al Joint European Parliament and European Commission Conference on Mobility of Apprentices in Europe El passat 21 i 22 de Març de 2019 en Jordi Piró, responsable del Departament d’Escola-Empresa, i en Gerard La Mata, un dels 5 alumnes del cicle formatiu de grau superior d'Automatització i Robòtica Industrial que van participar al (...)

6 alumnes de 2n d'ESO participen al 59è concurs "Jóvenes Talentos" de Coca-cola

6 alumnes de 2n d'ESO participen al 59è concurs "Jóvenes Talentos" de Coca-cola
25-03-2019
Aquest dissbte, 23 de març, 6 alumnes de 2n d'ESO van anar al Campus Nord de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per participar en la 59a edició del concurs literari "Jóvenes Talentos" Coca-cola. La Nora, la Gisela, la Lucía, la Carla, la Montserrat i l'Ayoub amb el professor Nico Molina al 59è concurs Jóvenes Talentos de Coca-cola. Dissabte al matí, Ayoub Belkhadar, Montserrat Folqué, Lucía Arribas, Nora Belsué, Gisela Portolés i Carla García van passar el matí creant un relat breu al campus Nord de la universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per al concurs "Jóvenes Talentos de Relato Corto" organitzat per (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Treballant les emocions al projecte COR

Treballant les emocions al projecte COR
25-03-2019
Quatre alumnes de 1r d'ESO, la Doae, l’Èlia, la Maria i la Paula, ens expliquen la seva experiència en l'activitat "La meva silueta" que han realitzat en el marc del projecte COR, en el qual han treballat artísticament les pròpies emocions. alumnes de 1r en el moment d'interioritat Vam començar estirant-nos al terra sobre un paper mural. Vam tancar els llums i el professor/a ens va posar una musica relaxant de fons i anava guiant amb preguntes per a que penséssim en el nostre interior (com en la peli de Inside Out): què sentíem, en quina postura ens definíem millor, quines coses eren importants... Més tard, un company ens (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Jornades Professionals i Tecnològiques 2019 en marxa!

Jornades Professionals i Tecnològiques 2019 en marxa!
21-03-2019
Com cada any per aquestes dates, se celebren les Jornades Professionals i Tecnològiques de l'FP, uns dies plens de tallers, visites a empreses dels diferents sectors dels nostres cicles formatius, masterclass de professionals, networking... de tot! Clica per veure el programa de les jornades Al llarg del mes de març de 2019, tot l’alumnat de Formació Professional de l’escola, Grau Mitjà, Grau Superior i PFI, participa en les Jornades Professionals i Tecnològiques. Els diferents cicles formatius realitzen visites tècniques a empreses i entitats, xerrades de professionals del sector, participació en fires, realització de (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Premi Nacional Don Bosco

Premi Nacional Don Bosco
19-03-2019
Eliezer Aimaretti i Adrià Sanjuan de 2n de Grau Superior de Robòtica i Automatització Industrial, han estat a Saragossa els dies 14 i 15 de març participant al Premio Nacional Don Bosco amb el seu tutor Mateu Tres. Adrià Sanjuán i Eliezer Aimaretti presentant el seu projecte al jurat En aquesta 32a edició del Premi Nacional Don Bosco que organitza regularment el Colegio Nuestra Señora del Pilar de Saragossa, dos alumnes de 2n d'Automatització i Robòtica Industrial hi han presentat el seu projecte: "Pasteurizadora portátil para la mejora de las condiciones alimentarias del tercer mundo". Aquest certamen, orientat als alumnes de (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Reparació d'equips Lenovo 11e fora de garantia

Reparació d'equips Lenovo 11e fora de garantia
16-03-2019
Els equips Lenovo 11e que han estat subminitrats a les famílies a través del proveïdor TECMAN Serveis Informàtics tenen una garantia de fabricant de dos anys a partir de la data de compra (la que consta a la factura). Vols saber què cobreix aquesta garantia? Què cobreix i què no cobreix la garantia del fabricant? La garantia sol cobrir: defectes de funcionament del disc dur, de la placa base, o de la pantalla (sempre que es produeixin dins dels dos primers anys, i no siguin atribuïbles a un mal ús)La garantia no cobreix: qualsevol anomalia causada per cops o (...)
Categories: Escola Digital

La física a batxillerat també pot ser divertida

La física a batxillerat també pot ser divertida
11-03-2019
Els alumnes de batxillerat tecnològic experimenten, observen i calculen els moviments en la natura filmant-los i trackejant-los. Qui diu que la física és avorrida? Sempre que alguna ciència es fica pel mig, acaba fent abstraccions de la realitat per poder-la explicar i generalitzar els fenòmens que hi succieeixen. És normal. La llàstima és que, de vegades, l'alumnat tant bon punt veu una formula o un diagrama o un esquema a la pissarra o al llibre, inconscientment interpreta aquella informació com a quelcom separat de la realitat quotidiana, de la vida diguem-ne "real". Per aquesta raó, Christian Cases, professors de Física a (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

8 de març, dia de la dona

8 de març, dia de la dona
08-03-2019
Potser a algú li sembli que ens fem pesats amb tot això de la igualtat de drets i oportunitats de la dona, però és un fet: segueix havent-hi desigualtat en molts àmbits i en les relacions de parella segueixen sent la part més vulnerada. #amblanostramirada8m Ahir dijous 7 de març, a tots els cursos de l'ESO es van dur a terme una activitat especial de dues hores dedicada a posar en valor i a prendre consciència de la injustícia mediàtica, històrica, social i econòmica que ha patit i encara pateix la dona. Amb aquest objectiu, a 1r cicle es van projectar 32 noms de dones que són o han estat rellevants en diferents àmbits: (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

Francisco Díaz Valladares en videoconferència amb 3r d'ESO

Francisco Díaz Valladares en videoconferència amb 3r d'ESO
08-03-2019
L'escriptor sevillà Francisco Díaz Valladares, autor de la novel·la "La hija del Tuareg", connecta en directe amb els alumnes de 3r d'ESO que han llegit la seva novel·la per respondre les seves preguntes en el marc del projecte "Llegir per entendre el món". Francisco Díaz Valladares en videoconferència amb 3r d'ESO "Llegir per entendre el món" és un projecte interdisciplinar que es realitza entre les matèries de Ciències Socials i Llengua Castellana. Consisteix en la lectura de 3 novel·les, una per trimestre, que es proposen des de la matèria de Llengua Castellana. I per altra banda, des de la matèria de Socials, es van (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

5 dels 6 alumnes que enguany han finalitzat el curs moVET.Europe es queden a Alemanya

5 dels 6 alumnes que enguany han finalitzat el curs moVET.Europe es queden a Alemanya
28-02-2019
El passat 20 de febrer es va dur a terme a Göppinge l'acte de cloenda del projecte moVET.Europe gràcies al qual 6 exalumnes d'Automatització i Robòtica Industrial han estat treballant sis mesos en empreses d'Alemanya; 5 d'ells s'hi quedaran! El passat dimecres 20 de febrer, el professor del Departament Elèctric Feli Alcario va assistir a la clausura del curs moVET.europe – Mobility for VET-Learners in Europe. Gràcies a aquest curs, sis alumnes del cicle formatiu de grau superior d'Automatització i Robòtica Industrial que van titular-se el curs passat, han estat realizant una experiència laboral en diferents (...)

Educació financera per als alumnes de 2n d'Administració i Finances

Educació financera per als alumnes de 2n d'Administració i Finances
19-02-2019
Els alumnes del cicle formatiu de Grau Superior d'Administració i Finances van rebre ahir la visita de Jordi Boí (EFEC), que els va fer una xerrada titulada "Inversió Intel·ligent" Jordi Boí d'Educació Financera a les Escoles de Catalunya Des de l'Institut d'Estudis Financers s'ofereix el programa Educació Financera a les Escoles de Catalunya (EFEC). un programa que s’emmarca en les recomanacions d’organismes internacionals (OCDE), per tal de dotar a la ciutadania amb millors competències per a poder gestionar i augmentar els estalvis, i evitar alhora episodis de sobre endeutament i d’exclusió financera. Ahir a la tarda, els (...)
Categories: BLOG-General, Destacat

3a sessió de coaching educatiu per a famílies: MÒBILS I VIDEOJOCS

3a sessió de coaching educatiu per a famílies: MÒBILS I VIDEOJOCS
19-02-2019
"Quan arriba a casa l’únic que vol és jugar a la Play”, “Tot el sant dia se’l passa mirant el mòbil”. Us sonen aquestes afirmacions? Parlem-ne amb Xavier Costa del CSMIJ-Fundació Orienta En Xavi Costa, referent del CSMIJ-Fundació Orienta de Sant Vicenç dels Horts ofereix un taller de coaching per a les famílies sobre com educar positivament els nostres fills en el bon ús de les noves tecnologies, especialment en l’ús dels mòbils i els videojocs. Ens ajudarà a detectar possibles indicadors de dependència en els nostres fills i a saber com actuar de forma preventiva davant d'aquests signes. Vine! T’hi esperem: dimecres 20 de (...)
Categories: AFA, BLOG-General, Destacat